FAQ Pubquiz

Heb jij een vraag over het één van onze pubquizzen? Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via info@didgames.nl!

Wat is een pubquiz?

Een pubquiz is een quiz waarbij er allerlei vragen gesteld worden aan het publiek. Je maakt meestal teams en probeert met jouw team zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden. Het team dat aan het eind van de quiz de meeste vragen goed heeft is de winnaar!

De vragen hebben vaak verschillende thema’s en moeilijkheidsgraden zodat de quiz voor iedereen leuk is.

Hoe werkt een pubquiz?

Een pubquiz van Didgames bestaat uit zes verschillende rondes met daarin tien quizvragen. Het zijn zowel open vragen als meerkeuze-vragen en ze staan allemaal in een mooie Powerpoint. Zet de Powerpoint aan en de quiz kan beginnen!

De teams noteren hun antwoorden op het antwoordvel. Je kunt de antwoorden per ronde nakijken of helemaal aan het einde van de quiz.

Wat krijg je als je een pubquiz koopt?

Wanneer je een pubquiz van Didgames koopt, zit in het .zip bestand alles wat je nodig hebt om zelf de quiz te organiseren. Alle vragen staan in een Powerpoint presentatie. De liedjes voor de muziekronde zitten in de Powerpoint ingebouwd. Daarnaast zitten er een speluitleg (pdf), een antwoordblad (pdf) en een document met alle antwoorden (pdf) in het pubquiz pakket.

Hoe lang duurt een pubquiz?

Gemiddeld duurt een pubquiz zo’n twee uur tot tweeënhalf uur. Dat is wanneer je alle 6 de rondes uit een pubquiz speelt, inclusief nakijken en een eventuele pauze. Duurt dit te lang? Dan kun je er voor kiezen om 1 of 2 rondes uit de quiz over te slaan zodat je minder lang bezig bent.

Zijn de pubquizzen moeilijk?

Over het algemeen zijn onze pubquizzen prima te doen. Toch blijft het lastig te voorspellen, de één vindt hem moeilijk en de ander juist heel makkelijk. We hebben onze quizzen in ieder geval gevarieerd genoeg gemaakt, met een combinatie van makkelijke en moeilijkere vragen.

Ook zorgen we ervoor dat er diversiteit in onze quizzen zit qua thema’s. We hebben er vragen over sport tussen zitten, maar bijvoorbeeld daarnaast ook een vraag over K3. Ja ja, wij zijn van alle markten thuis. Dus wees niet bang, de quiz is uitdagend genoeg voor iedereen, en er zitten sowieso een paar vragen tussen die zelfs je tante Annie weet!

Moet ik iets printen?

Dat kan, maar dat hoeft niet. In het spelpakket zit een Powerpoint presentatie en deze zet je aan op een tv, beamer of laptop. Daarnaast vind je antwoordformulieren en een document om na te kijken in het pakket. Die antwoordformulieren kun je gebruiken, maar dat is niet per se nodig. Het ziet er vooral leuk uit. Je kunt de teams hun antwoord ook gewoon op een leeg A4’tje laten opschrijven. En het nakijken van de antwoorden kun je vanaf een laptop of mobiele telefoon doen.

Kan ik deze pubquiz ook online spelen?

Jazeker! Nodig je vrienden, collega’s of familie uit voor een online meeting. Dat kan bijvoorbeeld via Zoom of Microsoft teams. Zorg er voor dat iedereen met pen en papier achter de camera zit. Eén persoon deelt zijn beeldscherm zodat de vragen te zien zijn en iedereen schrijft zijn antwoorden op. Je kijkt zelf je antwoorden na. Dus je moet elkaar wel een beetje vertrouwen 😉 Vervolgens tel je op wie de meeste punten heeft verdiend en die persoon is de winnaar van de quiz.

Wat heb ik nodig qua apparatuur?

De vragen staan in een Powerpoint presentatie. Je hebt daarom iets nodig om deze presentatie op af te spelen zoals een tv, laptop of beamer.

Soms kun je een laptop op je televisie aansluiten, als je een groot beeld wilt hebben. Bijvoorbeeld door middel van een HDMI kabel.

De laatste ronde is een muziekronde. Zorg daarom dat er ook geluid aangesloten zit. Je kunt de muziek vanuit de Powerpoint spelen, daar zitten de liedjes in ingebouwd. Maar de liedjes zitten ook los in het pubquiz pakket. Zo kun je ze bijvoorbeeld via een telefoon of een boxje laten horen, als het via de Powerpoint niet lukt.

Met hoeveel personen kan ik een pubquiz spelen?

In principe met zoveel mensen als je zelf wilt. Je hebt één persoon nodig die de Powerpoint presentatie aanstuurt. Deze persoon kan zelf ook mee doen met de quiz, in de Powerpoint staan geen antwoorden verklapt. Die staan in een aparte pdf. De rest van de groep deel je op in teams of de spelers doen individueel mee.

Maar in principe kun je vanaf 4 personen dus al meespelen met een pubquiz, tot zelfs aan honderden spelers. Er zit geen limiet aan het aantal personen dat mee kan spelen met onze pubquizzen.

Speel je de pubquiz in teams?

Dat hoeft niet, maar we adviseren dat wel! In een team meespelen is sowieso een stuk gezelliger. Daarnaast kom je er waarschijnlijk achter dat je samen best veel kennis in huis hebt en dat maakt het meedoen aan de quiz veel leuker. Het kan best confronterend zijn als je niet zo veel vragen kunt beantwoorden, maar als team kom je al gauw een heel eind.

Hoe kom ik aan de muziek?

De laatste ronde in onze pubquizzen is altijd een muziekronde. De muziek zit ingebouwd in de Powerpoint. Wanneer je deze presentatie afspeelt op een tv, laptop of beamer en je komt op de slide met het liedje, begint deze vanzelf te spelen.

We hebben de liedjes ook los in het spelpakket zitten, je hoeft ze niet per se via de Powerpoint af te spelen.

Het is dus niet nodig om nog los liedjes te downloaden, alles zit bij het pubquiz pakket inbegrepen.

Krijgen we een begleider bij de pubquiz?

Nee, bij deze pubquizzen zit geen begeleider. Je organiseert alled zelf en hebt geen extra begeleider nodig. Op die manier blijft jouw (bedrijfs)uitje betaalbaar en houd je geld voor andere dingen over, zoals een toffe locatie, aankleding of prijsjes voor de winnaars.

Ben je op zoek naar online uitje met begeleiding? Kijk dan eens bij onze online teamuitjes. Daar zit namelijk standaard een begeleider bij!

Top Favorieten

Bekijk hier onze meest verkochte pubquizzen