Pakjesavond: Spellen en cadeautjes onder de 12,50 euro

cadeautje onder 10 euro

Pakjesavond: Spellen en cadeautjes onder de 12,50 euro

Binnenkort is het weer Pakjesavond! Dus iedereen gaat op zoek naar leuke cadeautjes voor een klein bedrag. Als enige echte spelletjes kenners leek het ons een goed idee om de beste en leukste betaalbare spelletjes een op een rij te zetten. Wie weet geeft het jou genoeg inspiratie voor een paar toffe cadeautjes voor Sinterklaas of voor kerst! Ben je op zoek naar leuke spellen voor Pakjesavond zelf? Lees dan dit artikel eens door, waar we de leukste Sinterklaas spellen voor je op een rijtje zetten.

1. Qwixx

Dit is een spel voor 2 tot 5 spelers, waar je maximaal een kwartiertje mee bezig bent. In dit spel wordt met dobbelstenen gegooid en iedereen is tegelijkertijd bezig. Je scoort punten door getallen van een lijstje weg te strepen, in de kleuren van de dobbelstenen. Uiteindelijk is degene met de meeste punten de winnaar van het spel.

Het is een super simpel en snel dobbelspelletje. Lekker dobbelen en punten bij elkaar sprokkelen. Er zit een klein beetje tactiek bij, maar je blijft natuurlijk afhankelijk van de dobbelstenen. Leuk om even tussendoor te doen met de kinderen.

2. Monopoly Deal

Dit is een super leuk kaartspel, voor 2 tot 5 spelers. Dit is eigenlijk het monopoly spel maar dan in kaart vorm. Iedereen krijgt vijf kaarten in zijn hand. Er zijn actiekaarten, geldkaarten en straatjes. Het doel van het spel is om als eerste speler drie complete straten voor je op tafel te hebben liggen. Wat leuk gedaan is dat elke kaart voor meerdere dingen gebruikt kan worden. Het spel gaat vlot, is snel te begrijpen en duurt ongeveer een kwartier. Maar hier speel je makkelijk een avond mee vol!

3. De Grote Dalmuti

Dit is één van onze favoriete spellen! Het is een spel van 4 tot 8 personen. In het spel krijg je steeds, afhankelijk van hoe snel je je kaarten weg speelt, een andere rol. Degene die het snelst zijn kaarten weg speelt wordt in de volgende ronde de Grote Dalmuti. En de persoon die daar de meeste tijd voor nodig heeft wordt de grote Dienaar, oftewel de armste van het stel. De grote Dienaar krijgt allerlei taakjes erbij zoals het verdelen van de speelkaarten. Maar je kunt er zelf natuurlijk vanalles bij verzinnen. Wat wij vaak doen is dat de Grote Dalmuti de baas is over de muziek, die beslist dan waar we met z’n allen naar luisteren. En de grote Dienaar haalt bijvoorbeeld voor iedereen steeds alle drankjes. Ontzettend leuk om te doen met een groep vrienden!

4. Escape Game – Nacht in de Bibliotheek

Boekenliefhebbers die ook houden van puzzels en smart games zullen zeker plezier beleven aan deze Escape Game. Want dit is eigenlijk is het een spel en een boek in één, weer eens wat anders! In dit boek waan je jezelf in een mysterieuze bibliotheek en door middel van het oplossen van puzzels probeer je op tijd uit de bibliotheek te ontsnappen. En heb je even geen zin meer? Dan leg je het boek weer gewoon even weg. Plus, als je het boek netjes houd is het ook een leuk doorgeef cadeautje. Misschien voor het Sinterklaas dobbelspel voor volgend jaar?

5. The Game

The game is een coöperatieve game, het spel is je tegenstander. Je wint of verliest dus samen. De regels zijn eenvoudig, maar gemakkelijk is het zeker weten niet. Tijdens het spel ontstaan in het midden van de tafel vier stapels met kaarten. Twee stapels stijgen in waarde (1-99) en twee stapels dalen in waarde (100-2). De spelers proberen samen zoveel mogelijk kaarten af te leggen op de vier stapels. Lukt het je om uiteindelijk minder dan 10 kaarten over te houden? Dan heb je met z’n allen gewonnen. Zoals we als zeiden klinkt dit erg gemakkelijk, maar vergis je niet! Het is namelijk een stuk moeilijker dan het lijkt. Je speelt het met 1 tot 5 spelers en het duurt ongeveer twintig minuten.

6. Pinguïn Party

En tot slot onze grote favoriet: Pinguïn Party! Tijdens onze spelletjesavonden komt dit spel gegarandeerd een keer voorbij. Het is snel, eenvoudig, maar toch uitdagend. Het is een spel voor 2 tot 6 spelers en één ronde duurt ongeveer tien minuten.

Alle spelers bouwen gezamenlijk aan een grote pinguïn piramide. Je probeert zoveel mogelijk kaarten bij te dragen. Kun je geen kaarten meer spelen, dan krijg je strafpunten. Heb je juist al je kaarten gespeeld, dan mag je strafpunten uit een vorige ronde teruggeven. Wie na een afgesproken aantal ronden de minste strafpunten heeft, wint het spel.

Heb jij nog leuke tips?

Dit waren dus onze favoriete spelletjes onder de 12,50 euro. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan en gaan jullie weer een hoop leuke spellen-avonden tegemoet. Heb jij nou ook een favoriet spelletje dat je graag cadeau doet? Laat het ons weten! Nieuwe spellen zijn bij ons namelijk altijd erg welkom.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen voor ons hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier. En anders wensen je heel veel plezier!

Kerst moordmysterie

Moordmysterie

Ontgrendel samen de geheimen van Kerstcircus Bloomingdale tijdens dit spannende detective spel!

Top-2000-pubquiz-op-televisie

Top 2000 Quiz

 Tover jezelf om tot de enige echte Leo Blokhuis en laat jouw vrienden of familie zien dat jij de meeste Top 2000 kennis in bezit hebt.

product-image-Oliebollenquiz-pubquiz-eindejaarsquiz

Oliebollenquiz

Sluit 2023 knallend af met deze superleuke oliebollenquiz! Een eindejaarsquiz met lleen maar vragen over hte afgelopen jaar.

New Years Eve Muziekbingo

New Years Eve Muziekbingo

Met deze muziekbingo maak je van jouw oud en nieuw avond een spectaculair feestje. Ook gewoon in je huiskamer!

Muziekbingo Jaaroverzicht 2023 - logo

Muziekbingo Jaaroverzicht 2023

Ben je klaar om muzikaal terug te blikken op het jaar 2023? Wat waren jouw favoriete liedjes, en welke kon je echt niet uitstaan? Met deze muziekbingo herbeleef je samen alle muzikale hoogtepunten.

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *