Didgames logo

Muziekbingo organiseren – Hoe organiseer je de leukste disco bingo?

Muziekbingo organiseren

Muziekbingo organiseren – Hoe organiseer je de leukste disco bingo?

Ben je op zoek naar muziekbingo kaarten? Of wil je zelf muziekbingo organiseren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben tot wel twintig verschillende muziekbingo thema’s op onze website staan, zo zit er altijd een leuke muziek bingo voor jou tussen. Maar hoe organiseer je nou zo’n muziekbingo? Hoeveel prijsjes moet je regelen, speel je de liedjes helemaal af en wat komt er nou precies bij kijken? Dat leggen wij je uit, dus lees snel verder!

Muziekbingo voor jouw (thema)feestje?

Organiseer jij een verjaardagsfeest of een themafeest? Dan is het ontzettend leuk om daar een muziekbingo voor te regelen in hetzelfde thema. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is een muziekbingo voor te maken. Denk daarbij aan 80’s, 90’s of 00’s muziek, maar ook aan een Duitse muziekavond, Guilty Pleasures, Hollandse Hits, een Songfestival thema, Carnaval, Rock nummers, ga zo maar door! Het is ook mogelijk om een muziekbingo op maat te regelen. We hebben allerlei verzoeken gehad van een bingo vol met Disney muziek tot aan de favoriete liedjes van een vrijgezel op haar vrijgezellenfeest. Een muziekbingo kan op die manier echt iets toevoegen aan het thema van jouw feest. En zelfs voor een babyshower hebben we een gezellige babyshower muziekbingo.

Zelf muziekbingo organiseren

Het is hartstikke makkelijk om zelf een muziekbingo te organiseren. Het enige wat je hoeft te doen is om voor iedereen die meedoet een bingo kaart te regelen. Elke speler krijgt ten minste 1 kaart. Deze kaarten kun je printen, of je opent het plaatje op je telefoon en kan er op tekenen. Maar het leukste is om de kaarten te printen! Daarnaast regel je wat pennen, iets om de muziek op af te spelen en uiteraard bingo prijsjes. Dat is de basis om het spel te organiseren, maar je kunt het verder natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Regel attributen voor de deelnemers of de presentator. Verzin iets lolligs als iemand met een valse bingo naar voren komt. Regel achtergronddansers die lekker gek mee dansen op elk nummer. Plezier gegarandeerd!

Zelf muziekbingo maken

Op onze website hebben we een hoop verschillende muziekbingo’s staan. Maar misschien heb je daar wel helemaal geen zin in, en maak je de muziekbingo liever helemaal zelf? Dat kan! Op het internet vind je verschillende website die je daar een handje mee kunnen helpen. Zo kun je makkelijk zelf kaarten maken via een site zoals Myfreebingocards of Bingobaker. Je kunt een eigen bingo maken met liedjes, woorden of artiesten. Je kunt in Spotify of Apple music een muzieklijst maken die je gebruikt voor de muziekbingo. Dus laat je creativiteit op de vrije loop en maak er wat moois van!

Muziekbingo organiseren = Prijsjes regelen

Uiteraard kun je bij een bingo altijd mooie prijzen winnen. Hoeveel prijzen je wilt weggeven mag je helemaal zelf weten. Je kunt een prijs geven bij elke rij, dus bijvoorbeeld de eerste persoon met 1 volle rij mag naar voren komen, daarna de eerste persoon met 2 volle rijen, en zo ga je door tot de eerste persoon met een volle kaart. In dat geval heb je minimaal vier prijzen nodig. Een andere optie is om alleen een prijs weg te geven bij een volle kaart. Ben je met een grote groep? Dan is het leuk om een echte prijzentafel te maken en bijvoorbeeld de eerste drie mensen met 1 volle rij naar voren te laten komen, daarna de eerste twee mensen met 2 volle rijen, en ga zo maar door. De winnaars mogen een prijs van de prijzentafel kiezen. Leg per rij de prijzen klaar.

Welke prijzen je koopt maakt in werkelijkheid eigenlijk helemaal niet uit. Mensen vinden het sowieso leuk om iets te winnen! Je kunt denken aan: kleine spelletjes, een mooie mok, een tijdschrift, leuke accessoires zoals gekke (zonne)brillen, hoedjes of slingers, chocolade, een fles wijn, kaarsjes, cadeaubonnen, een bioscoopbon, en ga zo maar door. Winkels waar wij graag prijzen voor de muziekbingo’s inkopen zijn de Action, Hema of de Flying Tiger.

Muziekbingo organiseren - de prijsjes

Prijsjes die we voor onze laatste muziekbingo hebben ingekocht!

Koop ten minste zoveel prijzen als dat je bingo’s wilt weggeven. Het is te adviseren om één of twee extra (troost)prijzen in te slaan, het kan namelijk voorkomen dat er meerdere mensen tegelijk bingo hebben. Mocht je nou niet genoeg prijzen hebben en er toch meerdere winnaars naar voren komen, dan kun je dobbelen of loten om te prijs. De persoon die het hoogste dobbelt of het juiste getal raadt gaat er met de prijs vandoor.

Tot slot: muziekbingo variaties

Met muziekbingo valt eindeloos te variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook extra prijzen weggeven voor beste dansmoves, hoogste noot of een troostprijs voor degene met de minste weg gestreepte liedjes. Of je kunt er een drankspelletje van maken: bij elk liedje dat je weg streept op jouw kaart moet je een flinke slok nemen, maar bij een volle rij mag je iemand anders aanwijzen die moet drinken. Deze versie hebben wij op kantoor al meermaals getest en geloof ons, die valt onder de volwassenen altijd erg goed in de smaak!

Zoals je ziet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien kun je onze muziekbingo’s zo vaak spelen als je wilt en kun je de verschillende variaties allemaal uitproberen. Hopelijk heb je wat aan onze tips en kun jij met goed vertrouwen jouw volgende muziekbingo organiseren! Mocht je nou nog vragen hebben, of heb je misschien een leuke speeltip voor ons, laat het ons vooral weten. Neem contact met ons op via het contactformulier of de Whatsapp knop rechtsonder in beeld. Veel speelplezier!

Anderen bekeken ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

7 Reacties

 1. Graag zou ik de babyshower muziekbingo afnemen. Echter, die staat nergens om te kiezen. Kan dat nog?

  Antwoord
 2. Zouden jullie ook een muziek bingo kunnen maken voor alleen 50+

  Antwoord
  • Hoi Marlouk,

   Jazeker, we maken gepersonaliseerde muziekbingo’s waarbij je zelf alle nummers kunt aanleveren, of bijvoorbeeld een bepaald genre aangeeft.
   Ik stuur je even een mailtje!

   Groet,

   Laurance van Didgames

   Antwoord
 3. Beste,
  ik wil met de familie een muziek bingo organiseren.
  Er zijn kinderen van 8 jaar bij maar ook ouderen van 70 jaar.
  is het mogelijk dat ik de artiesten doorgeef en dat jullie de bingo kaarten maken?

  Antwoord
  • Hoi Rick,

   Jazeker dat is mogelijk! Ik stuur je even een mailtje met alle informatie 🙂

   Groet,
   Laurance van Didgames

   Antwoord
   • Oh dat wil ik ook als dat kan wat zijn de kosten ervan?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *