0

YOUR CART

Geen producten in je winkelmand.

muziekbingo

De leukste muziekbingo! | DIDGAMES

Muziekbingo organiseren – Hoe organiseer je de leukste disco bingo?

Ben je op zoek naar muziekbingo kaarten? Of wil je zelf muziekbingo organiseren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben tot wel twintig verschillende muziekbingo thema’s op onze website staan, zo zit er altijd een leuke muziek bingo voor jou tussen. Maar hoe organiseer je nou zo’n muziekbingo? Hoeveel prijsjes moet je regelen, speel je de liedjes helemaal af en wat komt er nou precies bij kijken? Dat leggen wij je uit!

Muziekbingo voor jouw (thema)feestje?

Organiseer jij een verjaardagsfeest of een themafeest? Dan is het ontzettend leuk om daar een muziekbingo voor te regelen in hetzelfde thema. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is een muziekbingo voor te maken. Denk daarbij aan 80’s, 90’s of 00’s muziek, maar ook aan een Duitse muziekavond, Guilty Pleasures, Hollandse Hits, een Songfestival thema, Carnaval, Rock nummers, ga zo maar door! Het is ook mogelijk om een muziekbingo op maat te regelen. We hebben allerlei verzoeken gehad van een bingo vol met Disney muziek tot aan de favoriete liedjes van een vrijgezel op haar vrijgezellenfeest. Een muziekbingo kan op die manier echt iets toevoegen aan het thema van jouw feest.

Zelf muziekbingo organiseren

Het is hartstikke makkelijk om zelf een muziekbingo te organiseren. Het enige wat je hoeft te doen is om voor iedereen die meedoet een bingo kaart te printen. Daarnaast regel je wat pennen, iets om de muziek op af te spelen en uiteraard enkele prijsjes. Dat is de basis om het spel te organiseren, maar je kunt het verder natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Regel attributen voor de deelnemers of de presentator. Verzin iets lolligs als iemand met een valse bingo naar voren komt. Regel achtergronddansers die lekker gek mee dansen op elk nummer. Plezier gegarandeerd!

Prijsjes regelen

Uiteraard hoor je bij een bingo mooie prijsjes te winnen! Hoeveel prijzen je wilt weggeven mag je helemaal zelf weten. Je kunt een prijs geven bij elke rij, dus bijvoorbeeld de eerste persoon met 1 volle rij mag naar voren komen, daarna de eerste persoon met 2 volle rijen, en zo ga je door tot de eerste persoon met een volle kaart. Een andere optie is om alleen een prijs weg te geven bij een volle kaart. Of je doet helemaal gek: de eerste drie met 1 volle rij, daarna de eerste twee met 2 volle rijen etc.

Welke prijzen je koopt maakt in werkelijkheid eigenlijk helemaal niet uit. Mensen vinden het sowieso wel leuk om iets te winnen! Je kunt voor de prijzen denken aan: leuke accessoires zoals gekke (zonne)brillen, hoedjes of slingers, chocolade, een fles wijn, pak koekjes, pennen, kaarsjes, cadeaubonnen, bioscoopbon, en ga zo maar door.

Koop ten minste zoveel prijzen als dat je bingo’s wilt weggeven. Het is te adviseren om één of twee extra (troost)prijzen in te slaan, het kan namelijk voorkomen dat er meerdere mensen tegelijk bingo hebben.

Mocht je nou niet genoeg prijzen hebben en er toch meerdere winnaars naar voren komen dan kun je dobbelen of loten om te prijs. De persoon die het hoogste dobbelt of het juiste getal raadt gaat er met de prijs vandoor.

Tot slot: muziekbingo variaties

Met muziekbingo valt ook eindeloos te variëren! Als iemand een bingo heeft mogen ze een andere speler een bepaalde opdracht laten doen. Of je kiest er voor om de liedjes niet helemaal af te spelen, maar bijvoorbeeld na 1 minuut zacht te draaien. Zo kun je sneller de verschillende rondes spelen. Maar je kunt er ook een drankspel versie van maken: bij elk liedje dat je weg streept op jouw kaart moet je een flinke slok nemen, maar bij een volle rij mag je een half glas weggeven aan iemand. Zoals je ziet, de mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien kun je onze muziekbingo’s zo vaak spelen als je wilt en kun je de verschillende variaties allemaal uitproberen.

Hopelijk heb je wat aan onze tips gehad! Mocht je nou nog vragen hebben, of heb je misschien een leuke speeltip voor ons, laat het ons weten! Neem contact met ons op via het contactformulier of de Whatsapp knop rechtsonder in beeld. Veel speelplezier!