Speurtocht – De leukste citygame!

Ontdek de mooiste plekjes van een stad, terwijl je ondertussen als eerste over de finishlijn probeert te komen

Als een groep ontdekkers worden jullie door een stad gestuurd, op zoek naar de mooiste, beste en geheime plekjes in de binnenstad. En op zoek naar het geheime codewoord! Want dit spel is niet alleen een mooie tocht door de stad, het is tegelijkertijd een race tegen elkaar. Welk team weet als eerste de eindpuzzel op te lossen en het geheime codewoord te ontcijferen?

Hoe werkt zo’n speurtocht?

Een speurtocht speel je met een groep van 8 tot 50 man. Je deelt de groep op in teams en ieder team krijgt een introductiebrief mee. Vervolgens worden jullie op pad gestuurd door de begeleider, langs verschillende plekken door de binnenstad. Je komt daardoor langs de mooiste en bekendste plekken van de stad, maar elke speurtocht stuurt je ook langs verschillende geheime plekjes die je waarschijnlijk nog niet eerder kende. Op elke locatie voert jouw team een opdracht uit én krijg je een vraag voor je kiezen. Wanneer je de opdracht goed uit voert en het juiste antwoord op de vraag vindt, krijg je van de begeleider de volgende locatie doorgestuurd.

Zo ga je met jouw team de binnenstad door, langs alle bijzondere plekjes. Wanneer jullie alle locaties hebben bezocht krijg je de eindpuzzel opgestuurd. Door deze eindpuzzel te maken, ontcijferen jullie het geheime codewoord. Dit codewoord stuur je op naar jouw begeleider en het team dat dit als eerste lukt, is de winnaar!​

Ook mogelijk inclusief begeleiding van Didgames

Je organiseert onze speurtochten zelf en in dat geval heb je dus altijd iemand nodig die de begeleiding van de tocht op zich neemt. Wil je nou dat iedereen kan meespelen? Geen probleem! Je kunt iedere speurtocht namelijk ook aanschaffen inclusief begeleiding. Dat geef je aan tijdens de bestelling en we nemen vervolgens direct contact met je op. Zo stemmen we een datum en tijdstip met je af. De begeleiding vanuit Didgames is op afstand, we komen dus niet op locatie naar je toe. Maar dat hoeft gelukkig ook helemaal niet! De begeleider communiceert met de teams via Whatsapp, meer is er niet nodig.

Gepersonaliseerde speurtocht

Onze speurtochten volgens vaste routes door de steden. Ben jij op zoek naar een speciale route, of staat de stad waarin jij een speurtocht wilt doen er niet tussen? We bieden ook de mogelijkheid om een gepersonaliseerde speurtocht voor je te maken. We kiezen samen een stad en je kunt aangeven of er plekken zijn waar je graag langs wilt tijdens de speurtocht. Ook kunnen we de opdrachten die je moet doen bij een locatie samen afstemmen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om langs een bepaald café te gaan voor een pauze en lekker drankje. Of stel je organiseert een vrijgezellenfeest, dat je langs de favoriete plekjes van de vrijgezel loopt. Vrijwel alles is hierin mogelijk, dus vraag ons vooral naar de mogelijkheden.

In wel 20 Nederlandse steden beschikbaar!

We zijn druk bezig om voor twintig Nederlandse steden een Levend Monopoly spel te maken. Dit zijn kant-en-klare Monopoly’s, die je na aanschaf binnen 5 minuten in je inbox binnen krijgt. Staat jouw stad er niet tussen? Kies dan voor een gepersonaliseerd Levend Monopoly spel, waarbij we een nieuw spel maken voor een stad naar keuze. Deze heb je binnen 5 werkdagen in je inbox zitten.

Nog niet alle Monopoly spellen zijn af, dus houd de website goed in de gaten!

Hoe werkt Levend Monopoly?

Bij Levend Monopoly deel je de groep op in verschillende teams, ieder team krijgt een lijst met straten mee. Vervolgens gaan deze teams fysiek de stad in om allerlei straten van deze lijst te ‘kopen’. Je koopt een straat door er mee op de foto te gaan, de gekozen teamcaptain stuurt die foto door naar de organisatie. Het team dat als eerste een foto van een bepaalde straat doorstuurt koopt de straat. Alle andere teams die een foto van dezelfde straat doorsturen betalen vanaf nu huur aan de eerste koper. En vanaf dat moment verdien je dus als eerste koper geld, ka-ching! Door tactisch straten te kiezen probeert jouw team uiteindelijk de meeste winst te behalen.

Tussendoor komen er allerlei opdrachten het spel in, de zogenaamde kansspelen. Door deze opdrachten juist uit te voeren verdient jouw team extra geld. Uiteindelijk melden alle teams zich bij het afgesproken eindpunt en rekent de organisatie alle huurgelden uit. En het team dat het meeste geld binnen heeft weten te halen is de winnaar!

Veelgestelde vragen

Heb je nog meer vragen? Wil je weten wat je kunt doen als jouw stad hierboven niet tussen staat? Vraag je je af of je het spel met of zonder begeleiding moet boeken? Bekijk dan onze Levend Monopoly FAQ! We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. En mocht jouw vraag er nou niet tussen staan, neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier.

Ook leuk om te doen: