FAQ Minute to win it

Heb jij een vraag over het minute to win it spel? Wij hebben de veelgestelde vragen alvast voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@didgames.nl!

Wat is Minute to win it?

Minute to win it is een spel met allemaal kleine opdrachten. Je verdeelt van te voren de groep op in teams. Vervolgens krijg je met jouw team een opdracht voor je kiezen die je binnen 1 minuut moet uitvoeren. Lukt dat? Dan verdien je punten. En het team met de meeste punten is de winnaar.

Het is een competitief, actief en hilarisch groepsspel, dat gegarandeerd fantastische foto’s oplevert.

Hoe werkt minute to win it?

Verdeel de groep op in teams van 2 – 5 personen. Vervolgens krijg je van de organisatie de volgende opdracht uitgelegd. Je speelt elke opdracht tegen één ander team. Allebei krijgen jullie 1 minuut de tijd om de opdracht uit te voeren.

Lukt het jullie allebei, dan verdienen jullie punten. Maar je krijgt extra punten als het jouw team wél lukt en het andere team niet. Dat maakt Minute to win it extra spannend!

Wat krijg je als je minute to win it koopt?

In het minute to win it spel zitten verschillende opdrachten. Deze worden duidelijk uitgelegd in het speldocument. Ook zit er per opdracht een instructievideo bijgesloten. Let op: deze video is in het Engels.

Er zitten verder speelschema’s, een digitale timer en score formulieren bij het spel. Ook wordt per opdracht duidelijk aangegeven welke extra spullen je van te voren moet inslaan.

Zijn de minute to win it opdrachten moeilijk?

Ja én nee! Alle opdrachten zijn simpel uit te leggen en zijn haalbaar binnen 1 minuut. Maar door de spanning en tijdsdruk zul je zien dat het niet altijd binnen 1 minuut lukt. En dat maakt het extra leuk als jullie er uiteindelijk wél er in slagen (en het andere team niet!).

Wij hebben alle opdrachten overigens van te voren getest en alles is ons uiteindelijk binnen 1 minuut gelukt. Dus dan krijgen jullie het ook absoluut voor elkaar.

Hoe lang duurt minute to win it?

Wanneer je alle spelrondes speelt, ben je ongeveer anderhalf uur bezig.

Is dit spel ook leuk voor volwassenen?

Absoluut!! Minute to win it is leuk voor kinderen én voor volwassenen. De opdrachten zijn zeker niet kinderachtig en je zult zien dat het spel ook onder alleen maar volwassen veel competitie en hilariteit aanwakkert.

Kun je de minute to win it spelletje thuis doen?

Ja, dat kan zeker. Alle minute to win it spelletjes kun je thuis uitvoeren. Gewoon in je woonkamer bijvoorbeeld. Wellicht moet je voor één of twee opdrachten even een tafel aan de kant schuiven, maar verder is het geen enkel probleem.

Wat moet ik allemaal in huis halen?

Je hebt voor het organiseren van de minute to win it opdrachten nog wel wat extra spulletjes nodig. De meeste spullen zijn huis- tuin- en keuken gerei.

Mocht je ze niet in huis hebben kun je ze voor een klein prijsje kopen bij een Action, So Low of een Prijzenmepper bijvoorbeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pingpongballen, een kaartspel, dobbelstenen, rietjes of ballonnen. (De kosten hiervan bedragen niet meer dan 10 a 12 euro)

Kan de spelleider meedoen?

Dat kan zeker. Je hebt iemand nodig die de opdrachten uitlegt (of het instructiefilmpje laat zien), de spullen klaarlegt en de tijd bij houdt. Maar deze persoon kan ook gewoon mee spelen met de opdrachten.

Regel wel 1 of 2 extra begeleiders die helpen wanneer de andere spelleider mee speelt, zodat er altijd iemand is die de tijd en de punten bijhoudt.

Top Favorieten

Bekijk hier onze meest verkochte Minute to win it spellen