De Top 20 leukste Crazy 88 opdrachten – Voor binnen én buiten!

top-20-leukste-crazy-88-opdrachten

Bij Didgames zijn wij groot fan van Crazy 88! Het is één van de meest bekende spelletjes op onze site en we begrijpen heel goed waarom. Het is competitief, gezellig, een beetje gek en het levert hilarische momenten op om nooit meer te vergeten. We hebben inmiddels al zo veel opdrachten verzonnen, dat het hoognodig tijd werd om de leukste Crazy 88 opdrachten op een rijtje te zetten. Overweeg jij om binnenkort een Crazy 88 te organiseren? Bekijk dan eens onze Crazy 88 opdrachten en wie weet doe jij genoeg inspiratie op voor een doldwaze middag!

Wat is Crazy 88?

Om te beginnen is de eerste vraag natuurlijk, wat is Crazy 88 nou eigenlijk? Crazy 88 is een groepsspel, een soort teamuitje, waarbij je de groep op deelt in verschillende teams. Deze teams krijgen allemaal een lijst met daarop 88 verschillende opdrachten. Die opdrachten voer je vervolgens uit met jouw team. En dat kan van alles zijn, van een gekke foto tot iets heel smerigs eten of een onmogelijke handstand. Door het uitvoeren van een opdracht verdien je punten. Hoe moeilijker een opdracht is, hoe meer punten je ermee kunt verdienen. Dus sommige opdrachten zijn misschien wat uitdagend of spannend, maar daar staat dan ook weer meer tegenover.

Elk team mag zelf kiezen welke opdrachten zij uitvoeren, hoeveel opdrachten ze uitvoeren en in welke volgorde ze dit doen. Daarom is Crazy 88 een gezellige activiteit voor iedereen. Het klinkt namelijk als een uitdaging, maar omdat je zelf de opdrachten kiest is het tegelijkertijd heel ongedwongen. Dus zit er een opdracht tussen die je liever niet wilt doen? Dan sla je die gewoon over. Easy peasy!

Hoe lang duurt Crazy 88?

De teams krijgen meestal anderhalf, twee uur of twee en een half uur de tijd om zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren. Je mag zelf bepalen hoe lang je het spel wilt spelen. Dat is natuurlijk afhankelijk van de groepsgrootte, jullie locatie en de planning. Om die reden is Crazy 88 goed te combineren tijdens een vrijgezellendag, weekendje weg of tijdens een teamactiviteit. Vervolgens wordt elke opdracht vast gelegd op foto of video en wordt deze naar de spelleider gestuurd (via Whatsapp bijvoorbeeld). De spelleider keurt de opdrachten goed of fout en houdt ondertussen netjes de puntentelling bij. Het team dat aan het eind van het spel de meeste punten binnen weet te slepen is de winnaar! Crazy kun je in verschillende thema’s organiseren, maar onze top favoriet is toch wel de ‘gewone’ versie, de Crazy 88 Original.

De Top 20 leukste crazy 88 opdrachten

Als eerste hebben we een top 20 van de leukste Crazy 88 opdrachten voor je samen gesteld. Deze opdrachten speel je zowel binnen als buiten. Het is dus echt een combinatie en perfect voor elke groep die een Crazy 88 wilt organiseren.

 1. Maak een foto van een analoge klok om 15:01.
 2. Bezorg een pizza.
 3. Regel bierviltjes van 10 verschillende merken.
 4. Zet je telefoon 10 minuten op het Duits.
 5. Scheer iemands snor er af.
 6. Trek van iedereen een sok aan.
 7. Knuffel 10 bomen.
 8. Ruil met heel je groepje van shirts en bloezen.
 9. Houd een rodeo met iemand uit je team op je rug. Laat deze persoon niet vallen.
 10. Blijf 5 minuten stil staan. Dus niet bewegen, maar ook niet praten.
 11. Ga op de foto met iemand uit het andere team.
 12. Speel een hardloopwedstrijd in slow motion na.
 13. Eet spaghetti met iemand als in “Lady en de Vagebond”.
 14. Poets de tanden van een vreemde.
 15. Geef iemand een gothic make-over.
 16. Eet een halve citroen, zonder schil.
 17. Doe een potvis na.
 18. Trek een haar uit je neus.
 19. Regel een schoudermassage van een onbekende.
 20. Maak een foto waarbij niemand van jullie op de grond staat

