Op zoek naar een gaaf Halloween spel? De gezelligste Halloween activiteiten voor je op een rij!

Halloween-Spel-Blog

Op zoek naar een gaaf Halloween spel? De gezelligste Halloween activiteiten voor je op een rij!

Herfstkleuren sieren de straten, pompoenen duiken op in de supermarkten, en een griezelige spanning hangt in de lucht – het kan maar één ding betekenen. Halloween staat voor de deur! En dat betekent dat we weer mogen toeleven naar de allerleukste Halloween activiteiten. Hoewel Halloween in Nederland nog lang niet zo groot wordt gevierd als in bijvoorbeeld Amerika, is het absoluut één van onze favoriete feestdagen. We houden van de spanning, het spookachtige, het verkleden, het knutselen en natuurlijk… de spelletjes! We verzamelen in deze blog al onze favoriete Halloween activiteiten en spelletjes, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Dus ben jij nog op zoek naar een gaaf Halloween spel, lees dan snel verder!

Wat is Halloween?

Halloween is eigenlijk veel meer dan alleen verkleden en snoep verzamelen. Het is een eeuwenoude traditie die zijn oorsprong vindt in het oude Keltische feest Samhain, waarop men geloofde dat de geesten van overledenen de aarde bezochten. In de loop der tijd heeft Halloween zich ontwikkeld tot een wereldwijd geliefd feest vol spookachtig plezier en, natuurlijk, griezelige Halloween spellen!

En hoewel de oorsprong van Halloween in het buitenland ligt, is de populariteit van dit feest in Nederland sterk gegroeid. Het is een dag waarop we ons overgeven aan de macabere magie van het seizoen en genieten van het beste dat de herfst te bieden heeft.

Hoe vier je een Halloween spel thuis?

Hoewel grootschalige feesten en trick-or-treating vaak in de schijnwerpers staan, zijn er ook talloze manieren om Halloween thuis te vieren. Versier je huis met griezelige decoraties, organiseer een horrorfilm marathon, of houd een spelletjes avond met allerlei Halloween spellen.

Je kunt thuis ook allerlei Halloween snacks maken en de versiering kun je ’s middags met de kinderen gezellig in elkaar knutselen. Dat vinden ze vaak heel gezellig om te doen en alle Halloween knutsels kun je in- en om het huis ophangen.

Leuke Halloween spelletjes voor het hele gezin

Niets brengt de huiveringwekkende sfeer van Halloween beter tot leven dan een aantal goed gekozen Halloween spelletjes. En nee, we hebben het niet alleen over het klassieke ‘appels happen’. Er bestaat een schat aan originele en spannende spellen die elk Halloween feest naar een hoger niveau tillen.

Halloween speurtocht

Allereerst hebben we deze super leuke Halloween speurtocht, een uitdagend spel dat een combinatie van creatief denken, samenwerking en een flinke dosis lef vereist. Het is een geweldige manier om de kinderen actief en betrokken te houden tijdens het feest. Het spel bestaat uit 24 verschillende kaartjes, die allemaal verwijzen naar een locatie thuis. Je kunt zelf een selectie maken van kaartjes, en jouw eigen Halloween speurtocht samenstellen. Ook zitten er enkele blanco kaartjes tussen waarmee je jouw eigen rijmpjes kunt bedenken. Hartstikke leuk om te doen met kinderen tussen de 5 en 12 jaar.

Halloween-spel-speurtocht

Halloween escapespel

Overweeg bijvoorbeeld dit Halloween escapespel, welke geschikt is voor de hele familie! In dit printable Halloween escapespel zit het vriendelijke spookje Caspar gevangen. En zijn drie kwaadaardige broers staan op het punt om Halloween voor iedereen te verpesten. Caspar kan hen tegenhouden, maar daarvoor zullen jullie hem eerst moeten bevrijden. Het is een heel leuk escapespel dat je alleen hoeft te printen. Vervolgens knip je alle spel elementen uit en jouw eigen Halloween escapespel kan beginnen!

Levend Cluedo spel

Cluedo is een perfect spel voor Halloween. Je kunt het spelen als bordspel, maar er bestaat ook een Levend Cluedo versie! Hierbij speel je cluedo in real-life, waarbij vier deelnemers voor één van de vier verdachten spelen. We hebben twee Levend Cluedo’s op de site staan die heel leuk zijn voor de hele familie. Kasteel Muidergracht en Slot Swaenesteyn.

Halloween Activiteitenboekje mét Halloween kleurplaat

En dan één van de leukste Halloween spellen voor kinderen is dit Halloween activiteitenboekje. Het is een PDF die uit 18 pagina’s bestaat, en er zitten allerlei leuke activiteiten voor kinderen in. Denk aan allerlei puzzels, een Halloween kleurplaat, een woordzoeker, een kruiswoordpuzzel, een Halloween memory game en ga zo maar door. Je kunt het boekje printen of openen op een tablet bijvoorbeeld.

Halloween-activiteitenboekje-logo

Leuk Halloween spel: dit Halloween activiteitenboekje voor kinderen!

Geblinddoekt voelen en proeven

Creëer een leuke gelegenheid om wat nieuwe smaken te ontdekken en de tastzintuig verder te ontwikkelen. Simpelweg door ze ongezien etenswaren en materialen te laten voelen en proeven. Denk hierbij aan slijm, olijven, maar ook paprika, ananas of schimmelkaas. Wanneer er meerdere kinderen zijn zou je teams kunnen maken waarbij de een geblinddoekt wordt en de ander de antwoorden opschrijft. Achteraf kijk je samen hoeveel er goed zijn geraden en hoeveel punten dat oplevert.

Grappig Halloween spel: Ingrediënten voor de toverdrank

In een toverdrank gaan de meest griezelige en gruwelijke ingrediënten zoals vleermuisvleugels, rattenstaartpuntjes, drakentanden, spinnenpoten, kippennageltjes en kikkerslijm. Laat de kinderen namen bedenken en hierbij de benodigde ingrediënten zoeken. Zilveruitjes kunnen bijv. uitstekende eekhoorn oogballen zijn. Ketchup met water is drakenbloed. Pak flesjes en potjes, maak geheimzinnige labels met krullerige letters. Voeg ingrediënten samen om zalfjes en smeerseltjes te maken. Bijvoorbeeld puisten crème en zwarte neusharen groeimiddel. Zo krijg je een interessante voorraadkast met magische drankjes en heksensoep ingrediënten. De kinderen vinden dit altijd een hilarisch Halloween spel om te spelen, plus ze mogen lekker kliederen!

Wat te doen met Halloween voor volwassenen?

Halloween is zeker niet alleen voor kinderen! Er zijn talloze manieren om het feest te vieren zodat ook volwassenen het zullen waarderen. Een Halloween cocktailavond met griezelige drankjes zoals ‘Bloody Mary’ of ‘Zombie Punch’ kan bijvoorbeeld een elegante draai geven aan de festiviteiten. Of wat dacht je van een horrorfilm-marathon met klassiekers zoals ‘The Exorcist’ en ‘Halloween’? Daarnaast is een Halloween thuis feestje waarbij iedereen verkleed naar het feest komt natuurlijk mega leuk om te organiseren. Zet een Halloween Spotify playlist aan, zorg voor griezelige aankleding en jouw Halloween thema feestje kan beginnen!

Leuke Halloween spellen voor volwassenen

Als het aankomt op Halloween spellen voor volwassenen, hebben we ook ruime keuze. Houd je van puzzelen? Probeer dan eens ons Halloween escapespel bijvoorbeeld. Maar voor volwassenen zijn er meer dan genoeg opties. En zo’n Halloween spel mag ook weer een stuk spannender zijn dan voor kinderen. We geven je enkele tips en voorbeelden!

Moorddiner

Voor degenen die van een beetje mysterie houden, is een moorddiner een super gaaf idee. In dit interactieve spel kruipen de spelers in de rol van één van de gasten, terwijl ze samenwerken om een fictieve moord op te lossen. Het is een geweldige manier om iedereen bij het feest te betrekken en een onvergetelijke ervaring te creëren. Je kunt helemaal in je rol kruipen en zelfs de ruimte en het eten aanpassen aan de hele setting. Zo zit er bijvoorbeeld bij onze moorddiners ook een speciale muzieklijst, zodat jouw Halloween spel een extra dimensie krijgt.

Pompoen snijd wedstrijd

Benodigdheden: Pompoenen, snijgereedschap, kaarsen. Instructies: Geef iedereen een pompoen en laat ze hun eigen pompoenlantaarn snijden. Aan het einde van de avond stemt iedereen op hun favoriet. Je kunt led lampjes of kaarsen in de pompoen zetten, om voor extra ambiance te zorgen op je Halloween feestje.

Halloween-spellen-voor-volwassenen

Horror film trivia

Benodigdheden: Vragen over populaire horrorfilms. Instructies: Verdeel iedereen in teams en stel hen vragen over horrorfilms. Het team met de meeste correcte antwoorden aan het einde van het spel wint. Je kunt een bestaande Halloween quiz gebruiken, of een eigen Halloween Trivia maken. Bedenk vragen over allerlei Halloween films, print ze uit en knip ze op leuke, oranje kaartjes. Dit is misschien een beetje een standaard Halloween spel, maar je zult zien dat hij absoluut in de smaak zal vallen. Mensen houden altijd wel van een leuke quiz namelijk!

Halloween muziekbingo

Op onze website bieden we heel veel verschillende muziekbingo’s aan. En we hebben nu dus ook een Halloween muziekbingo! Bij een muziekbingo staan er in plaats van getallen, liedjes op je kaart. Voor deze versie hebben we liedjes uitgekozen die allemaal iets met Halloween te maken hebben. Denk aan liedjes zoals Thriller van Michael Jackson, Ghostbusters van Ray Parker, SOS van Rihanna of Zombie van The Cranberries. Iedere speler krijgt een eigen bingo kaart met daarop 16 verschillende liedjes. Verder werkt het net als een bingo met cijfers! Je kunt leuke, Halloween getinte, prijsjes weggeven voor een volle rij of een volle kaart.

“Trick or Treat” Proeverij

Benodigdheden: Verschillende soorten snoep en eten, blinddoeken. Instructies: Blinddoek elke deelnemer en laat ze verschillende soorten Halloween snoep en/of Halloween eten proeven. Ze moeten raden wat ze eten. Degene met de meeste correcte antwoorden wint. Je kunt blinddoeken met sjaals of een theedoek. Je kunt allemaal lekkere snoepjes halen, maar ook 1 of 2 vieze dingen. Denk aan candycorn, zure wormen, dracula winegums, Haribo kikkers, muizen, cola wormen, chocolade kikkers, zoete slangen, blauwe haaien of monster kauwgoms. Bij de Hema hebben ze rond 31 oktober altijd hele leuke Halloween snoepjes.

halloween-spel-snoepjes-eten

Levend Cluedo – De hooizolder

Eerder in deze blog vertelden we al dat Levend Cluedo een echt Halloween spel is. We gaven opties voor versies die je met het hele gezin kunt spelen. Maar ben je met een groep volwassenen? Dan is het Levend Cluedo spel De Hooizolder een gave optie om te doen. Dit Levend Cluedo verhaal is namelijk gebaseerd op een waargebeurde moord uit het jaar 1935, die zich afspeelt op een boerderij in Almelo.

Zelf Halloween decoraties maken

Het maken van je eigen Halloween decoraties kan je niet alleen geld besparen, maar het is ook een leuke activiteit voor het hele gezin. Het is een geweldige manier om de creativiteit te stimuleren en het huis in de feeststemming te brengen. Één van de meest klassieke Halloween decoraties is de jack-o’-lantern, gemaakt van een uitgeholde pompoen met een gezicht erin gesneden. Maar er zijn talloze andere decoraties die je zelf kunt maken. Wat dacht je van spookachtige spoken gemaakt van oude lakens? Of spinnenwebben gemaakt van wol of touw? Je kunt zelfs je eigen griezelige slingers maken van zwart en oranje papier. Zelfgemaakte kaarsenhouders zijn ook een geweldige toevoeging aan je Halloween decor. Probeer eens een aantal oude glazen potjes te versieren met Halloween thema’s (zoals spoken, pompoenen of vleermuizen) met behulp van verf of viltstiften. Plaats vervolgens een theelichtje erin voor een spookachtig effect. En vergeet niet de buitenkant van je huis! Een nep grafsteen gemaakt van piepschuim en wat nep spinnenwebben kunnen je tuin in een handomdraai veranderen in een huiveringwekkende begraafplaats.

Een Halloween muzieklijst tijdens jouw Halloween spel

Muziek is een belangrijk onderdeel van elke feest, en Halloween is geen uitzondering. Het juiste liedje kan de stemming bepalen en iedereen in de feeststemming brengen.

Hier zijn enkele suggesties voor je Halloween afspeellijst:

 1. ‘Thriller’ – Michael Jackson
 2. ‘Monster Mash’ – Bobby “Boris” Pickett
 3. ‘Ghostbusters’ – Ray Parker Jr.
 4. ‘I Put A Spell On You’ – Screamin’ Jay Hawkins
 5. ‘Somebody’s Watching Me’ – Rockwell
 6. ‘Highway to Hell’ – AC/DC
 7. ‘Haunted’ – Taylor Swift
 8. ‘Bark at the Moon’ – Ozzy Osbourne
 9. ‘Disturbia’ – Rihanna
 10. ‘Zombie’ – The Cranberries

En vergeet onze Halloween Muziekbingo niet, waarbij de spelers moeten luisteren naar stukjes van liedjes en proberen de titels op hun bingokaart te matchen. Het is een leuke en interactieve manier om muziek in je feest te integreren en ervoor te zorgen dat iedereen betrokken blijft.

Griezelige recepten voor Halloween

Halloween is de perfecte tijd om je culinaire vaardigheden op de proef te stellen en enkele griezelige maar heerlijke traktaties te maken. Want tijdens het spelen van jouw favoriete Halloween spel, hoort daar ook wat te snacken bij. En natuurlijk helemaal in griezelige sferen. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Bloedige vingers: Maak wat hotdogs en snij ze aan het uiteinde een beetje in om ‘vingernagels’ te creëren. Serveer ze met ketchup om het bloedige effect te versterken. Deze zijn een hit bij kinderen!
 2. Spookbananen: Snij een banaan doormidden en gebruik chocoladechips om ogen en een mond te maken. Een leuke en gezonde traktatie.
 3. Pompoensoep: Een warme pompoensoep kan een geweldige start zijn van je Halloween feest. Serveer het in een uitgeholde pompoen voor een extra Halloween effect.
 4. Spinnenwebtaart: Maak je favoriete chocoladetaart en gebruik wit glazuur om een spinnenweb patroon te tekenen. Je kunt zelfs een plastic spin in het midden plaatsen voor een extra griezelig effect!
 5. Halloween cocktails: Op een Halloween party horen natuurlijk griezelig lekkere Halloween cocktails thuis. Op de website van Elle staan er een paar genoemd. Onze favoriet is absoluut de Vampire Cocktail! En voor de kids maak je natuurlijk een spannende mocktail.

Halloween-recepten-vingers

Wat is jouw favoriete Halloween spel?

Halloween is een geweldige tijd van het jaar om plezier te hebben, je creativiteit te uiten en natuurlijk een beetje te griezelen. Of je nu een volwassen feestje organiseert of een familie-evenement, er zijn zoveel manieren om van Halloween een onvergetelijke ervaring te maken.

Bij Didgames willen we je helpen de beste Halloween ooit te creëren. Of het nu gaat om het vinden van het perfecte Halloween spel voor je feest, het verzinnen van leuke Halloween activiteiten, we hebben iets voor iedereen. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Halloween, ontketen je creativiteit, en maak dit jaar je beste Halloween ooit. We kunnen niet wachten om te horen hoe het gaat!

Kerst moordmysterie

Moordmysterie

Ontgrendel samen de geheimen van Kerstcircus Bloomingdale tijdens dit spannende detective spel!

Top-2000-pubquiz-op-televisie

Top 2000 Quiz

 Tover jezelf om tot de enige echte Leo Blokhuis en laat jouw vrienden of familie zien dat jij de meeste Top 2000 kennis in bezit hebt.

product-image-Oliebollenquiz-pubquiz-eindejaarsquiz

Oliebollenquiz

Sluit 2023 knallend af met deze superleuke oliebollenquiz! Een eindejaarsquiz met lleen maar vragen over hte afgelopen jaar.

New Years Eve Muziekbingo

New Years Eve Muziekbingo

Met deze muziekbingo maak je van jouw oud en nieuw avond een spectaculair feestje. Ook gewoon in je huiskamer!

Muziekbingo Jaaroverzicht 2023 - logo

Muziekbingo Jaaroverzicht 2023

Ben je klaar om muzikaal terug te blikken op het jaar 2023? Wat waren jouw favoriete liedjes, en welke kon je echt niet uitstaan? Met deze muziekbingo herbeleef je samen alle muzikale hoogtepunten.

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *