Didgames Logo - heel klein

Levend Cluedo

 

Vier verdachten. Eén dader. En jij bent de detective.

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen. Ga tegen andere spelers de strijd aan om als eerste achter de dader, het moordwapen en het motief te komen. Dat doe je door de vier verdachten te ondervragen, zo kom je er langzamerhand achter wat er zich die dag precies heeft afgespeeld. Een spannend spel waarin je moet samenwerken en slim moet nadenken.
Weet jij de moord als eerste op te lossen?

Nu ook voor kleinere groepen beschikbaar! Een aantal van onze Levend Cluedo spellen hebben we omgebouwd zodat deze ook met kleinere groepen (4 tot 12 personen) te spelen zijn. Gewoon thuis in je woonkamer bijvoorbeeld. Of digitaal via Zoom of MS Teams. Ben je met een grotere groep? Dan is één van onze reguliere Levend Cluedo spellen het meest geschikt. Die speel je in verschillende teams tegen elkaar.

Twijfel je over de beste match? Of heb je nog niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op door een mail te sturen naar info@didgames.nl of vul het contactformulier in!

 

Levend Cluedo voor kleinere groepen :

(4 – 12 personen)

Digitaal Levend Cluedo

De moord op Slot Swaenesteyn

Een ouderwets Cluedo verhaal. Is het de butler? Met de kandelaar? Of was het toch de dienstmeid? (15,-)

digitaal-levend-cluedo-don-capone

De moord op Don Capone

Een echte Maffia moord. Wie oh wie heeft het hoofd van de vier families vermoord? (15,-)

levend-cluedo-christmas-murder

A Christmas Murder

Ojee… de kerstman is vermoord! Weet jij deze ijzige  moord in een feestelijk jasje op te lossen?  (15,-)

Levend Cluedo:

(vanaf 12 personen)

Levend-cluedo-Slot-Swaenesteyn

De moord op Slot Swaenesteyn

Een ouderwets Cluedo verhaal. Is het de butler? Met de kandelaar? Of was het toch de dienstmeid? (49,-)

Levend-cluedo-kasteel-muidergracht

Kasteel Muidergracht

Een kindvriendelijk cluedo verhaal dat zich afspeelt op een kasteel, waarbij de ridder het loodje legt. Wie lost deze moord als eerste op? (49,-)

Levend-cluedo-peaky-blinders

Peaky Blinders

Waan je in de terug in de tijd en in de misdaad wereld van de Shelby’s. Wie heeft Alfie Solomons vermoord? (49,-)

Levend-cluedo-don-capone

De moord op Don Capone

Een cluedo verhaal in een echt Maffia jasje, wie heeft het hoofd van de 4 families vermoord? (49,-)

Levend cluedo logo

Gepersonaliseerd cluedo verhaal

We schrijven een compleet nieuw cluedo verhaal voor je waarbij jij de verdachten en de vermoorde persoon aanlevert. Een uniek teamuitje, waar nog lang over nagepraat zal worden! (250,-)

Levend-cluedo-cold-case

Cold Case

Deze cold case is een jaar na dato heropend wegens nieuw bewijsmateriaal. Grey’s Anatomy is er niks bij! (49,-)

Levend-cluedo-de-hooizolder

De Hooizolder

De hooizolder is een op waarheid gebaseerd moordverhaal uit 1935, dat zich afspeelt op een boerderij in Almelo. (49,-)

Hoe werkt Levend Cluedo?

Bij Levend Cluedo is er een moord gepleegd en zijn er vier verdachten aangehouden. Eén van hen is de moordenaar. De groep die het spel speelt wordt in teams opgedeeld van 3 – 7 personen per team, en deze teams moeten er achter komen wat er precies is gebeurd. Het team dat als eerste de dader, het moordwapen en het motief weet te achterhalen is de winnaar.

Een team komt achter alle informatie door de vier verdachten te ondervragen. Zij mogen bij een verdachte ‘op bezoek’ en stellen deze verdachte 5 vragen. Daarna vervolgen zij hun onderzoek door een andere verdachte te bezoeken. Je mag zo vaak terug komen naar een bepaalde verdachte als je wilt. De teams luisteren niet mee naar elkaars ondervragingen. Door slimme vragen te stellen, tijden en verklaringen met elkaar te vergelijken, kom je uiteindelijk achter het antwoord. Als een team het antwoord denkt te weten gaan zij naar de spelleider en geven de oplossing van de moord door. En het team dat als eerste de juiste oplossing doorgeeft heeft gewonnen!

Je hebt altijd één persoon nodig die de spelleiding op zich neemt en vier mensen die zich zullen voordoen als verdachte. De spelleiding en de vier verdachten doen niet mee met de ondervragingen, zij zijn onderdeel van het spel.