crazy-88-opdrachten-spel

Crazy 88 opdrachten binnen

Doordat we op een gegeven moment in de corona crisis terecht kwamen, was er een grote vraag naar Crazy 88 opdrachten die je ook binnen kunt uitvoeren. Zeker ook geschikt wanneer het bijvoorbeeld regent, of in de winter wanneer het buiten toch wel erg koud is. Hieronder vindt je een aantal Crazy 88 toppers die je binnen kunt uitvoeren!

 1. Speel een potje ‘de vloer is lava’
 2. Stuur een appje met je voeten
 3. Peuter in je neus met je teen. (echt even goed peuteren)
 4. Schrijf een balpen leeg
 5. Eet een eetlepel sambal
 6. Maak spaghetti taco’s
 7. Zeg het alfabet achterstevoren
 8. Maak een panoramafoto waar je minstens 3 keer zelf op staat
 9. Jongleer met drie rauwe eieren
 10. Blaas een kauwgombal zo groot als je hoofd
crazy-88-opdracht-niemand-op-de-grond

Deze Crazy 88 opdracht moet je goed timen!

 

Crazy 88 opdrachten buiten

Als derde hebben we nog een lijstje voor je met de 10 grappigste opdrachten voor buiten. Het allerleukste vinden we namelijk om Crazy 88 buiten te organiseren. Je hebt dan echt de ruimte om op pad te gaan. Oorspronkelijk is Crazy 88 dan ook een echte citygame. We zetten onze leukste buiten opdrachten voor Crazy 88 voor je op een rij!

 1. Speel de Titanic na aan de rand van een fontein
 2. Hinkel een zebrapad over
 3. Ga met zoveel mogelijk mensen in een openbare wc
 4. Dans ten minste 2 minuten op een bar
 5. Steel een wc-verfrisser
 6. Ren met je hele team een roltrap omhoog
 7. Rijd een stukje op een paard
 8. Maak een levend piramide
 9. Slaap 5 minuten lang op een bed in een beddenwinkel, zonder weggestuurd te worden
 10. Doe mee aan een karaoke wedstrijd
crazy-88-opdracht-levend-piramide

Deze Crazy 88 opdracht ‘Maak een levende piramide’ werd heel origineel uitgevoerd!

Crazy 88 opdrachten vrijgezellenfeest

Tenslotte is Crazy 88 de perfecte activiteit voor een vrijgezellenfeest. De groep bij een vrijgezellenfeest bestaat meestal uit meerdere kleine groepjes die elkaar nog niet zo goed kennen. Zo zijn er vrienden van vroeger, vrienden uit de studententijd, wellicht wat collega’s of familie. Dat maakt het soms wat ongemakkelijk, omdat nog niet iedereen elkaar goed kent. Daarom is Crazy 88 perfect! Zorg ervoor dat je de verschillende personen indeelt in verschillende teams, zet dus niet te veel mensen die elkaar al kennen in hetzelfde team. Op die manier kan iedereen op een luchtige manier met elkaar kennismaken. Daarnaast is het dubbel fun voor de mensen die bij de vrijgezel in het team zitten, want je laat de vrijgezel uiteraard de meerderheid van de opdrachten uitvoeren. Mwhuaha! Overigens kunnen we de Crazy 88 Original en de Krankzinnige Crazy 88 aanraden voor vrijgezellenfeesten, waarbij de Krankzinnige Crazy 88 NOG meer uitdagende opdrachten bevat.

 1. Bestel gerecht 88 bij de Chinees
 2. Klim in een lantaarnpaal
 3. Gooi bij iemand een taart in het gezicht
 4. Organiseer een bier estafette
 5. Eet een softijsje (dus niet likken, maar echt bijten!)
 6. Laat je 100 meter dragen op de rug van een vreemde
 7. Lik aan iemands grote teen
 8. Flash een bouwvakker
 9. Schat de cupmaat van een onbekende dame en heb het goed
 10. Ga in een rondje staan en geef een bitch slap aan elkaar door

Zelf Crazy 88 opdrachten verzinnen

Het is heel makkelijk om zelf crazy 88 opdrachten te verzinnen. Probeer het maar eens! Begin met een makkelijke opdracht en schrijf deze op. Wat kom je allemaal tegen in de stad en welke activiteiten kun je met dat soort attributen, personen of gebouwen doen? Wat kun je doen met een grote trap, een mooie fontein, een gezellig borrelstraatje, en ga zo maar door. Of stel je jouw vriendengroep voor, wat zou jij nou echt grappig vinden om ze te zien doen? De opdrachten mogen variëren in moeilijkheid, maar pas op dat ze niet gevaarlijk worden. De teams moeten zichzelf of anderen niet in gevaar brengen met het uitvoeren van Crazy 88 opdrachten. Het moet natuurlijk wel gezellige blijven.

Extra tip: maak een aftermovie!

De spelbegeleider ontvangt tijdens het spel veel filmpjes en foto’s van de teams die mee spelen. Wanneer wij een Crazy 88 organiseren, maken wij achteraf vaak een zogenaamde ‘aftermovie’ van de leukste video’s. Vervolgens zet je daar wat gezellige muziekjes onder en je hebt een blijvende herinnering van het vrijgezellenfeest, jouw vriendenweekend of de toffe familiedag. Voorbeelden van liedjes die je kunt gebruiken zijn: Eye of the tiger, Yakety Sax, The blue Danube of Flight of the Bumblebee. Houd er met het maken van dit filmpje wel rekening mee dat niet alle video’s even netjes gefilmd zijn. Soms staan mensen er niet op hun allerbest op. Want niet iedereen rent even lieftallig een roltrap op of is even charmant wanneer hij een lepel sambal naar binnen werkt. Daarom kun je bij twijfel het beste even navragen aan diegene of die het vervelend vindt om in de aftermovie terecht te komen. Maar uit ervaring weten we dat de meeste mensen dit alleen maar heel erg leuk vinden!

Meer ideeën of vragen?

Kortom, onze site staat bomvol leuke Crazy 88 opdrachten! We hebben een aantal verschillende versies van het Crazy 88 spel. Naast het ‘standaard’ Crazy 88 spel hebben we ook een gezinsvriendelijke versie en één die het tegenovergestelde van gezinsvriendelijk is.. die is voor echte waaghalzen! De Krankzinnige Crazy 88 bestaat uit opdrachten die ideaal zijn voor vrijgezellenfeesten of bijvoorbeeld een studenten activiteit. Daarnaast staan wij altijd open voor extra ideeën en tips. Dus laat het vooral weten als jij nog een toffe opdracht hebt verzonnen, en wie weet kunnen we met jouw ideeën nog een leuke editie maken!

Mocht je nog vragen hebben over het spel? We hebben een Crazy 88 FAQ waarin we de meest gestelde vragen beantwoorden. Mocht je vraag niet tussen de FAQ staan, neem dan gerust contact op via het contactformulier of stuur ons een mail via info@didgames.nl. We denken graag met je mee over de opdrachten, de locatie en of dit een geschikt uitje is voor jullie groep.

Veel speelplezier!

Muziekbingo-disco-bingo-logo-2

Muziekbingo

Muziekbingo is een gezellig, muzikaal spel en beschikbaar in wel 24 verschillende thema’s!

product-image-Levend cluedo logo

Levend Cluedo

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen.

Algemene-pubquiz-1-op-televisie

Levend Cluedo

Op zoek naar een leuke pubquiz die je zelf organiseert? Van algemene quiz tot filmquiz, bekijk hier ons aanbod!

Krankzinnige-Crazy-88-logo

Crazy 88

Hebben jullie een beetje lef en is er ook geen gebrek aan creativiteit in jullie groep? Dan is dit hét teamuitje voor jullie!

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *