Didgames Logo - heel klein

Online kerstborrel: organiseer jouw kerstborrel dit jaar digitaal!

online kerstborrel organiseren

Online kerstborrel: organiseer jouw kerstborrel dit jaar digitaal!

De richtlijnen van het RIVM liegen er niet om. Er wordt nog steeds aangeraden, en nu zelfs dringend geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te werken. Veel bedrijven zijn deels open of zelfs nog helemaal gesloten voor hun medewerkers. Dat kan behoorlijk wat roet gooien in je geplande teamuitje of afdelingsborrel. Zeker nu de feestdagen voor de deur staan! Maar geen zorgen, met onze hulp organiseer jij straks alsnog een super leuke online kerstborrel!

We zetten hier de leukste online spellen voor je op een rijtje en geven ook tips en tricks voor een onvergetelijk borrelpakket. Zo hebben jij en je collega’s straks toch nog een hele gezellige kerstborrel, ondanks dat we (nog) even niet bij samen kunnen zijn.

De kerstborrel, in real life of toch online?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of het mogelijk is om jullie kerstborrel dit jaar live kunt organiseren. Je zult namelijk rekening moeten houden met alle voorwaarden van het RIVM. Is er genoeg ruimte? Hoe zit het met de ventilatie? Daarnaast leven we in zeer onzekere tijden en weet je nu nog niet hoe het er tegen de kerst uit gaat zien. Het kan zomaar voorkomen dat de regels worden aangescherpt en het is mega zonde als jij een hele kerstborrel hebt gepland en die plots niet meer door kan gaan. Daarom is het wellicht een idee om een online kerstborrel te organiseren, zodat je zeker weet dat hij door kan gaan.

Online-kerstborrel-organiseren

Hoe organiseer je een online kerstborrel?

We hebben de vorige keer al onze beste tips gegeven voor het organiseren van een online teamuitje. Maar de online kerstborrel is natuurlijk weer net even anders. Hoe zorg je er voor dat iedereen toch die gezelligheid ervaart die bij die kerstborrel hoort? Stap één is een goede voorbereiding. Stuur op tijd een Outlook agenda uitnodiging uit naar alle deelnemers, waarin heel duidelijk staat op welke dag en op welk tijdstip ze vrij moeten houden. Zo weet je zeker dat iedereen op tijd vrij plant. Stap twee is het uitzoeken van een passende activiteit of borrel. En als laatst wil je dat iedereen er op zijn kerst-best uit ziet.

Welke activiteit tijdens de online kerstborrel?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen te gaan borrelen. Maar het is nog leuker om een korte online activiteit te organiseren om de mensen betrokken te houden en de teamspirit te verhogen. Ga de strijd aan tijdens een muziekquiz met liedjes uit het afgelopen jaar of maak een zogenaamde ‘oliebollen’ quiz met vragen over 2021. Of organiseer bijvoorbeeld een online muziekbingo helemaal in het kerst thema. Zo ga je samen met je collega’s swingend 2021 uit! En wat dacht je van een foute kerst truien wedstrijd? Iedereen trekt zijn foutste, meest lelijkste kerst trui aan achter de camera. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit maar levert ook nog hele geinige kiekjes op. Of wat dacht je van kerst karaoke? Zet je favoriete kerstnummers op, iedereen zet zijn microfoon lekker aan en meezingen maar!

online-muziekbingo-kerst-bingo-kaart-2

Daarnaast zijn er ook veel online spelletjes die je kunt doen. We hebben al eens een aantal online spellen voor je op een rijtje gezet, daar zit zeker iets voor jou en je collega’s tussen. Tenslotte hebben wij naast de online uitjes die we compleet verzorgen, ook een hoop gezellige spellen op onze website staan. Zoals een digitaal Levend Cluedo, allerlei Muziekbingo’s of een Kerst Escapespel. Deze kun je via de website aanschaffen en zelf spelen. Scheelt een hoop in de kosten!

Aankleding van de kerstborrel

Een kerstborrel is niet compleet zonder feestelijke aankleding. Maar dat wordt online toch echt een stuk lastiger dan in het echt! Wat kun je nou doen om toch een feestelijk tintje te geven aan die online kerstborrel? Wat je bijvoorbeeld kunt doen is er voor zorgen dat iedereen een mooie achtergrond krijgt in Zoom of MS Teams. Je kunt een eigen kerstkaart maken en die uploaden als achtergrond, maar ook via Google zijn allerlei leuke achtergronden te vinden. Op deze website staan bijvoorbeeld al een paar hele leuke achtergronden: Feestelijke Zoom achtergronden. Daarnaast kun je iedereen vragen om die foute kerst trui aan te trekken, of om een kerstmuts op te doen. Als je bij Didgames een borrelpakketje besteld, kun je bijvoorbeeld ook een kerstmuts of rendier oren mee laten sturen. Dat zorgt voor een super vrolijk plaatje tijdens de borrel! Of, trek van te voren lootjes als een soort Secret Santa, en laat iedereen een foute kerst muts uit zoeken voor elkaar die ze tijdens de online kerstborrel op moeten zetten. Succes gegarandeerd!

Online-kerstborrel-organiseren-zoom

Snacks tijdens je online kerstborrel

Tenslotte gaat kerst natuurlijk ook over lekker eten en drinken. Normaal gesproken drink je een lekker glaasje bubbels en eet je een oliebol samen, terwijl je de plannen voor kerst met elkaar bespreekt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven om iets op te sturen naar de mensen, zodat ze tijdens de online kerstborrel ook wat te snacken en te drinken hebben. Je kunt zelf leuke borrelpakketjes in elkaar draaien met daarin kerst snacks, zoals nougat, kerstkransjes, kerstkoekjes en iets om warme chocolademelk mee te maken. Stop daar dan een persoonlijke boodschap bij en iedereen krijgt toch nog een beetje dat gezellige kerst gevoel. Mocht je nou geen tijd of zin hebben om dat soort pakketjes zelf in elkaar te zetten, vind je online ook vele mogelijkheden om borrelpakketjes te bestellen. En combineer je het met een online activiteit? Dan is het natuurlijk super leuk om ook een spel element in het borrelpakket mee te sturen. Zo sturen wij bijvoorbeeld gedrukte muziekbingo kaarten mee of een geheime code voor het online escapespel.

Daarnaast kun je van het borrelpakketje ook een echt kerstpakket maken. In plaats dat alle collega’s hun kerstpakket fysiek ophalen kun je iets tofs mee sturen in het borrelpakket. Denk bijvoorbeeld aan een bol.com bon, een restaurant bon (waarmee je de horeca ook weer steunt!) of een bon van lokale ondernemers. Zo geef je iedereen een echt cadeau en kun je tegelijkertijd je steentje bijdragen om deze ondernemers een handje te helpen.

Vragen? We denken graag mee!

Tenslotte, het blijft een beetje gek dat zoiets als een bedrijfsuitje of een kerstborrel niet fysiek door kan gaan. Gelukkig kunnen we er ook online echt iets feestelijks van maken. Zo breng je toch nog iedereen even samen en kun je elkaar op die manier weer even op een gezellige en vrolijke manier zien.

We organiseren nu al een hele poos online teamuitjes. Mocht je nou ook zo’n uitje willen organiseren en zit je nog met vragen? Of wil je gewoon een keertje vrijblijvend sparren? Neem dan contact met ons op, we denken heel graag me je mee. Je kunt ons bereiken via het contactformulier of via info@didgames.nl Verder wensen we jullie heel veel plezier met het organiseren van jullie online kerstborrel!

Anderen bekeken ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.