Online kerstborrel: organiseer jouw kerstborrel dit jaar digitaal!

online kerstborrel organiseren

Online kerstborrel: organiseer jouw kerstborrel dit jaar digitaal!

Twee jaar geleden begonnen we door het hele corona gebeuren met het organiseren van online kerstborrels. Niet onze eerste keuze, maar wat bleek achteraf, net zo gezellig! Hoewel de meeste mensen de kerstborrel alweer ‘in real life’ organiseren, zien we nog steeds een behoorlijke vraag naar online kerstborrels voorbij komen. Of juist de tussen variant, namelijk de hybride kerstborrel, waarbij een gedeelte van de groep op kantoor aanwezig is en een gedeelte online aanhaakt. Organiseer jij dit jaar een online kerstborrel? Wij geven je de allerbeste tips en tricks voor een geslaagde activiteit en zetten de leukste opties voor je op een rij. Zo organiseer jij straks met onze hulp de allergezelligste en feestelijke online kerstborrel!

De kerstborrel, in real life of toch online?

Allereerst natuurlijk de vraag of je dit jaar een online kerstborrel organiseert, of toch nog ‘in real life’? Dat ligt natuurlijk helemaal aan jullie situatie. Is er een ruimte waar jullie de borrel kunnen houden, is die groot genoeg? Kan iedereen makkelijk naar de kerstborrel komen? Tijdens een live kerstborrel is het makkelijker kletsen, je staat snel even één-op-één met collega’s te praten. Ook is het fijn om iedereen op deze manier nog een laatste keer te spreken voordat de kerstvakantie begint. Aan de andere kant heeft een online kerstborrel ook zijn voordelen. Je hoeft geen rekening te houden met een bepaalde locatie, omdat je inlogt in de online omgeving. Het is makkelijk voor iedereen om even aan te haken, je zult daarom zien dat mensen sneller ‘komen opdagen’, zeker omdat de drempel laag ligt. Bovendien duurt een online kerstborrel nooit té lang, dat zorgt er ook voor dat mensen al snel een plekje in hun agenda vrij hebben. Tenslotte, leven we in wat onzekere tijden en weet je nu nog niet hoe het er tegen de kerst uit gaat zien. Het kan zomaar voorkomen dat de regels worden aangescherpt en het is mega zonde als jij een hele kerstborrel hebt gepland en die plots niet meer door kan gaan. Daarom is het wellicht een idee om een online kerstborrel te organiseren, zodat je zeker weet dat hij door kan gaan!

Online-kerstborrel-organiseren

Hoe organiseer je een online kerstborrel?

We hebben in een andere blog al onze beste tips gegeven voor het organiseren van een online teamuitje. Maar de online kerstborrel is natuurlijk weer net even anders. Hoe zorg je er voor dat iedereen toch die gezelligheid ervaart die bij een echte kerstborrel hoort? Stap één is een goede voorbereiding. Stuur op tijd een (Outlook) agenda uitnodiging uit naar alle deelnemers, waarin heel duidelijk staat op welke dag en op welk tijdstip ze vrij moeten houden. Zo weet je zeker dat iedereen op tijd vrij plant. Stap twee is het uitzoeken van een passende activiteit of borrel. En als laatst wil je dat iedereen er op zijn kerst-best uit ziet. Maar daarover later meer!

Welke activiteit tijdens de online kerstborrel?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen te gaan borrelen. Maar het is nog leuker om een korte online activiteit te organiseren om de mensen betrokken te houden en de teamspirit te verhogen. Ga bijvoorbeeld de strijd met elkaar aan tijdens een pubquiz of een muziekquiz. Beide zijn heel makkelijk in een feestelijk thema te gieten. Zo hebben we een Top 2000 muziekbingo (en Top 2000 quiz!), een kerst muziekbingo of een heuse oliebollenquiz. Dat is een quiz met alleen maar vragen over het afgelopen jaar, waarbij het leuk is om met elkaar terug te blikken op 2022. Al zijn de muziekbingo’s voor de online kerstborrels de meest gekozen online activiteit. Het is hartstikke gezellig, laagdrempelig en je gaat samen met je collega’s swingend 2022 uit! En wat dacht je van een foute kerst truien wedstrijd tijdens de online kerstborrel? Iedereen trekt zijn foutste, meest lelijkste kerst trui aan achter de camera. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit maar levert ook nog hele geinige kiekjes op. Zeker als je ook nog eens allemaal je achtergrond aanpast en een kerstmuts op zet.

Kerst muziekbingo spel

Organiseer een muziekbingo tijdens je online kerstborrel!

Daarnaast zijn er ook veel online spelletjes die je kunt doen. We hebben al eens een aantal online spellen voor je op een rijtje gezet, daar zit zeker iets voor jou en je collega’s tussen. Tenslotte hebben wij naast de online uitjes die we compleet verzorgen, ook een hoop gezellige spellen op onze website staan. Zoals een digitaal Levend Cluedo, allerlei Muziekbingo’s of een Kerst Escapespel. Deze kun je via de website aanschaffen en zelf spelen. Scheelt een hoop qua kosten!

Aankleding van jouw online kerstborrel

Een kerstborrel is niet compleet zonder feestelijke aankleding. Maar dat wordt online toch echt een stuk lastiger dan in het echt! Wat kun je nou doen om toch een feestelijk tintje te geven aan die online kerstborrel? Wat je bijvoorbeeld kunt doen is er voor zorgen dat iedereen een mooie achtergrond krijgt in Zoom of MS Teams. Je kunt een eigen kerstkaart maken en die uploaden als achtergrond, maar ook via Google zijn allerlei leuke achtergronden te vinden. Op deze website staan bijvoorbeeld al een paar hele leuke achtergronden: Feestelijke Zoom achtergronden. Daarnaast kun je iedereen vragen om die foute kerst trui aan te trekken, of om een kerstmuts op te doen. Als je bij Didgames een borrelpakketje besteld, kun je bijvoorbeeld ook een kerstmuts of rendier oren mee laten sturen. Dat zorgt voor een super vrolijk plaatje tijdens de online kerstborrel! Of, trek van te voren lootjes als een soort Secret Santa, en laat iedereen een foute kerst muts uit zoeken voor elkaar die ze tijdens de online kerstborrel op moeten zetten. Succes gegarandeerd!

Online-kerstborrel-organiseren-zoom

Tijdens deze kerstborrel moest je elkaars foute kerstmuts opzetten!

Iets lekker te snacken

Tenslotte gaat kerst natuurlijk ook over lekker eten en drinken. Normaal gesproken drink je een lekker glaasje bubbels en eet je een oliebol samen, terwijl je de plannen voor kerst met elkaar bespreekt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven om iets op te sturen naar de mensen, zodat ze tijdens de online kerstborrel ook wat te snacken en te drinken hebben. Je kunt zelf leuke borrelpakketjes in elkaar draaien met daarin kerst snacks, zoals nougat, kerstkransjes, kerstkoekjes en iets om warme chocolademelk mee te maken. Stop daar dan een persoonlijke boodschap bij en iedereen krijgt toch nog een beetje dat gezellige kerst gevoel. Mocht je nou geen tijd of zin hebben om dat soort pakketjes zelf in elkaar te zetten, vind je online ook vele mogelijkheden om borrelpakketjes te bestellen. En combineer je het met een online activiteit? Dan is het natuurlijk super leuk om ook een spel element in het borrelpakket mee te sturen. Zo sturen wij bijvoorbeeld gedrukte muziekbingo kaarten mee of een geheime code voor het online escapespel.

Daarnaast kun je van het borrelpakketje ook een echt kerstpakket maken. In plaats dat alle collega’s hun kerstpakket fysiek ophalen kun je iets tofs mee sturen in het borrelpakket. Denk bijvoorbeeld aan een bol.com bon, een restaurant bon of een bon van lokale ondernemers. Zo geef je iedereen een echt cadeau en kun je tegelijkertijd je steentje bijdragen om deze ondernemers een handje te helpen.

Kerst moordmysterie

Moordmysterie

Ontgrendel samen de geheimen van Kerstcircus Bloomingdale tijdens dit spannende detective spel!

Top-2000-pubquiz-op-televisie

Top 2000 Quiz

 Tover jezelf om tot de enige echte Leo Blokhuis en laat jouw vrienden of familie zien dat jij de meeste Top 2000 kennis in bezit hebt.

product-image-Oliebollenquiz-pubquiz-eindejaarsquiz

Oliebollenquiz

Sluit 2023 knallend af met deze superleuke oliebollenquiz! Een eindejaarsquiz met lleen maar vragen over hte afgelopen jaar.

New Years Eve Muziekbingo

New Years Eve Muziekbingo

Met deze muziekbingo maak je van jouw oud en nieuw avond een spectaculair feestje. Ook gewoon in je huiskamer!

Muziekbingo Jaaroverzicht 2023 - logo

Muziekbingo Jaaroverzicht 2023

Ben je klaar om muzikaal terug te blikken op het jaar 2023? Wat waren jouw favoriete liedjes, en welke kon je echt niet uitstaan? Met deze muziekbingo herbeleef je samen alle muzikale hoogtepunten.

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *