Levend Cluedo

 

Vier verdachten. Één dader. En jij bent de detective.

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen. Ga tegen andere spelers de strijd aan om als eerste achter de dader, het moordwapen en het motief te komen. Dat doe je door de vier verdachten te ondervragen, zo kom je er langzamerhand achter wat er zich die dag precies heeft afgespeeld. Een spannend spel waarin je moet samenwerken en slim moet nadenken.
Weet jij de moord als eerste op te lossen?

Nu ook voor kleinere groepen beschikbaar! Een aantal van onze Levend Cluedo spellen hebben we omgebouwd zodat deze ook met kleinere groepen (4 tot 12 personen) te spelen zijn. Gewoon thuis in je woonkamer bijvoorbeeld. Of digitaal via Zoom of MS Teams. Ben je met een grotere groep? Dan is één van onze reguliere Levend Cluedo spellen het meest geschikt. Die speel je in verschillende teams tegen elkaar.

Twijfel je over de beste match? Of heb je nog niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op door een mail te sturen naar info@didgames.nl of vul het contactformulier in!

 

Levend Cluedo voor kleinere groepen :

(4 – 12 personen)

Digitaal Levend Cluedo

De moord op Slot Swaenesteyn

Een ouderwets Cluedo verhaal. Is het de butler? Met de kandelaar? Of was het toch de dienstmeid? (15,-)

digitaal-levend-cluedo-don-capone

De moord op Don Capone

Een echte Maffia moord. Wie oh wie heeft het hoofd van de vier families vermoord? (15,-)

levend-cluedo-christmas-murder

A Christmas Murder

Ojee… de kerstman is vermoord! Weet jij deze ijzige  moord in een feestelijk jasje op te lossen?  (15,-)

Levend Cluedo:

(vanaf 12 personen)

Levend-cluedo-Slot-Swaenesteyn

De moord op Slot Swaenesteyn

Een ouderwets Cluedo verhaal wat zich afspeelt in een enorm kasteel. Wie heeft het gedaan? Was het de butler? Met de kandelaar? Of was het toch de dienstmeid? (49,-)

Levend-cluedo-Slot-Swaenesteyn

A Christmas Murder

Ojee, hoe gaat het kerstfeest verder nu de Kerstman vermoord is? Nouja dat is een zorg voor later.. Want eerst moet de moord op de Kerstman opgelost worden! (49,-)

Levend-cluedo-kasteel-muidergracht

Kasteel Muidergracht

Een kindvriendelijk cluedo verhaal dat zich afspeelt op een kasteel, waarbij de ridder het loodje legt. Wie lost deze moord als eerste op? (49,-)

Levend-cluedo-peaky-blinders

Peaky Blinders

Waan je in de terug in de tijd en in de misdaad wereld van de Shelby’s. Wie heeft Alfie Solomons vermoord? (49,-)

Levend-cluedo-don-capone

De moord op Don Capone

Een cluedo verhaal in een echt Maffia jasje, wie heeft het hoofd van de 4 families vermoord? (49,-)

Levend cluedo logo

Gepersonaliseerd cluedo verhaal

We schrijven een compleet nieuw cluedo verhaal voor je waarbij jij de verdachten en de vermoorde persoon aanlevert. Een uniek teamuitje, waar nog lang over nagepraat zal worden! (350,-)

Levend-cluedo-cold-case

Cold Case

Deze cold case is een jaar na dato heropend wegens nieuw bewijsmateriaal. Grey’s Anatomy is er niks bij! (49,-)

Levend-cluedo-de-hooizolder

De Hooizolder

De hooizolder is een op waarheid gebaseerd moordverhaal uit 1935, dat zich afspeelt op een boerderij in Almelo. (49,-)

Hoe werkt Levend Cluedo?

Bij Levend Cluedo is er een moord gepleegd en zijn er vier verdachten aangehouden. Één van hen is de moordenaar. De groep die het spel speelt wordt in teams opgedeeld en zij moeten er achter komen wat er precies is gebeurd. Het team dat als eerste de dader, het moordwapen én het motief weet te achterhalen is de winnaar.

Een team komt achter alle informatie door de vier verdachten te ondervragen. Door slimme vragen te stellen, tijden, alibi’s en verklaringen met elkaar te vergelijken, kom je uiteindelijk achter het antwoord. Als een team het antwoord denkt te weten gaan zij naar de spelleider en geven de oplossing van de moord door. En het team dat als eerste de juiste oplossing doorgeeft heeft gewonnen!

Je hebt altijd één persoon nodig die de spelleiding op zich neemt en vier mensen die zich zullen voordoen als verdachte. De spelleiding en de vier verdachten doen niet mee met de ondervragingen, zij zijn onderdeel van het spel.

En hoe werkt Levend Cluedo voor kleine groepen?

De basis voor een Levend Cluedo spel voor kleine groepen is hetzelfde als voor grote groepen. Er is een moord gepleegd, er zijn vier verdachten aangehouden en één van hen is de moordenaar.

Je hebt ook nog steeds vier mensen nodig die voor een verdachte spelen. Het verschil is dat je de groep niet opsplitst in verschillende teams, maar iedereen speelt voor zich. Ook de verdachten kunnen in deze versie mee doen met de ondervragingen en maken dus kans om het spel te winnen. Je hebt geen aparte spelleider nodig voor deze versie van Levend Cluedo.

Het spel wordt in verschillende rondes gespeeld, waarbij iedere speler één vraag stelt aan een verdachte naar keuze. Je hoort elkaars ondervragingen en krijgt op die manier een hoop informatie binnen. En de speler die als eerste de moordenaar, het motief en het moordwapen weet te achterhalen is de winnaar!

Veelgestelde vragen over Levend Cluedo

Heb je nog meer vragen? Wil je weten hoe je de verdachten verdeelt, of je Levend Cluedo in de klas kunt organiseren of wil je tips voor de aankleding? Bekijk dan onze Levend Cluedo FAQ! We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. En mocht jouw vraag er nou niet tussen staan, neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier.

Ook leuk om te doen: