Didgames Logo - heel klein

Hoe organiseer je een Wie is de Mol kinderfeestje? Organiseer het beste Wie is de Mol kinderfeestje van de klas!

Wie-is-de-mol-kinderfeestje-blog

Wie wil dat nou niet? Een écht Wie is de Mol kinderfeestje? Hoogstwaarschijnlijk ben je al bekend met het televisieprogramma Wie is de Mol. Anders heb je toch wel een beetje onder een steen geleefd, moeten we eerlijk bekennen. Ieder jaar is het een grote verrassing welke bekende Nederlanders er aan mee doen en waar ze heen gaan. De zogenaamde “Molloten” (fans van het programma) weten regelmatig al vroeg te ontcijferen wie de Mol moet zijn! Als echte Molloten hebben wij al een tijd een eigen Wie is de Mol spel op onze website staan, namelijk: Mollenjacht. Maar we bleven steeds weer de vraag krijgen of we ook een Wie is de Mol kinderfeestje in het aanbod hebben zitten. Dat hadden we lange tijd niet, maar door de grote vraag hebben we een Mollenjacht Junior gemaakt! Dat is een Wie is de Mol spel voor kinderen. We hebben het spel door vele ouders laten testen en hebben daardoor een hoop tips & tricks gekregen voor het organiseren van het allerbeste Wie is de Mol kinderfeestje. Ook als je het draaiboek van Didgames niet koopt en het spel zelf organiseert, is het super handig om onderstaande tips eens door te nemen. Dus lees snel verder en organiseer het beste Wie is de Mol kinderfeestje van de klas!

Wat is een Wie is de Mol kinderfeestje?

Laten we beginnen bij het begin, wat is nou een Wie is de Mol kinderfeestje? In het televisieprogramma Wie is de Mol, is er een groep kandidaten die door het uitvoeren van allerlei opdrachten zoveel mogelijk geld proberen te verdienen voor de pot. Wanneer zij een opdracht goed uitvoeren, verdienen ze geld. Maar er is één probleem, er zit namelijk een Mol in hun midden. Deze Mol probeert de opdrachten te saboteren en heeft als doel om zo min mogelijk geld in de pot te krijgen. Dit doet de Mol wel voorzichtig, want de kandidaten proberen er natuurlijk alles aan te doen om er achter te komen wie deze Mol is. Aan het eind van elke aflevering maken de kandidaten een test, waarin allerlei vragen staan over het doen en laten van de Mol. Degene die deze test het minst goed maakt, valt die aflevering af en doet niet meer mee met het spel. Maar dat is op de televisie zo, bij een Wie is de Mol kinderfeestje doen we het natuurlijk anders. Het is natuurlijk niet leuk voor de kinderen om uit het spel te worden gegooid. Iedereen kan gewoon mee spelen tot het einde, dat is wel zo gezellig!

Het televisieprogramma heeft uiteindelijk een finale met daarin drie kandidaten. Eén van hen is de Mol. De kandidaat die de laatste test het beste én het snelste maakt, wint de geldpot. Bij een Wie is de Mol spel voor kinderen krijgt de winnaar geen geldpot mee naar huis, maar leuke prijzen. Daarover later meer, onder het kopje ‘Wat krijgt de winnaar?’.

Bij een Wie is de Mol kinderfeestje gebruik je ongeveer dezelfde opzet als bij het televisieprogramma. De kinderen krijgen een x-aantal opdrachten voor hun kiezen en wanneer zij deze goed tot een einde brengen, verdienen zij daarmee geld voor de pot. En één van deze kinderen is dus de Mol. Deze Mol probeert op een subtiele manier alle opdrachten te saboteren. De Mol krijgt van te voren alle opdrachten opgestuurd, met daarin allerlei tips om te saboteren. Het is vaak verstandig om de ouders van de Mol ook in te lichten, zodat zij hun zoon/dochter van te voren nog een handje kunnen helpen. Aan het eind van alle opdrachten maken de kinderen een test. De kandidaat die de meeste vragen goed heeft én de Mol weet te raden is de winnaar.

Wie is de Mol tijdens een kinderfeestje is een activiteit om nooit meer te vergeten! De kinderen vinden het super spannend en er is vaak al een hoop voorpret, voordat het feestje überhaupt is begonnen. En achteraf valt er een heleboel na te genieten, want wat heeft de Mol allemaal gedaan om te saboteren? Waren er hints of aanwijzingen die de kinderen hadden kunnen helpen in hun zoektocht naar de Mol? Geloof ons maar dat de kinderen hier nog lang over na zullen praten!

Een ‘Wie is de Mol’ spel zelf maken? Of toch een draaiboek kopen?

Je kunt Wie is de Mol helemaal zelf organiseren, lees hiervoor onderstaande tips en aanbevelingen door. We vertellen je over de uitnodigingen, het kiezen van de Mol, de opdrachten die je speelt en de test die je de kinderen kunt laten maken. Het lijkt misschien veel werk, maar het valt in werkelijkheid reuze mee. Begin wel op tijd met de voorbereidingen, wanneer je te laat begint kan het door de tijdsdruk wel een beetje stressvol worden. Wanneer je van te voren de tijd neemt om een planning te maken, zul je zien dat je in alle rust alles klaar kunt zetten voor het feestje.

Heb je helemaal geen zin om alles zelf uit te zoeken? In dat geval biedt Didgames ook een volledig kant-en-klaar Wie is de Mol pakket voor kinderfeestjes aan. In het pakket zit een draaiboek, een uitleg van alle opdrachten, jokers, geldbiljetten, de test, en nog veel meer. Het is een volledig doe-het-zelf pakket waarmee je makkelijk zelf Wie is de Mol organiseert. In het draaiboek zitten acht verschillende Wie is de Mol opdrachten, waar jij drie tot vier opdrachten uit kiest. De opdrachten zijn een combinatie van spellen die je binnen, buiten of beide speelt. Dus ongeacht het weer, de locatie of de grootte van de groep, er zitten altijd opdrachten tussen die je kunt spelen. Wanneer je dit draaiboek gebruikt is er nog steeds enige voorbereiding nodig. Sommige opdrachten hebben wat extra input nodig of er moeten wat spullen gekocht en klaargemaakt worden. En er wordt natuurlijk een Mol gekozen! In het pakket zitten uitnodigingen voor het kinderfeestje, met daarbij een vragenlijst die de kinderen van te voren invullen. Door middel van deze vragenlijst weet jij wie de Mol wil zijn en kunnen de kinderen zich alvast een beetje voorbereiden op het spel.

Wie-is-de-mol-draaiboek

Met het draaiboek van Didgames organiseer je een super tof Wie is de Mol kinderfeestje!

Wat heb je nodig om een Wie is de Mol kinderfeestje te organiseren?

Stap één is het kiezen van een datum voor het feestje en het versturen van de uitnodigingen. Vervolgens bedenk je de opdrachten die de kinderen kunnen spelen. Wat wil je ze laten doen? Stuur je ze naar buiten of wil je vooral binnen blijven? Wat heb je nodig voor deze opdrachten? En tenslotte laat je de kinderen natuurlijk een test maken.

We hebben alle stappen hier voor je uitgeschreven, zodat jij het allerbeste Wie is de Mol kinderfeestje kan organiseren!

1. Wie is de mol Draaiboek

Wanneer je niet zelf alles wil uitdenken, kun je het beste een pakket kopen waarmee je het Wie is de Mol kinderfeestje organiseert. Niet iedereen is even creatief of heeft de tijd om het hele spel uit te denken. Dus als je daar geen zin in hebt (of geen tijd), bekijk het Didgames draaiboek eens. Daarin staat alles wat je nodig hebt om het feestje te organiseren. Maar je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf bedenken! We snappen heel goed hoe leuk dat is 😊

2. Uitnodigingen voor het feestje

Begin met het kiezen van een datum voor het feestje en het versturen van de uitnodigingen. Het is leuk om een uitnodiging in stijl van het televisieprogramma te maken. Dus iets met een vraagteken of een vingerafdruk erop. Op de achterkant van de uitnodiging schrijf je de datum, locatie en het tijdstip van het feestje. Vanaf het moment dat de uitnodigingen binnen zijn en de kinderen weten dat ze Wie is de Mol gaan spelen, wordt het al spannend. De verdenkingen vliegen al in het rond en de kinderen houden elkaar scherp in de gaten. Super leuk om te zien! Nodig minimaal 4 en maximaal 12 kinderen uit op het feestje.

In het draaiboek zit een uitnodiging inbegrepen, deze kun je printen of laten drukken op A5 kaartjes als je het écht professioneel wilt aanpakken. Stop de uitnodigingen bijvoorbeeld in een bruine envelop en stempel de naam van het kind op de voorkant.

Uitnodiging-wie-is-de-mol-kinderfeestje

De uitnodiging uit Mollenjacht Junior!

Bij de uitnodiging verstuur je tegelijkertijd de vragenlijst die alle kinderen mogen invullen. In de vragenlijst staan allerlei standaard vragen zoals ‘wat is je favoriete kleur’, ‘hoe heet jouw huisdier’, dat soort dingen. Het is goed om wat informatie over de kinderen te verzamelen, die gebruik je namelijk in de test die de kinderen op het eind van het spel maken. Ook gaan een aantal vragen uit de vragenlijst over Wie is de Mol. Wil het kind de Mol zijn, waarom wel/niet, en natuurlijk waarom zou het kind een goede Mol zijn? Vraag de kinderen (of hun ouders) om de vragenlijst weer naar jou terug te sturen. Dat kan gewoon via Whatsapp of per mail. Verzamel alle antwoorden en kies de Mol.

Ook is het leuk om elk kind een klein (groen?) Molboekje te geven samen met de uitnodiging. Deze kun je aanschaffen bij bijvoorbeeld de Action, Hema of de So low. Daar heb je meestal voor kleine prijsjes al hele leuke notitieboekjes liggen.

3. Een Mol kiezen

Het spel draait natuurlijk helemaal om de Mol, het is daarom verstandig om goed na te denken over wie je een Mol maakt. Niet iedereen wil de Mol zijn, dat haal je als het goed is uit de vragenlijst die je naar de kinderen hebt opgestuurd. Deze kinderen kun je alvast van de lijst wegstrepen. Vervolgens kijk je naar wie er een goede Mol zou zijn. Is er iemand die het misschien toch te spannend gaat vinden? Als je twijfelt, kun je altijd even contact opnemen met één van de ouders van het kind om te overleggen of hun zoon/ dochter een goede Mol zou zijn. De Mol is iemand die een geheim kan bewaren, durft te saboteren en een beetje kan liegen. Zodra je een Mol hebt gekozen, stuur je diegene alle informatie op die de Mol nodig heeft om zich voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan de opdrachten die je speelt, maar ook de test die je op het einde maakt.

In het Wie is de Mol draaiboek zitten twee brieven, één voor de kandidaten en één voor de Mol. Deze brief kun je naar de Mol opsturen via mail of Whatsapp. In de brief staat duidelijk uitgelegd wat de functie is van de Mol, wat er van het kind wordt verwacht en er zitten wat tips in! Zo kan de Mol zich optimaal voorbereiden op het feestje.

4. Aankleding voor het feestje

Het is super leuk om de ruimte waarin je de kinderen verwelkomt, speciaal aan te kleden. Denk daarbij aan groene en zwarte ballonnen en slingers. Maak je eigen mol-geld en jokers en leg daar alvast wat van klaar op tafel zodat de kinderen het zien wanneer ze binnen komen. Maar je kunt het zelfs nog gekker maken! Maak bijvoorbeeld Wie is de Mol cupcakes, met een groot vraagteken op de bovenkant. Maak naambordjes of naamkaartjes helemaal ‘in stijl’. Zorg dat de tafel is aangekleed met groene bekers of een groen tafelkleed. En ga zo maar door! Je kunt hier je eigen (creative!) draai aan geven.

Wie-is-de-mol-kinderfeestje-binnen-of-buiten

De jokers en het mol-geld hoef je niet helemaal zelf te maken. Op internet staan genoeg voorbeelden die je kunt gebruiken en printen. In ons draaiboek zitten zelfgemaakte Mollenjacht jokers en Mollenjacht geld, helemaal in stijl natuurlijk!

Tenslotte kun je ook eens nadenken over aanwijzingen naar de Mol tussen alle aankleding. In het televisieprogramma zitten vaak subtiele aanwijzingen verstopt die kunnen helpen met het ontdekken van de Mol. Dat kun je thuis natuurlijk ook doen. Hang een verjaardagskalender op, met de verjaardag van de Mol in het groen omcirkeld. Zet de Mol aan het hoofd van de tafel of zet bijvoorbeeld twee boeken in de boekenkast iets naar voren, die beginnen met de initialen van de Mol. De kinderen vinden het fantastisch als zij achteraf horen welke hints er te vinden waren.

5. Wie is de Mol opdrachten

Tijdens een Wie is de Mol kinderfeestje wil je natuurlijk dat de kinderen allerlei leuke opdrachten voor hun kiezen krijgen. In de eerste instantie lijkt het misschien lastig, maar je zult zien als je eenmaal op dreef bent, je vrij makkelijk een aantal opdrachten kunt verzinnen. We schrijven binnenkort een blog met daarin een aantal voorbeelden! Dus houdt de website vooral in de gaten.

In Mollenjacht Junior zitten acht verschillende opdrachten die je met de kinderen kunt doen. Iedere opdracht duurt ongeveer een half uur en we adviseren drie of vier opdrachten te spelen tijdens de middag. Twee opdrachten uit het draaiboek zijn voor binnen, twee voor buiten en de andere vier kun je zowel binnen als buiten spelen. Op die manier kun je het feestje altijd laten doorgaan, ook bij slecht weer. Je kiest zelf welke opdrachten je het leukst vindt om te spelen of welke het beste bij de groep passen. De ene opdracht is namelijk wat spannender of actiever dan de ander. Het betekent trouwens ook dat je met dit draaiboek 2x een Wie is de Mol kinderfeestje kunt organiseren! Speel de tweede keer de vier opdrachten die je nog niet hebt gedaan en je bent weer een hele middag zoet.

Kinderfeestje-wie-is-de-mol

Als het kan, probeer zeker twee buiten opdrachten te spelen!

6. Het spannende gedeelte: De test!

Wanneer alle opdrachten zijn gespeeld en de geldpot flink is gespekt wordt het tijd voor de test! De kinderen vinden dit altijd heel erg spannend. Welke vragen over de Mol komen er in de test naar voren en weten ze alles te beantwoorden? En natuurlijk sluit je de test af met het antwoord op die ene vraag…. Wie is de Mol? Dit maakt het super echt voor de kinderen! Tip: zet een spannend muziekje aan op de achtergrond.

We adviseren om een test te maken met minimaal 10 en maximaal 20 vragen. Meer dan 20 vragen wordt al gauw te veel voor kinderen op deze leeftijd, zeker als zij al een middag bezig zijn geweest met al die opdrachten. Zorg dat ieder kind op de test zijn/ haar naam neerzet en hoeveel jokers zij hebben verdiend.

In de test stel je allerlei vragen over de Mol, die haal je uit de vragenlijst die de kinderen hebben ingevuld. Wat is bijvoorbeeld de favoriete kleur van de Mol? Waar woont de Mol en heeft deze nog broertjes of zusjes? Daarnaast stel je vragen over de opdrachten die de kinderen hebben gespeeld. In welk team zat de Mol tijdens een bepaalde opdracht, heeft de Mol een joker gewonnen met een opdracht of waar stond de Mol op de groepsfoto? Dit zijn voorbeelden van vragen, welke vragen het daadwerkelijk worden is natuurlijk afhankelijk van de opdrachten die je hebt uitgekozen. Let goed op dat alle antwoordmogelijkheden tussen de keuzes staan! Stel: een kandidaat kon tijdens een opdracht op drie verschillende plekken staan: de woonkamer, de keuken of de trap. Je stelt in de test de vraag: waar stond de Mol? En in de antwoordmogelijkheden zet je ‘de trap of de woonkamer?’, dan sluit je uit dat de kinderen die in de keuken stonden de Mol kunnen zijn. Houd daar dus rekening mee wanneer je testvragen maakt.

Wie-is-de-mol-test-kinderfeestje

De kinderen vinden het vaak heel spannend om de test te maken!

Tijdens het nakijken van de test kijk je eerst welke kinderen de Mol goed hebben geraden. Stel dat maar één kandidaat de Mol heeft aangewezen, dan is dit kind automatisch de winnaar. Wanneer er meerdere kandidaten de juiste Mol hebben gevonden, kijk je naar het aantal juiste antwoorden. Hoeveel vragen uit de test hadden zij goed? De kandidaat met het meeste aantal juiste antwoorden is de winnaar! Nou kan het voorkomen (gelukkig niet zo vaak), dat er meerdere kinderen zijn met hetzelfde aantal juiste antwoorden. In dat geval kijk je naar wie de test het snelste heeft gemaakt. Wie heeft hem als eerste bij jou ingeleverd? Zo heb je altijd een winnaar!

Wat krijgt de winnaar bij een Wie is de Mol kinderfeestje?

In het televisieprogramma krijgt de winnaar de pot met geld mee naar huis. Bij een Wie is de Mol kinderfeestje geef je natuurlijk geen echt geld weg. Wat je wel kan doen is bijvoorbeeld een prijzentafel maken, met daarop verschillende prijsjes die allemaal een andere kostprijs hebben. Zo kan de winnaar zelf kiezen welke prijzen hij/ zij met het geld ‘koopt’. Hoe groter of beter een prijs is, hoe duurder je hem maakt.

Bij kinderfeestjes krijgen de kids vaak iets van een snoepzakje of iets anders lekkers mee, dit kun je ook als prijs weggeven aan de winnaar. Maak verschillende zakjes en maak er één net iets groter dan de anderen, die is voor de winnaar.

Tenslotte zou je een Wie is de Mol trofee kunnen maken! Dat vinden de kinderen vaak super leuk om mee naar huis te nemen, het voelt zo helemaal officieel. Maak van een oude trofee of wedstrijdbeker een speciale Wie is de Mol trofee voor de winnaar, of knutsel er zelf één! Het is ook erg leuk om een trofee voor ‘Beste Mol’ te maken en die aan de Mol te geven als extraatje. De Mol kan zelf namelijk nooit ‘winnen’ en daarom is het vaak goed om diegene op deze manier nog even in het zonnetje te zetten.

Meer ideeën voor een Wie is de Mol kinderfeestje?

Zoals je ziet kun je heel eenvoudig zelf een Wie is de Mol feestje voor je zoon of dochter organiseren. In ons draaiboek vind je nog heel veel extra tips en tricks, zodat jij het allerbeste Wie is de Mol feestje organiseert. Heb je zelf nog aanvullingen of tips? Laat het ons vooral weten! Mocht je nog vragen hebben over het spel Mollenjacht Junior? Bekijk binnenkort hier onze FAQ, of neem contact met ons op via info@didgames.nl

Verder rest ons alleen nog om jullie speelplezier te wensen en denk eraan…. Trust… nobody!

Anderen bekeken ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *