FAQ Levend Monopoly

Heb jij een vraag over Levend Monopoly? Wij hebben de veelgestelde vragen alvast voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@didgames.nl!

Wat is Levend Monopoly?

Levend Monopoly is gebaseerd op het bekende bordspel Monopoly. Alleen ga je nu ‘in real life’ op pad in een bepaalde stad om het spel te spelen, meestal in verschillende teams.

De basis van het spel is hetzelfde; wanneer jij een straat in bezit hebt en een ander wil die ook hebben, betaalt de ander huur aan jou. En op die manier probeer je met jouw team zoveel mogelijk geld te verdienen!

Hoe werkt Levend Monopoly?

Deel de groep op in verschillende teams, ieder team krijgt een lijst met straten mee. Je koopt een straat door er mee op de foto te gaan. Het team dat als eerste een foto doorstuurt koopt de straat. Alle andere teams die dezelfde foto doorsturen betalen vanaf dat moment huur aan de eerste koper. Door tactisch straten te kiezen probeert jouw team uiteindelijk de meeste winst te behalen.

Wat krijg je als je Levend Monopoly koopt?

Wanneer je Levend Monopoly koopt en kiest voor één van de bestaande steden, krijg je binnen 5 minuten een e-mail met daarin alle documenten. Je krijgt een speluitleg voor de organisatie, een uitleg voor de teams én een Excel rekensheet.

Wanneer je een gepersonaliseerd Monopoly spel koopt nemen we binnen een werkdag contact met je op om alles af te stemmen.

Hoe lang duurt een potje Levend Monopoly?

Gemiddeld duurt Levend Monopoly zo’n anderhalf tot twee uur. Je kunt van te voren zelf een tijd afstemmen met de groep.

We adviseren om de teams twee uur de tijd te geven, maar je kunt ze ook iets langer of iets korter de tijd geven.

Is het spel moeilijk om zelf te organiseren?

Nee hoor! In het spel zit een uitgebreide uitleg voor de organisator(en). Zo weet jij exact wat er van je wordt verwacht.

Tijdens het spel kiest elk team een teamcaptain. Deze teamcaptain stuurt de foto’s van zijn team via Whatsapp naar jou op. Jij bekijkt welke straat het team heeft gekocht en vult de Excel lijst in. De Excel rekensheet rekent alles voor je uit, dat hoef je niet zelf te doen.

Wanneer je met veel teams speelt (6, 7 of 8) kan het invullen van de rekensheet wel een beetje chaotisch zijn, omdat je dan veel foto’s tegelijk binnen krijgt. Gegarandeerd namelijk dat er een paar teams gaan rennen! Mocht je dat te druk vinden, adviseren we om met minimaal twee personen de organisatie op je te nemen. Op die manier houd je alles netjes onder controle.

Kan de organisator zelf ook mee spelen?

Helaas kan de organisator zelf niet mee spelen. Wil je dat iedereen mee kan doen? Boek dan een Levend Monopoly spel met begeleiding. In dat geval neemt iemand van Didgames contact met jullie op en neemt de organisatie tijdens het spel over. Op die manier kan iedereen mee spelen!

Hoe werkt de organisatie vanuit Didgames?

Wanneer je wilt dat iedereen mee kan spelen met het Levend Monopoly spel. adviseren we om het spel inclusief begeleiding aan te schaffen.

In dat geval zit er tijdens het spel iemand van Didgames klaar om via Whatsapp alle foto’s te ontvangen. De begeleider verwerkt alle foto’s in de Excel rekensheet, communiceert updates en gooit kansspelen in de groepsWhatsapp. De begeleider houdt het aantal gekochte straten bij en zorgt ervoor dat alles duidelijk is voor de spelers. Er worden soms wat hints en tips gegeven wanneer de begeleider merkt dat bepaalde teams een beetje extra hulp nodig hebben.

Aan het eind zal de begeleider via Whatsapp de prijsuitreiking doen, of geeft dit door aan één van jullie zodat je zelf op locatie de prijsuitreiking kan doen.

Heb ik nog iets extra's nodig om het te organiseren?

Wanneer je het spel koopt zitten daar 3 documenten in. Een speluitleg voor de organisatie, lees die van te voren goed door. Een speluitleg voor de teams die mee spelen. Deze uitleg kun je per team eenmaal printen of je stuurt de uitleg naar de teamcaptain op het moment dat je begint met het spel.

Daarnaast heb je een laptop nodig waar de Excel rekensheet op open staat. Hier vul je tijdens het spel alle gekochte straten in. Het Excel bestand rekent alle huurgelden voor je uit.

Met hoeveel personen kan ik Levend Monopoly spelen?

Je speelt Levend Monopoly met minimaal 3 en maximaal 8 teams. Je kunt zelf de teamindeling bepalen. We adviseren om een team niet kleiner dan 3 en niet groter dan 8 personen te maken.

Ben je met echt een hele grote groep? Dan kun je het spel 2x tegelijk spelen.

Hoe vaak kan ik het spel spelen?

Zo vaak als je wilt! Je zit niet vast aan een datum of tijdstip. Je kunt het spel de ene keer met je vriendengroep en de andere keer met je voetbalteam spelen.

Mijn stad staat er niet tussen, wat nu?

We hebben voor een aantal steden een kant-en-klaar Levend Monopoly spel liggen. Die koop je op de website en heb je binnen 5 minuten in je inbox zitten.

Maar niet alle steden / dorpen staan in deze lijst. Wil jij graag in een andere stad Levend Monopoly spelen? Dan bieden we de mogelijkheid om een gepersonaliseerd Levend Monopoly spel maken. Jij geeft aan waar je het spel graag wilt organiseren en maken wij een passend Monopoly spel voor je klaar. We stemmen het één en ander met je af en in de meeste gevallen heb je het spel binnen 5 werkdagen in huis.

Zit ik vast aan een bepaalde tijd?

Nee hoor, dat is het fijne aan onze groepsspellen, je organiseert ze waar en wanneer je maar wilt. Je kiest zelf een datum & een tijdstip uit, je zit dus nergens aan vast. Plus, mocht het nou ineens heel hard regenen dan kun je jouw activiteit dus makkelijk verzetten naar een zonniger moment.

Top Favorieten

Bekijk hier onze meest verkochte Levend Monopoly spellen