Pubquiz organiseren? Wat NIET te doen bij het organiseren van een pubquiz

Pubquiz organiseren

Pubquiz organiseren? Wat NIET te doen bij het organiseren van een pubquiz

Wil jij binnenkort een Pubquiz organiseren? Dan heb je vast al gezien dat het internet vol staat met handige tips voor het organiseren van een pubquiz. Maar nergens staat geschreven wat je vooral NIET moet doen. Dus daar brengen wij even verandering in. Lees onderstaande tips eens door en zorg er voor dat jouw volgende pubquiz vlekkeloos verloopt. You’re welcome!

Tip 1: Begin op tijd

Zeg niet dat iets om 20:00 uur begint en begin dan pas om 20:30 uur, omdat er bijvoorbeeld iets mis is met de apparatuur of met de printjes. Er zitten teams op je te wachten. Informeer de mensen, geef enkele aankondigingen en laat de teams weten wat er aan de hand is op het moment dat er iets mis gaat.

Tip 2: Testen

Zorg er voor dat je niet pas tijdens de quiz er achter komt dat de muziekinstallatie niet goed werkt, het volume niet zo hard kan of de mp3’tjes nog gedownload moeten worden. Test al je apparatuur voordat je met de pubquiz begint. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Tip 3: Het doorgeven van de scores

Vergeet niet om af en toe de scores door te geven. Het is altijd goed om te weten waar je staat, zelfs als jouw team alleen maar uit nietsnutten bestaat en je helemaal onderaan de lijst bungelt. Je wilt het nog steeds weten.

Tip 4: Het inleveren van de antwoorden

Verwacht niet dat teams hun eigen antwoorden inleveren. Teams wachten tot het allerlaatste moment om hun antwoordformulier in te leveren in de hoop op een laatste hersenspinsel of dat ze de antwoorden van andere teams ‘per ongeluk’ horen. Haal de formulieren na iedere ronde zelf even op, anders vertraagt het de hele zaak enorm.

Tip 5: Vragen van de teams

Stop niet midden in een vraag uit ronde 3, omdat iemand uit één of ander team ergens achterin iets wilt weten over een antwoord uit ronde 1. Dat kan wachten tot het einde van deze ronde. De rest van de mensen willen nu gewoon door spelen. Geef aan dat je er bijvoorbeeld in de pauze op terug komt en speel lekker verder.

Tip 6: Pauzes in de Pubquiz

Zeg niet “We nemen nu een pauze van 15 minuten” en laat die pauze dan meer dan 40 minuten duren. Mensen moeten bussen/treinen halen of hebben andere afspraken. Of ze zijn gewoon moe. Het is zonde als bepaalde teams na de laatste ronde en vóór eventuele resultaten moeten vertrekken omdat ze anders hun trein niet halen. Of naar bed moeten. Zorg er dus voor dat je je aan jouw eigen planning houdt.

Heb je vragen of Tips?

Zo, nu weet je vooral wat je niet moet doen tijdens het organiseren van een volgende pubquiz. Hopelijk heb je er wat aan gehad en zullen je teams je dankbaar zijn. Uiteraard hebben wij zelf toch ook een handige pagina met tips & tricks voor het organiseren van de beste pubquiz ooit. En na het lezen van al deze tips kan jouw pubquiz gewoonweg niet meer mislukken. Bekijk vooral ook ons eigen aanbod aan kant-en-klare Pubquizzen en mocht je nog vragen hebben kun je contact met ons opnemen via het contactformulier op de website of stuur een e-mail naar info@didgames.nl. En dan natuurlijk nog het aller- allerbelangrijkste: heel veel plezier met de organisatie van jouw pubquiz!

Muziekbingo-disco-bingo-logo-2

Muziekbingo

Muziekbingo is een gezellig, muzikaal spel en beschikbaar in wel 24 verschillende thema’s!

product-image-Levend cluedo logo

Levend Cluedo

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen.

Algemene-pubquiz-1-op-televisie

Levend Cluedo

Op zoek naar een leuke pubquiz die je zelf organiseert? Van algemene quiz tot filmquiz, bekijk hier ons aanbod!

Krankzinnige-Crazy-88-logo

Crazy 88

Hebben jullie een beetje lef en is er ook geen gebrek aan creativiteit in jullie groep? Dan is dit hét teamuitje voor jullie!

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *