Ontdek onze beste 10 teambuilding activiteiten voor een succesvol en effectief teamuitje

teambuilding-activiteiten-banner

Ontdek onze beste teambuilding activiteiten voor een succesvol en effectief teamuitje Ontdek onze beste 10 teambuilding activiteiten voor een succesvol en effectief teamuitje

Welkom bij Didgames, dé plek voor groepsspellen en teambuilding activiteiten. Of je nu op zoek bent naar een Pubquiz, Levend Cluedo, Muziekbingo of Minute to Win It, wij hebben het allemaal in huis. In deze blog duiken we dieper in de wondere wereld van teambuilding activiteiten en delen we onze kennis en inzichten om jou te helpen bij het organiseren van een succesvol teamuitje.

Teambuilding activiteiten zijn namelijk niet alleen heel gezellig, maar ook essentieel voor het creëren van sterke, coherente teams binnen bedrijven en organisaties. In deze blog bespreken we de voordelen van teambuilding, noemen we verschillende soorten activiteiten die je kunt organiseren en vertellen we hoe je de juiste keuze maakt voor jouw team. Ook delen we enkele voorbeelden van activiteiten die je zowel op kantoor als binnen kunt organiseren. Tot slot geven we tips voor het zelf organiseren van teambuilding activiteiten en hoe je deze leuk kunt maken. Laten we beginnen!

First things first: wat zijn teambuilding activiteiten?

Teambuilding activiteiten zijn gerichte activiteiten die bedoeld zijn om de samenwerking, communicatie en vertrouwen tussen teamleden te verbeteren. Dit kan variëren van eenvoudige spellen en uitdagingen zoals een lunch of een pubquiz, tot meer uitgebreide teambuilding activiteiten zoals een moorddiner of een escape room. Het doel is om de teamleden uit hun dagelijkse werkroutines te halen en ze in een ontspannen en plezierige omgeving te laten werken aan het versterken van de banden binnen het team.

teambuilding-activiteiten-sterke-teams

Teambuilding activiteiten zorgen voor teams die beter met elkaar kunnen communiceren en samenwerken.

Voordelen van teambuilding activiteiten

Van concurrentie naar samenwerking: de kracht van teambuilding activiteiten

Teambuilding activiteiten bieden tal van voordelen voor zowel individuen als teams. Ze helpen bij het verbeteren van communicatie, samenwerking, vertrouwen en motivatie. Teambuilding activiteiten zorgen ervoor dat teamleden op een informele en ontspannen manier met elkaar communiceren, waardoor ze elkaar beter leren kennen en begrijpen. Door gezamenlijk aan een doel te werken, leren teamleden elkaars sterke punten kennen en ontdekken ze hoe ze effectief kunnen samenwerken. Ook helpen teambuilding spellen om elkaar beter te vertrouwen door te laten zien dat ze op elkaar kunnen rekenen tijdens uitdagende situaties.

Onderzoeken hebben aangetoond dat teams die regelmatig deelnemen aan teambuilding activiteiten beter presteren dan teams die dat niet doen. Zo heeft een studie van de Universiteit van Oxford aangetoond dat teambuilding activiteiten de productiviteit met maar liefst 12% kunnen verhogen! Als dat geen reden is om een leuk teamuitje te boeken weten wij het ook niet meer!

Verschillende soorten teambuilding activiteiten

Fysieke en mentale uitdagingen: hoe verschillende activiteiten bijdragen aan teambuilding

Er zijn veel verschillende soorten teambuilding activiteiten, variërend van fysieke uitdagingen tot denkspellen en creatieve spellen. Elk type activiteit draagt op een unieke manier bij aan de teambuilding. Zo helpen fysieke uitdagingen bij het opbouwen van vertrouwen en samenwerking, terwijl denkspellen het probleemoplossend vermogen en de communicatie bevorderen. Daarom is het verstandig om van te voren te bedenken wat voor type activiteit geschikt is voor jullie teamdag. Houd daarbij ook rekening met de groepsgrootte, de interesses en eventuele beperkingen van het team.

Voorbeelden van verschillende teambuilding activiteiten:

 1. Fysieke activiteiten: Denk hierbij aan stoere of sportieve activiteiten zoals lasergamen, klimmen, padellen, Jeu de Boules of een spel als Crazy 88. Deze activiteiten vergen teamwork en communicatie en brengt wat competitie in het team naar boven.
 2. Creatieve activiteiten: Bij dit type activiteiten kun je denken aan schilderen, koken, muziek maken of improvisatie. Hierbij wordt de creativiteit en de samenwerking tussen de teamleden gestimuleerd.
 3. Probleemoplossende activiteiten: Hierbij worden de teamleden uitgedaagd om een probleem op te lossen, bijvoorbeeld het bouwen van een brug of het oplossen van een raadsel. Een perfect voorbeeld hiervan is een escapespel of een Levend Cluedo spel.
 4. Sociale activiteiten: Hierbij kun je denken aan gezellige borrels, een lunch of een gezamenlijk diner. Je kunt aan zo’n diner ook een spelelement toevoegen, maak er bijvoorbeeld een moorddiner van! Dit soort activiteiten zijn bedoeld om de teamleden beter te leren kennen en om de onderlinge band te versterken.
 5. Educatieve activiteiten: Bij educatieve activiteiten wordt er bijvoorbeeld een workshop of training gegeven waarbij de teamleden nieuwe kennis opdoen. Hierdoor kan het team beter presteren.

Hoe je de juiste teambuilding activiteit kiest

Nu je weet welke soorten teambuilding activiteiten er zijn, is het tijd om de juiste te kiezen voor jouw team of organisatie. Het kiezen van de juiste teambuilding activiteit kan soms lastig zijn, want waar moet je nou allemaal rekening mee houden? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Bepaal de doelstellingen: Wil je de communicatie verbeteren, vertrouwen opbouwen, of creativiteit stimuleren? Of wil je gewoon plezier maken? Kies een activiteit die hierbij aansluit.
 • Houd rekening met de groepsgrootte: Sommige activiteiten werken beter voor kleine groepen, terwijl andere geschikt zijn voor grotere teams. Zo kun je dit escapespel spelen met 2 tot 6 personen, en Levend Cluedo of Levend Monopoly met tot wel 60 personen tegelijk.
 • Stel een budget vast: Teambuilding activiteiten kunnen nogal variëren in prijs. Bepaal wat je bereid bent te besteden en zoek naar activiteiten die binnen je budget passen. Op onze website staan bijvoorbeeld veel spellen die je zelf organiseert, daardoor ligt de prijs minder hoog. Op die manier houd je meer geld over voor een etentje, aankleding of een prijs voor het winnende team.
 • Interesses van het team: Vraag je teamleden naar hun interesses en voorkeuren. Kies een activiteit waar de meerderheid enthousiast over zal zijn. Bedenk ook, je zult nooit iedereen tevreden kunnen stellen, houd daar rekening mee. Wees niet teleurgesteld, een volgende keer kun je weer een heel andere teambuilding activiteit organiseren die aansluit op de wensen van de anderen.
 • Stel jezelf een aantal belangrijke vragen: Is de activiteit toegankelijk voor iedereen? Kunnen de spellen binnen of buiten plaatsvinden en hoe zit het met de weersverwachting? Hoeveel tijd kost de dag en past dat in de werktijden of eventuele openingstijden? Ga je uit eten? Houd rekening met allergieën en voorkeuren. Op die manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!

 Teambuilding activiteiten op kantoor

Wanneer je op zoek bent naar activiteiten die je op kantoor kunt organiseren, zijn er talloze opties beschikbaar. Een van de meest populaire opties is een pubquiz, waarbij je teams samenstelt en ze vragen laat beantwoorden over uiteenlopende onderwerpen. Ook een escape room-achtige activiteit waarbij teams puzzels moeten oplossen en codes moeten kraken om uit een kamer te ontsnappen, kan een leuke en uitdagende activiteit zijn. Verder zijn er activiteiten die gericht zijn op samenwerking en communicatie, zoals The Challenge, een coöperatief groepsspel waarbij je alle teamleden in hun kracht zet en iedereen moet samenwerken.

Er zijn veel leuke teambuilding activiteiten die je op kantoor kunt organiseren, hieronder staan enkele ideeën:

 1. Escape room op kantoor: richt een ruimte in als een escape room en laat medewerkers samenwerken om puzzels op te lossen en te ontsnappen. Je kunt zelfs een eigen escapespel op maat laten maken, die qua thema naadloos aansluit op jullie bedrijf of team.
 2. Pubquiz: organiseer een pubquiz op kantoor waarbij medewerkers in teams tegen elkaar strijden en hun kennis kunnen testen. Wie heeft de grootste algemene kennis? Of wie weet er het meest van guilty pleasure televisie?
 3. Minute to win it-spellen: organiseer korte spelletjes zoals ballonnen hooghouden, kaartjes weg schieten, pingpong bal stuiteren, etc. waarbij medewerkers tegen elkaar strijden om punten te verdienen. Dit spel levert geheid hilarische kiekjes op, waarvan jullie nog lang kunnen nagenieten. Minute to win it kun je hier aanschaffen en je hebt hem binnen 5 minuten in je inbox zitten!
 4. Improvisatiespelletjes: speel improvisatiespelletjes zoals ‘Ja, en…’, ‘Waar ben ik?’ of één van deze energizers. Deze spelletjes stimuleren creativiteit, spontaniteit en samenwerking. We adviseren om niet te starten met deze teambuilding activiteit omdat mensen er even voor uit hun comfort zone moeten komen. Speel bijvoorbeeld eerst een wat ‘losser’ spel zoals moordenaartje of muziekbingo.
 5. Kookwedstrijd: organiseer een kook-off, waarbij iedereen een eigen versie van een gerecht naar kantoor mee neemt. Of waarbij iedereen een taart bakt in een bepaald thema, zoals bij Heel Holland Bakt. Ga vervolgens blind elkaars lekkernijen proeven en stem vervolgens samen wie de winnaar is. Een hele leuke activiteit waarbij iedereen meteen ook wat lekkers te eten heeft.
teambuilding-spellen

Een escapespel op kantoor als teambuilding activiteit: het wakkert de competitie én de samenwerking aan!

 Voorbeelden van teambuilding activiteiten binnen

Soms zit het weer niet mee of weet je van te voren dat het waarschijnlijk koud wordt met jullie teamdag. Bijvoorbeeld als de teamdag valt in de herfst of de winter. Dat is geen enkele probleem, er zijn genoeg teambuilding activiteiten te vinden die je binnen kunt organiseren! We zetten wat opties voor je op een rij:

  1. Escape room: Creëer een escape room in het kantoor en laat teams samenwerken om puzzels op te lossen en uit de kamer te ontsnappen.
  2. Pubquiz: Organiseer een pubquiz met vragen die gerelateerd zijn aan het bedrijf of de branche. Dit kan een leuke manier zijn om kennis te testen en tegelijkertijd samen te werken.
  3. Minute to Win It: Organiseer verschillende minispellen en laat teams het tegen elkaar opnemen om binnen een minuut verschillende uitdagingen te voltooien.
  4. The Challenge: Deze teambuilding activiteit kun je zowel binnen als buiten spelen. Het is een coöperatief spel, waarbij je als groep moet samenwerking en elkaar in zijn kracht zet. Heel leuk om te spelen als groep, je moedigt elkaar echt aan om het beste in elkaar naar boven te krijgen. Het duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en aan het eind win of verlies je met z’n allen.

 1. Buigen of barsten: Deel de groep op in teams en leg per team een hoop rietjes, een schaar en een grote rol plakband klaar. Welk team kan de langste brug maken van gewone drink rietjes? De brug moet het gewicht van 2 kg kunnen dragen en er moet een tussenruimte van 1 meter worden ‘overbrugt’. Zet daarvoor bijvoorbeeld twee tafels uit elkaar. De teams krijgen voordat ze beginnen 30 minuten de tijd om te overleggen, wat wordt hun tactiek? Na de 30 minuten hebben ze 60 minuten de tijd om de brug te bouwen. Dit spel is overigens ook heel goed om te zien wie welke rol pakt in zo’n team! Wie neemt de leiding? Wie komt met de creatieve ideeën? Wie is de doorzetter?
 2. Ik hou van Holland: Waarschijnlijk ken je deze groepsactiviteit al van televisie! Je speelt Ik hou van Holland in twee teams tegen elkaar. Ieder team probeert punten te verdienen met de meest bekende Ik hou van Holland rondes zoals de spellingsronde, muziekrondes,
 3. Karaoke: Organiseer een karaoke-avond waarbij teams samen liedjes kunnen zingen en elkaar kunnen aanmoedigen. Je hebt ook hele karaoke bars waar je heen kunt en een eigen kamer kunt afhuren. Misschien is het wel nodig om van te voren een alcoholische versnapering te nuttigen, maar wellicht weet jij jouw collega’s wel te verrassen met een gouden strot!
 4. Muziekbingo: Muziekbingo is een variatie op het traditionele bingospel, waarbij de nummers zijn vervangen door liedjes. Het leuke aan muziekbingo is dat je het speelt met alle leeftijden en muziekvoorkeuren en dat maakt het heel geschikt als activiteit voor jouw teamuitje. Bovendien is het een laagdrempelige activiteit en je hebt meteen een goede sfeer er in zitten.

Onze top 10 teambuilding activiteiten

Wij bieden een hoop verschillende groepsspellen en activiteiten aan op onze website. We hebben een selectie gemaakt van onze favoriete 10 spellen perfect zijn als teambuilding spel. De meeste spellen organiseer je zowel binnen als buiten, een enkeling is alleen buiten in een stad te organiseren.

1. Muziekbingo

Een leuke twist op het klassieke bingospel waarbij je luistert naar verschillende liedjes en de bijbehorende nummers op je bingokaart wegstreept. Bij muziekbingo krijgen de deelnemers bingokaarten met daarop artiestennamen, liedjes of muziekgenres in plaats van cijfers. In plaats van een bingomolen wordt er een afspeellijst met muzieknummers gebruikt. Wanneer een nummer wordt afgespeeld en de deelnemer het nummer op zijn/haar kaart heeft staan, wordt dit afgevinkt. Het doel van het spel is om als eerste een rij of volledige kaart vol te hebben.

Muziekbingo is een leuke manier om samen met collega’s of familie van muziek te genieten en tegelijkertijd een spel te spelen. Het kan gespeeld worden in verschillende settings, zoals thuis, op kantoor of op een evenement. Je hebt geen grote kennis van muziek nodig gelukkig en het spel is erg laagdrempelig, iedereen kan makkelijk mee spelen. Tenslotte geeft het alle spelers ook echt wat om handen, je kijkt bij elkaar op de kaart en overlegt samen welke liedjes je hoort.

2. Levend Monopoly

Een levensgroot bordspel waarbij teams strijden om zoveel mogelijk straten te veroveren en hun tegenstanders failliet te laten gaan. Zijn jullie op zoek naar een competitief spel, dat zich buiten afspeelt en waarbij je een beetje tactisch moet nadenken? Dan is Levend Monopoly erg leuk om te spelen. Het duurt ongeveer twee uur en je kunt het in vrijwel iedere stad in Nederland en België organiseren. De teams gaan met een lijst van straten op pad en je koopt een straat door er mee op de foto te gaan. Je kunt extra geld verdienen door kansspelen uit te voeren, dit zijn kleine opdrachten die je met jouw team uitvoert. Zeker een aanrader wanneer het buiten een beetje lekker weer is! En je kunt eindigen bij een restaurant of cafeetje, om gezellig na te praten onder het genot van een lekker drankje.

teambuilding-levend-monopoly-spel

Een van onze favoriete teambuilding activiteiten: Levend Monopoly!

3. Pubquiz

Test de algemene kennis van je team met een gezellige pubquiz vol met uitdagende vragen en interessante feitjes. Iedereen kent het fenomeen pubquiz waarschijnlijk en dat maakt dit een laagdrempelige teambuilding activiteit. Je kunt de teams indelen op afdeling, man / vrouw of op leeftijd, om te zien welke groep de meeste kennis heeft. Je kunt een algemene pubquiz spelen, of juist een quiz over een bepaald onderwerp kiezen, één die goed aansluit op jullie bedrijf of werksfeer.

4. The Challenge

Dit is één van onze favoriete teambuilding activiteiten, omdat dit het samenwerken tussen alle teamleden stimuleert. Het is een coöperatief groepsspel waarbij de deelnemers niet tegen elkaar spelen maar mét elkaar moeten samenwerken om zoveel mogelijk punten te verdienen. Ben je op zoek naar een groepsspel waarin samenwerking, creativiteit en groepsdynamiek centraal staan? Dan is The Challenge de activiteit waar je naar op zoek bent!

5. Levend Cluedo

Levend Cluedo lijkt een beetje op een moorddiner, alleen speelt deze teambuilding activiteit zich niet af rondom een etentje en kun je dit spel met een grote groep spelen. Ook heeft niet iedereen een eigen rol, zoals bij een moorddiner. Je hebt vier verdachten en één van hen is de moordenaar. De rest van de groep deel je op in teams. Deze teams zullen de verdachten ondervragen en komen er zo steeds meer achter wie de moordenaar is, wat het moordwapen én wat het motief is. Het team dat als eerste de moord weet op te lossen is de winnaar. Het spel duurt ongeveer een uur en kan overal worden georganiseerd, dus ook op kantoor. Welk teamleden zouden een carrièreswitch naar detective kunnen maken?

6. Escapespel

Vinden jullie escaperooms leuk, maar willen jullie eens een andere insteek? Dan is een escapespel een goede oplossing. Het principe is hetzelfde, je krijgt een bepaalde opdracht mee en die moet je als team proberen op te lossen. Zo is er in ons escapespel de Virusuitbraak bijvoorbeeld een wereldwijd virus uitgebroken en zit het vaccin opgesloten in een kluis met een pincode, die alleen jullie kunnen kraken. Je deelt de groep op in verschillende teams, elk team krijgt de geprinte documenten uitgedeeld waarmee je de puzzel uiteindelijk kan oplossen. Zo’n escapespel bestaat uit allerlei codes, breinbrekers en puzzels die je echt aan het denken zetten. Samenwerking en communicatie zijn absoluut nodig binnen een team om het spel op te lossen. Je kunt daarnaast verschillende teams tegen elkaar laten strijden, wie weet het escapespel als eerst op te lossen?

Het voordeel van zo’n escapespel is dat je het overal en op elk tijdstip kunt spelen. Je zit niet gebonden aan een locatie en bent flexibel om het te spelen wanneer je wilt. Het kan op kantoor, maar ook in een cafeetje of bij iemand thuis aan de eettafel bijvoorbeeld.

7. Minute to win it

Veel mensen kennen Minute to win it van televisie. Hier kregen kandidaten allerlei mini games voor hun kiezen en hadden zij 1 minuut de tijd om ze tot een goed einde te brengen. We hebben hier een hele leuke teambuilding activiteit van gemaakt. Je deelt de groep op in verschillende teams en steeds strijden er twee teams tegen elkaar. Je krijgt eerst een filmpje met uitleg te zien, daarna krijg je 1 minuut de tijd om de opdracht te voltooien. Het zorgt gegarandeerd voor hilarische momenten en mooie foto’s. Het is een activiteit die ervoor zorgt dat iedereen een beetje los komt. Je hebt bovendien niet veel nodig om deze teambuilding activiteit te organiseren, alle spellen zijn met huis- tuin- en keukenspullen op te zetten. Denk daarbij aan een kaartspel, wat pingpong ballen, ballonnen en elastiekjes.

8. Crazy 88

Ben jij als teambuilding spel op zoek naar een iets uitdagendere activiteit? Dan is Crazy 88 zeer geschikt! Je deelt de groep op in verschillende teams en ieder team krijgt een lijst met 88 opdrachten mee. Met die opdrachten kun je punten verdienen. Hoe moeilijker een opdracht is, hoe meer punten hij waard is. Een team kiest zelf welke, hoeveel en in welke volgorde ze opdrachten uitvoeren. En het team dat aan het eind de meeste punten heeft weten te verdienen is de winnaar.

Crazy 88 haalt mensen uit hun comfortzone en is ontzettend leuk om te doen. Tijdens corona hebben we enorm veel online Crazy 88 uitjes georganiseerd voor bedrijven, telkens was dit een groot succes. Wat het bovendien ook een zeer geschikte activiteit maakt is dat je zelf kiest welke opdrachten je uitvoert en welke niet. Staat er een opdracht tussen die het team niet leuk vindt? Dan sla je die gewoon over!

teambuilding-activiteiten-crazy-88

Crazy 88 als teambuilding activiteit: voer met jouw team verschillende opdrachten uit om zoveel mogelijk punten te verdienen!

9. Moorddiner

Los tijdens een gezellig diner een fictieve moord op. Een spannende mix van rollenspel, puzzelen en lekker eten. Een moorddiner is een interactief dinerspel waarbij de gasten een rol spelen in een spannend moordmysterie. Het idee is dat er tijdens het diner een moord wordt gepleegd en dat de gasten de rol van verdachte of detective op zich nemen. Tijdens het spel moeten de gasten aanwijzingen verzamelen, verdachten ondervragen en proberen de moord op te lossen. Vaak worden er ook raadsels en puzzels opgelost om aanwijzingen te verkrijgen.

Een moorddiner kan zeker geschikt zijn om met collega’s te spelen. Het is een leuke manier om teambuilding te bevorderen en collega’s beter te leren kennen. Het spel stimuleert communicatie en samenwerking en kan helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden. Bovendien biedt het spel de mogelijkheid om op een ontspannen manier samen te werken en te genieten van een gezellig diner.

10. Gepersonaliseerde teambuilding spellen

Laat ons een op maat gemaakt spel creëren dat perfect aansluit bij jouw team en doelstellingen. Veel van onze spellen hebben een optie om een gepersonaliseerde versie te maken. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde muziekbingo, een escapespel of pubquiz op maat of een voor jullie geschreven Levend Cluedo verhaal. Zo zorg je voor een unieke beleving en geef je jouw team het gevoel dat er echt tijd in energie is gestoken in jullie teamdag.

Teambuilding activiteiten zelf organiseren – echt niet zo lastig!

Het organiseren van teambuilding activiteiten kan een grote investering zijn, zowel in tijd als in geld. Maar dat hoeft niet! Je kunt er namelijk voor kiezen om de teambuilding spellen zelf te organiseren. Alle groepsspellen op onze website organiseer je zelf. Bij Levend Monopoly, Crazy 88 en onze Speurtochten is er een mogelijkheid om een begeleider bij te boeken. Teambuilding activiteiten zelf organiseren heeft veel voordelen. Ten eerste zijn de kosten lager, waardoor je meer geld over houdt voor andere dingen. Denk aan een lekker etentje, extra aankleding of een mooie prijs voor het winnende team. Daarnaast ben je een stuk flexibeler. Je zit niet vast aan een locatie of aan de tijden van een andere organisatie. Je kunt de teambuilding activiteit spelen waar en wanneer je maar wilt. Heb je iets geregeld wat je buiten speelt en regent het die dag pijpenstelen? Dan kun je er kosteloos voor kiezen om de activiteit naar een later tijdstip of zelfs een andere dag te verplaatsen.

En je hoeft niet bang te zijn dat het lastig is om zelf een teambuilding activiteit te organiseren. Onze draaiboeken zijn uitgebreid getest en alles wordt duidelijk en stap voor stap uitgelegd. Wij doen er namelijk alles aan om jouw teamuitje tot een succes te maken! Daarnaast zijn we elke werkdag bereikbaar voor vragen of advies. We denken graag mee met jullie om te zien wat er mogelijk is bij jullie op kantoor of met jullie team.

Hoe maak je teambuilding activiteiten leuk?

Teambuilding activiteiten zijn niet altijd ieders favoriete bezigheid, maar ze zijn wel ontzettend belangrijk voor de samenhang van een team. Het is dus verstandig dat je activiteiten organiseert die niet alleen effectief zijn, maar ook leuk en boeiend. We krijgen regelmatig de vraag hoe je teambuilding activiteiten nou écht leuk maakt, zonder dat het een suffe bedoeling wordt. Hieronder vind je daarom enkele tips om jouw teambuilding activiteiten tot een groot succes te maken!

 1. Maak het niet te serieus – Mensen houden van lachen en plezier maken, dus probeer je activiteiten wat luchtiger te maken. Een beetje humor kan wonderen doen om het ijs te breken en het team op hun gemak te stellen.
 2. Zorg voor variatie – Niemand houdt ervan om de hele dag hetzelfde te doen. Probeer dus verschillende soorten activiteiten te organiseren, zodat het team verschillende dingen kan proberen en uitgedaagd blijft.
 3. Luister naar feedback – Het is belangrijk om feedback te vragen aan het team over wat ze wel en niet leuk vonden aan de activiteiten. Zo kun je de volgende keer spellen organiseren die beter passen bij hun interesses en voorkeuren.
 4. Beloon de inspanning – Zorg ervoor dat de inspanningen van het team worden erkend en beloond. Een kleine prijs, zoals een cadeaubon of een certificaat, kan al genoeg zijn om het team te motiveren om hun best te doen tijdens de teamdag.
 5. Maak het persoonlijk – Niets is leuker dan dat de teamleden zien dat er veel moeite is gestoken in de organisatie van de teamdag. Zo kun je er voor kiezen om de teambuilding activiteiten te personaliseren. Maak een pubquiz met vragen over het team of de organisatie, speel een muziekbingo met iedereens favoriete liedjes of organiseer een Levend Cluedo waarbij één van de collega’s plotseling wordt vermoord!
 6. Geef keuzes – Hebben jullie een groot team? En is het niet belangrijk om iedereen samen te brengen, maar belangrijker om voor vertier te zorgen? Bedenk dat twee of drie activiteiten en laat de mensen kiezen! Zo kun je bijvoorbeeld een kookworkshop organiseren voor degenen die van koken houden, terwijl je voor de sportievelingen een sportieve activiteit kunt plannen. Zorg er bijvoorbeeld wel voor dat alle teamleden uiteindelijk gezamenlijk ergens gaan eten.
 7. Aankleding of thema –  Bedenk van te voren een thema en vraag de teamleden om iets aan te trekken of op te zetten wat met het thema te maken heeft. Speel je het spel Ik hou van Holland? Zorg voor oranje zonnebrillen. Organiseer je een pubquiz in een film thema, laat iedereen in zijn favoriete film karakter naar de quiz komen.

Tenslotte is het altijd leuk om met een energizer te beginnen. Zo komt de groep alvast even los van het werk en in de stemming voor de teambuilding activiteit. Er zijn online veel energizers te vinden, maar één van onze favorieten is de menselijke knoop. Ga in een cirkel staan, dit is je start positie. Kruis je armen en pak de hand vast van jouw buurmannen / buurvrouwen. Het doel is om uiteindelijk weer terug te komen in de startpositie zonder elkaars handen los te laten! Voor de precieze uitleg (en oplossing!) bekijk dit filmpje:

Conclusie

Het organiseren van teambuilding activiteiten zijn een essentieel onderdeel van het opbouwen van sterke, succesvolle teams. Ze bieden tal van voordelen, zoals het verbeteren van communicatie, samenwerking, vertrouwen en motivatie. Met zoveel verschillende soorten activiteiten om uit te kiezen, is er altijd iets dat past bij jouw team en doelstellingen.

We hopen dat je in deze blog inspiratie hebt opgedaan om je eigen teambuilding activiteiten te organiseren of één van onze groepsspellen aan te schaffen voor jouw volgende teamdag. Bekijk onze website voor meer informatie over de activiteiten die we aanbieden en neem gerust contact met ons op als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de perfecte activiteit voor jouw team. We denken graag met jullie mee over de mogelijkheden Veel succes en plezier met je volgende teambuilding event!

Muziekbingo-disco-bingo-logo-2

Muziekbingo

Muziekbingo is een gezellig, muzikaal spel en beschikbaar in wel 24 verschillende thema’s!

product-image-Levend cluedo logo

Levend Cluedo

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen.

Algemene-pubquiz-1-op-televisie

Levend Cluedo

Op zoek naar een leuke pubquiz die je zelf organiseert? Van algemene quiz tot filmquiz, bekijk hier ons aanbod!

Krankzinnige-Crazy-88-logo

Crazy 88

Hebben jullie een beetje lef en is er ook geen gebrek aan creativiteit in jullie groep? Dan is dit hét teamuitje voor jullie!

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *