Sinterklaas spel? Bekijk deze top 8 gezelligste Sinterklaas spelletjes!

Sinterklaas spel: De allerleukste tips vind je hier

Op zoek naar een leuk Sinterklaas spel?

Naarmate de avonden steeds donkerder en korter worden, voelen we dat de feestdagen er aan komen. En stiekem worden wij daar bij Didgames heel erg vrolijk van. Niet vanwege de donkere avonden, maar omdat de feestdagen vooral één ding betekenen: spelletjes! En als we ergens gek op zijn… Ben jij nog op zoek naar gezellige Sinterklaas spelletjes? En wellicht zin in een keer iets anders dan alleen maar lootjestrekken? Lees dan onderstaande tips eens door, wij hebben namelijk onze favoriete Sinterklaas spelletjes voor je op een rijtje gezet. Uiteraard komen er een paar gouwe ouwe voorbij zoals het Sinterklaas dobbelspel. Maar we hebben ook een paar nieuwe ideeen opgeschreven, zodat jij deze Sinterklaas eens wat nieuwe spelletjes kunt uitproberen. De spelletjes zijn geschikt voor alle leeftijden, er zit voor jong én oud wat tussen. Dus, lees snel verder, want we zijn erg benieuwd wat jij van onderstaande Sinterklaas spelletjes vindt!

Tip 1 – Het Sinterklaas Dobbelspel

We zeiden het al, dit spelletje wordt steevast gespeeld op pakjesavond, het Sinterklaas dobbelspel. Bijna iedereen kent het spel en heeft in de loop der tijd zo zijn eigen regels ontwikkeld. Mocht jij het dobbelspel  nog niet kennen, dan is dit een mooie gelegenheid om hem eens uit te proberen. We hebben een variant van het Sinterklaas dobbelspel gemaakt, die je als gratis printable kunt downloaden.

De bedoeling is dat iedereen die mee speelt een paar cadeautjes koopt. Die worden op een grote stapel gelegd in het midden van de tafel. Denk er aan, dit spel werkt het beste met willekeurige cadeaus. Zijn de cadeautjes specifiek voor een bepaalde persoon, dan is het Sinterklaas dobbelspel niet helemaal geschikt. De cadeaus gaan namelijk rond en rond, totdat de wekker gaat. De cadeautjes die op dat moment voor jouw neus liggen zijn van jou. Het dobbelspel is een vlot en grappig Sinterklaas spel dat ongeveer een uur duurt.

Sinterklaas Dobbelspel - Ronde 1 Sinterklaas Dobbelspel - Ronde 2

Klik hier om het Sinterklaas Spel gratis te downloaden!

Tip 2 – De Sinterklaas Muziekbingo

Één van de gezelligste dingen aan Sinterklaas zijn natuurlijk alle liedjes. Lekker meezingen, dat blijft leuk voor jong én oud. We hebben daarom een Sint editie gemaakt van onze muziekbingo. Iedereen krijgt een muziekbingo kaart met daarop zestien verschillende liedjes. Zet de liedjes uit de Spotify Playlist aan en de bingo kan beginnen! Wordt een liedje van jouw bingo kaart gespeeld, dan mag je hem wegstrepen. Verder werkt het spel net als een normale bingo. Heb je een volle rij? Dan mag je een prijs uitzoeken en de winnaar is degene die als eerste een volle kaart heeft. Dan mag je bijvoorbeeld twee cadeaus uitpakken of je krijgt een lekkere chocoladeletter. Je kunt aan dit Sinterklaas spelletje allerlei creatieve prijzen hangen. Bijvoorbeeld dat je bij een volle rij een cadeautje mag weggeven of dat je iemand mag aanwijzen die een Sinterklaas liedje moet zingen. Oftewel, een superleuke toevoeging aan jouw pakjes avond. Plus, je kunt hem volgend jaar gewoon opnieuw gebruiken! Deze muziekbingo kun je namelijk zo vaak spelen als je wilt, het enige wat je hoeft te doen is het nogmaals printen van de bingo kaarten.

Sinterklaas Spel - Muziekbingo

Sinterklaas Spel: De Sint Muziekbingo!

Tip 3 – Één van de leukste Sinterklaas spelletjes: Sinterklaas ’30 Seconds’

Waarschijnlijk doet het spel 30 Seconds al een belletje bij je rinkelen. Steek dat spel nou eens in een feestelijk jasje en je hebt een super leuk spelletje voor Sinterklaas! Je speelt dit spel in teams van minimaal 2 personen. Op tafel liggen kaartjes met een aantal woorden er op. Een speler pakt een kaart van tafel en omschrijft de woorden die er op staan. Maar let op, je mag geen woorden met hoofdletter gebruiken of deel van de woorden die op het kaartje staan. De teamgenoten van de speler proberen de woorden te raden. Voor elk juist geraden woord krijg je een punt. Je speelt totdat de kaartjes op zijn of totdat jullie geen zin meer hebben. En het team dat de meeste punten binnen weet te slepen is de winnaar. We hebben van 30 seconds een eigen printable Sinterklaas spel gemaakt en die download je hier! Het enige wat je nog hoeft te doen is de kaartjes printen & knippen en je kunt meteen van start.

Sinterklaas Spel 30 Seconds

Sinterklaas spel: 30 Seconds!

Tip 4 – Hét Sinterklaas spel

Één van onze collega’s speelt ieder jaar met zijn vrienden en familie het Sinterklaas spel. Dit is een Sinterklaas spelletje dat je speelt met vrienden of familie, voor een spannende, béétje competitieve en vooral gezellige sinterklaasavond. Het spel bestaat uit 4 verschillende rondes, waaronder een vragenronde, een gedichtenronde, een opdrachtenronde en een zang/liedjesronde. Je speelt het spel tegen elkaar. Dat kan één-op-één of in verschillende teams, dat ligt er aan hoe groot de groep is. En het leuke is, je kunt het Sinterklaas spel nu ook op onze website kopen! Klik hier om het spel aan te schaffen en maak je klaar voor een fantastische pakjesavond. We hebben wat tips & tricks in het spel gezet voor een online Sinterklaas avond, dus ook als iemand ‘digitaal’ aansluit tijdens pakjesavond, kun je dit Sinterklaas spel gewoon spelen.

Sinterklaas-spel

Speel het Sinterklaas Spel!

Tip 5 – Een lekker Sinterklaas spel: het pepernoten spel

Dit Sinterklaas spelletje is heel leuk met (jonge) kinderen. Het gaat snel, het is simpel en het enige wat je ervoor nodig hebt is een dobbelsteen en een zak met pepernoten. Plus, je mag de pepernoten opeten! Dus dat is natuurlijk extra feest.

Alle spelers maken tijdens het pepernoten spel een piramide van pepernoten. De onderste rij bestaat uit zes pepernoten en de bovenste uit één pepernoot. De startspeler gooit met de dobbelsteen. Gooi je bijvoorbeeld een ‘2’, dan mag je de rij met twee pepernoten opeten. Je gooit door, totdat je een getal gooit waarvan de rij leeg is. Geef de dobbelsteen vervolgens door aan de volgende speler. En zo ga je door totdat iemand als eerste al zijn pepernoten heeft opgegeten, want dat is de winnaar van het spel! Maar eigenlijk zijn er in het pepernoten spel natuurlijk alleen maar winnaars, zeker als je het ook nog eens met chocolade pepernoten speelt. Lekker!

Tip 6 – Het Kaartjes Cadeau spel

Naast het standaard dobbelspel, hebben we ook een kaartjes cadeau spel gemaakt. Het spel bestaat uit 6 vellen met daarop 8 verschillende kaartjes. Je print de kaartjes uit en legt die op een stapel op tafel. Sommige vellen print je vaker uit, dat ligt aan het aantal spelers en cadeautjes. Van te voren koopt iedere speler 1 tot 3 cadeautjes en die worden ook op een grote stapel gelegd. Op de kaartjes staan allerlei opdrachten zoals ‘pak een cadeau van de stapel’, ‘pak een cadeau uit’ maar ook ‘ruil twee cadeaus met elkaar’, ‘geef allemaal één cadeau door naar links’, ‘steel een cadeau van een ander’, etc.

Het lijkt dus op het Sinterklaas dobbelspel, maar wij vinden deze versie stiekem veel leuker! Er zit meer variatie in het kaartjes spel, omdat er zoveel verschillende kaartjes en dus opdrachten zijn. Plus, je krijgt geen gedoe met de timer. Bij het dobbelspel gaan mensen wel eens treuzelen op het eind wanneer ze een grote stapel cadeaus voor zich hebben liggen (dat zouden wij zelf waarschijnlijk ook doen!) Maar dat werkt bij het kaartjes spel heel anders. De geprinte kaartjes leg je namelijk op een stapel in het midden van de tafel. Om beurten pak je het bovenste kaartje van de stapel en voer je uit wat daar op staat. Zijn de kaartjes op? Dan mag je alle cadeaus die op dat moment voor jouw neus liggen mee naar huis nemen. Dus heb je zin in een wat uitgebreidere versie van het dobbelspel? Dan raden we dit kaartjes cadeau spel absoluut aan. Je kunt hem gratis downloaden door op deze link te klikken en je e-mailadres achter te laten.

Sinterklaas-kaartjes-cadeau-spel

Het ‘kaartjes cadeau spel’ als super leuk Sinterklaas spelletje!

Tip 7 – Sinterklaas spel voor kinderen: vind de cadeaus in huis

In huis kun je er voor kinderen echt iets leuks van maken. Maak bijvoorbeeld een mini speurtocht door het huis, waarbij ze op zoek moeten gaan naar de verstopte cadeautjes.
Hier een paar voorbeelden van hoe je de cadeautjes door het huis kunt verstoppen:

 1. Maak een plattegrond van je huis. Deze plattegrond gebruiken de kinderen als een soort geheime schatkaart, waarmee ze de cadeaus moeten vinden.
 2. Stuur de kinderen door het huis op pad door middel van hints in gedichten. Deze is absoluut favoriet bij ons thuis!
  Zet de eerste hint waar cadeau ligt in een gedicht. Als het eerste cadeautje gevonden is, dan ligt daar uiteraard weer een nieuwe brief. Op die brief vind je weer een volgende aanwijzing. Zo kun je de kinderen allerlei kanten en verschillende kamers opsturen. De kinderen vinden het meestal super spannend!
 3. Maak een Sinterklaas kruiswoordraadsel of woordzoeker, met daarin een verborgen aanwijzing naar het cadeau.
  Je kunt zelf een woordzoeker maken op deze website bijvoorbeeld.
 4. Maak een rebus met daarin een aanwijzing naar het cadeau of naar wat lekkers.
  De rebus kun je zelf maken, maar hier vind je een hele handige tool!

Zo stuur je de kinderen lekker op pad. Laat ze ondertussen wat opdrachtjes doen en als beloning vinden ze uiteindelijk hun cadeau. Hartstikke leuk om te doen! Heb je zelf geen zin of geen tijd om zelf een speurtocht uit te zetten? Bekijk dan deze Sinterklaas speurtocht eens, waarbij een ondeugend Pietje zes cadeautjes in huis heeft verstopt. De kinderen moeten door middel van aanwijzingen de volgende locatie vinden om uiteindelijk bij het laatste en beste pakje uit te komen!

Sinterklaas Spel-cadeautjes verstoppen

Verstop hints in gedichtjes en verstop die door het huis

Tip 8 – Sinterklaas spel voor het hele gezin: De Familiequiz

Ben je op zoek naar een spel dat je tijdens Sinterklaas kunt spelen, maar wat niet per se met Sinterklaas te maken hoeft te hebben? Bekijk dan eens onze Familiequiz! De familiequiz is een pubquiz die geschikt is voor de hele familie. Zowel kinderen (vanaf ongeveer 10 jaar) als opa en oma spelen makkelijk mee met deze quiz. De quiz bestaat uit zes verschillende rondes en je bent ongeveer anderhalf tot twee uur zoet.

Veel plezier!

Hopelijk hebben we je met deze acht Sinterklaas spelletjes genoeg inspiratie gegeven voor een mega gezellige Sinterklaas avond. Laat pakjesavond maar komen, wij zijn er helemaal klaar voor! En heb je zelf nog leuke tips? Laat het ons vooral weten, wie weet kun jij ons ook nog inspireren met een tof Sinterklaas spel. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen voor ons hebben, neem vooral contact met ons op via het contactformulier of laat hier beneden een opmerking achter. En anders wensen we je een fijne pakjesavond met natuurlijk heel veel gezelligheid!

Kerst moordmysterie

Moordmysterie

Ontgrendel samen de geheimen van Kerstcircus Bloomingdale tijdens dit spannende detective spel!

Top-2000-pubquiz-op-televisie

Top 2000 Quiz

 Tover jezelf om tot de enige echte Leo Blokhuis en laat jouw vrienden of familie zien dat jij de meeste Top 2000 kennis in bezit hebt.

product-image-Oliebollenquiz-pubquiz-eindejaarsquiz

Oliebollenquiz

Sluit 2023 knallend af met deze superleuke oliebollenquiz! Een eindejaarsquiz met lleen maar vragen over hte afgelopen jaar.

New Years Eve Muziekbingo

New Years Eve Muziekbingo

Met deze muziekbingo maak je van jouw oud en nieuw avond een spectaculair feestje. Ook gewoon in je huiskamer!

Muziekbingo Jaaroverzicht 2023 - logo

Muziekbingo Jaaroverzicht 2023

Ben je klaar om muzikaal terug te blikken op het jaar 2023? Wat waren jouw favoriete liedjes, en welke kon je echt niet uitstaan? Met deze muziekbingo herbeleef je samen alle muzikale hoogtepunten.

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Coronaproof Sinterklaas? De beste tips voor een online pakjesavond! - […] deze blog gaven we jullie allerlei tips voor een gezellige pakjesavond. Tot vorig jaar alles ineens veranderde. Sinterklaas werd…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *