FAQ Crazy 88

Heb jij een vraag over  het Crazy 88 spel? Wij hebben de veelgestelde vragen alvast voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@didgames.nl!

Wat is een Crazy 88?

Crazy 88 is een spel dat je in teams tegen elkaar speelt. Crazy 88 is actief, competitief en een beetje gewaagd. De opdrachten kunnen namelijk best uitdagend zijn.

Het is een perfect spel voor een teamuitje, vrijgezellenfeest of vriendenweekend. Het haalt iedereen even helemaal uit zijn comfort zone en levert aan het eind fantastische foto’s en video’s op om terug te kijken. 

Hoe werkt Crazy 88?

Ieder team krijgt een lijst met daarop 88 verschillende opdrachten. Door het uitvoeren van een opdracht verdien je punten. Hoe moeilijker of gewaagder een opdracht is, hoe meer punten je ermee verdiend. Je mag zelf kiezen hoeveel opdrachten en welke opdrachten je uitvoert.

En het team dat aan het eind van het spel de meeste punten heeft binnen gehaald is de winnaar!

Wat zit er in het Crazy 88 spel?

Wanneer je een Crazy 88 spel koopt, zit er binnen 5 minuten een mail in je inbox met alle documenten. Download het .zip-bestand en sla hem op op je computer. In elk .zip-bestand zitten een speluitleg voor de organisatie, een speluitleg voor de teams en een Excel document. Dat is alles wat je nodig hebt om Crazy 88 zelf te organiseren. Het is een kant-en-klaar pakket waar je meteen mee aan de slag kan.

Hoe lang duurt een Crazy 88 spel?

Je kunt zelf kiezen hoe lang je het spel wilt spelen. Van te voren bepaal je de tijd die je de teams geeft om opdrachten uit te voeren. Dat kan een uur tot zelfs drie uur zijn als je wilt.

Wij adviseren echter om het spel minimaal anderhalf uur en maximaal twee en een half uur te laten duren.

Is het moeilijk om te organiseren?

Nee hoor, helemaal niet! In het spelpakket zit een duidelijke speluitleg voor de organisatie. Daarnaast zit er een Excel document in het pakket, die we speciaal voor Crazy 88 hebben gemaakt. Dit document houdt bij wat de scores zijn van alle teams. Het enige wat jij als organisatie hoeft te doen is een ‘x’ zetten achter een opdracht, wanneer een team deze heeft uitgevoerd. Het Excel document rekent verder alles voor je uit. Hartstikke makkelijk dus 🙂

Moet ik iets printen?

Dat is wel het leukst. Er zit een speldocument voor de teams in het spelpakket, met daarin een lijst met de 88 opdrachten. Het is voor de teams fijn om deze lijst tijdens het spel bij de hand te hebben.

Maar het hoeft niet! Je kunt de lijst ook naar alle teams sturen via mail of Whatsapp. Ze kunnen de opdrachten dan via hun telefoon bekijken.

Zijn de opdrachten echt heel pittig?

Nee hoor, stiekem valt dat reuze mee. Natuurlijk staan er een paar uitdagende opdrachten in de lijst. Die zijn dan ook extra punten waard. Maar de lijst is lang en gevarieerd genoeg, zodat niemand zich ongemakkelijk hoeft te voelen.

Daarnaast mag een team zelf kiezen welke opdrachten het uit voert. Je hoeft ook geen vaste volgorde aan te houden. Daardoor kies je alleen de opdrachten die je wél wilt doen. Als er een opdracht tussen staat die je echt niet ziet zitten, dan sla je die gewoon over.

Zijn de opdrachten geschikt voor alle leeftijden?

Voor de hele jonge kinderen, of juist de wat ouderen onder ons, adviseren wij om voor de Crazy 88 Family Edition te kiezen. Het spel werkt exact hetzelfde, alleen zijn de opdracht een beetje aangepast zodat iedereen kan meespelen.

Het voordeel van deze versie is dat je hem niet in de stad hoeft te spelen. Dit kan ook gewoon thuis of bijvoorbeeld in een groepsaccommodatie.

Hoe weet ik of een opdracht goed is?

Dat is het leuke van organisator zijn, dat bepaal je helemaal zelf! Jij bent namelijk de jury. Wanneer je een foto of video krijgt opgestuurd, bekijk jij hem en bepaal je of je hem goed genoeg vindt.

Meestal zijn we niet heel streng trouwens, het gaat natuurlijk vooral om de lol en ‘out of the box’ denken moedigen we heel erg aan. Maar de opdracht moet wel te herkennen zijn. Wanneer je de opdracht niet goed genoeg vindt, keur je hem af. Een team mag de opdracht zo vaak insturen als ze willen.

Top Favorieten

Bekijk hier onze meest verkochte Crazy 88 spellen!