En hoe werkt Levend Cluedo voor kleine groepen?

De basis voor een Levend Cluedo spel voor kleine groepen is hetzelfde als voor grote groepen. Er is een moord gepleegd, er zijn vier verdachten aangehouden en één van hen is de moordenaar.

Je hebt ook nog steeds vier mensen nodig die voor een verdachte spelen. Het verschil is dat je de groep niet opsplitst in verschillende teams, maar iedereen speelt voor zich. Ook de verdachten kunnen in deze versie mee doen met de ondervragingen en maken dus kans om het spel te winnen. Je hebt geen aparte spelleider nodig voor deze versie van Levend Cluedo.

Het spel wordt in verschillende rondes gespeeld, waarbij iedere speler één vraag stelt aan een verdachte naar keuze. Je hoort elkaars ondervragingen en krijgt op die manier een hoop informatie binnen. En de speler die als eerste de moordenaar, het motief en het moordwapen weet te achterhalen is de winnaar!

Veelgestelde vragen

Wat krijg je als je Levend Cluedo koopt?

Als je een Levend Cluedo spel koopt krijg je een .zip bestand met daarin een speluitleg voor de organisatie (PDF) en de vier verhaallijnen voor de verdachten (PDF).

Bij het Levend Cluedo spel voor kleine groepen zit ook een extra document voor alle spelers die geen verdachte spelen, het zogenaamde detective document (PDF)

Hoe snel na aankoop kan ik het spel spelen?

Als je een cluedo spelt koopt, krijg je direct een e-mail waarin een downloadlink staat. Hiermee kun je een .zip-bestand downloaden waar alles in zit wat je nodig hebt om het spel te organiseren. Je kunt dus meteen beginnen!

De organisator van het spel wijst van te voren vier mensen aan die het leuk vinden om één van de vier verdachten te spelen. De organisator stuurt de vier verhaallijnen uit het Levend Cluedo pakket per e-mail op naar de verdachten. De verdachten kunnen hun verhaal voor de activiteit uitprinten of bij zich houden op een telefoon of tablet.

Kan ik zelf ook meedoen?

Als je een Levend Cluedo spel voor kleinere groepen koopt (4-12 personen) kun je zeker weten mee spelen. In het .zip document staat een Word bestand dat heet ‘LEES MIJ EERST’. Dit bestand kun je als organisator lezen, hier staan geen spoilers in. Hier in wordt uitgelegd wat je moet doen, zodat je zelf ook nog kunt mee spelen. Maar dan mag je natuurlijk niet stiekem in de verhaallijnen van de verdachten spieken! 😉

Bij Levend Cluedo voor grotere groepen is er altijd een spelleider nodig.

Krijgen we een begleider bij het spel?

Nee, bij het Levend Cluedo zit geen begeleider. Je organiseert alle spellen zelf en hebt geen extra begeleider nodig. Op die manier blijft jouw bedrijfsuitje betaalbaar en houd je geld voor andere dingen over, zoals een toffe locatie, aankleding of prijsjes voor de winnaars.

Ben je op zoek naar online uitje met begeleiding? Kijk dan eens bij onze online teamuitjes. Daar zit namelijk standaard een begeleider bij!

Is de prijs per persoon?

Nee, de prijzen die hier boven staan zijn de prijzen voor het gehele spel. Wij rekenen nooit een prijs per persoon.

Wat als iemand al na 30 minuten het antwoord weet?

In theorie is dat mogelijk, maar dat zou wel ongelooflijk knap zijn! Je moet namelijk alle verdachten hebben gesproken voordat je een idee hebt wie het heeft gedaan. En dan moet je ook nog het moordwapen én het motief raden.

Uit ervaring weten we dat het bij een gewoon Levend Cluedo ongeveer 60 – 75 minuten duurt voordat een team de oplossing heeft en bij een Levend Cluedo voor kleinere groepen het ongeveer 90 minuten duurt voordat een speler de oplossing heeft.

Maar mocht er een echte speurneus tussen zitten die al heel snel het juiste antwoord heeft geraden, dan speel je gewoon door totdat een volgend team / een volgend persoon het antwoord ook heeft. Je hoeft namelijk niet te stoppen wanneer de oplossing is gevonden.

Hebben jullie tips voor de aankleding?

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je extra in te leven in één van de rollen. Daarom moedigen we de verdachten altijd aan om zich te kleden als hun personage. Dat kan al heel makkelijk door een bepaald kledingstuk aan te trekken, of een hoed of een sieraad te dragen.

Als je een online Levend Cluedo speelt, kun je in Zoom bijvoorbeeld heel leuk je achtergrond aanpassen aan het thema of jouw personage.