Zelf muziekbingo maken – Hoe organiseer je de leukste disco bingo? Onze beste tips!

Muziekbingo organiseren

Zelf muziekbingo maken – Hoe organiseer je de leukste disco bingo?

Wij krijgen regelmatig de vraag van onze klanten hoe zij zelf een muziekbingo kunnen maken. Daarom hebben we besloten om onze beste tips op te schrijven, zodat het voor jou ook mogelijk is om zelf een muziekbingo te maken! Heb je nou helemaal geen zin om er zelf één te maken? Geen probleem, we hebben tot wel 24 verschillende muziekbingo’s op onze website staan. Maar mocht jouw thema daar niet tussen staan, lees dan vooral verder om te zien hoe je zelf de aller leukste muziekbingo organiseert. Want hoe maak je muziekbingo? En hoe organiseer je zo’n muziekbingo nou? Hoeveel prijsjes moet je regelen, waar speel je de liedjes helemaal af en wat komt er nou precies bij kijken? Dat leggen wij je uit in deze blog, waarbij we onze beste tips voor het maken van een muziekbingo voor je op een rijtje zetten.

Wat is muziekbingo?

Mocht je nou nog nooit van muziekbingo hebben gehoord, dan vraag je je vast af wat het nou precies voor iets is. Nu verklapt de naam natuurlijk al het één en ander, want een muziekbingo is in principe niets anders dan een ‘normale’ bingo, maar dan met muziek! In plaats van getallen staan er liedjes op de bingo kaarten. De liedjes worden één voor één gedraaid en wanneer een liedje op jouw bingo kaart staat mag je die wegstrepen. Verder werkt het net als de bekende bingo, wanneer je een volle rij hebt krijg je een prijsje. En degene die als eerste een volle kaart heeft is de winnaar van het spel! Mocht je meer vragen hebben over het muziekbingo spel, hebben we op deze FAQ pagina alle meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Muziekbingo voor jouw (thema)feestje?

Organiseer jij een verjaardagsfeest of een themafeest? Dan is het ontzettend leuk om daar een muziekbingo voor te regelen. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is een muziekbingo voor te maken. Denk daarbij aan 80’s, 90’s of 00’s muziek, maar ook aan een Duitse muziekavond, Guilty Pleasures, Hollandse Hits, een Songfestival thema, Carnaval, Rock nummers, ga zo maar door! Het is ook mogelijk om een muziekbingo op maat te regelen. We hebben allerlei verzoeken gehad van een bingo vol met Disney muziek tot aan de favoriete liedjes van een vrijgezel op haar vrijgezellenfeest. Een muziekbingo kan op die manier echt iets toevoegen aan het thema van jouw feest. En zelfs voor een babyshower hebben we een gezellige babyshower muziekbingo.

Muziekbingo organiseren

Het is hartstikke makkelijk om zelf een muziekbingo te organiseren. Het enige wat je hoeft te doen is om voor iedereen die meedoet een bingo kaart te regelen. Elke speler krijgt ten minste 1 kaart. Deze kaarten kun je printen, of je opent het plaatje op je telefoon en kan er op tekenen. Maar het leukste is natuurlijk om de kaarten te printen! Daarnaast regel je natuurlijk genoeg pennen, heb je iets nodig om de muziek op af te spelen en uiteraard regel je wat bingo prijsjes.

Dat is de basis om het spel te organiseren, maar je kunt het verder natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Regel attributen voor de deelnemers of een glitterpak / glitterjurk voor de presentator. Verzin iets lolligs voor wanneer iemand met een valse bingo naar voren komt. Of verzamel wat achtergronddansers die lekker gek mee dansen op elk nummer. Plezier gegarandeerd!

Zelf muziekbingo maken

Op onze website hebben we een hoop verschillende muziekbingo’s staan. Maar misschien heb je daar wel helemaal geen zin in, en maak je de muziekbingo liever helemaal zelf? Dat kan! Op het internet vind je verschillende website die je daar een handje mee kunnen helpen. Zo kun je gemakkelijk zelf kaarten maken via een site zoals Myfreebingocards of Bingobaker. Je kunt een eigen muziekbingo maken met liedjes, woorden of artiesten. Via Bingobaker draai je een PDF bestand uit die je makkelijk kunt printen. Maar de site heeft ook een optie om digitale bingo kaarten te verspreiden onder alle deelnemers.

Zelf muziekbingo maken? Maak eerst een afspeellijst!

Wanneer je zelf een muziekbingo maakt, heb je natuurlijk ook muziek nodig. Het leuke is dat je de muziek helemaal zelf kunt uitzoeken. Je kunt aan alle spelers hun favoriete liedje vragen en die in de bingo stoppen. Of je verzint een bepaald thema en zoekt daar alle liedjes bij. Vooral als je een thema-feestje geeft is een muziekbingo in hetzelfde thema ontzettend leuk om te doen. Organiseer je een babyshower of vrijgezellenfeest? Daar kun je ook alle kanten mee op. In onze babyshower bingo hebben we bijvoorbeeld allemaal liedjes zitten die iets te maken hebben met baby’s, moeders, ouder zijn, etc. Maar ik heb bijvoorbeeld zelf een keer een muziekbingo georganiseerd voor het vrijgezellenfeest van een vriendin, waarbij ik allemaal liedjes heb uitgezocht die iets met haar en haar levensloop te maken hebben.

De liedjes kun je makkelijk opzoeken in Spotify of Apple Play, of je maakt een playlist van Youtube video’s. Zorg er voor dat je tijdens de bingo iets hebt om de muziek mee af te spelen. Wanneer je een Spotify playlist hebt gemaakt kun je die bijvoorbeeld heel gemakkelijk via je telefoon afspelen op een draagbare muziekbox. Houdt er tijdens het uitzoeken van de muziek rekening mee dat een muziekbingo het gezelligst is als het een echt feestje wordt. Zorg ervoor dat (in ieder geval het merendeel van) de liedjes up-beat / up-tempo zijn. Te veel ballads of langzame liedjes haalt het tempo uit de bingo.

Muziekbingo kaarten verspreiden

Wanneer je de kaarten af hebt en de afspeellijst klaar staat, wordt het tijd om de bingo kaarten te verspreiden onder alle deelnemers. Je kunt ervoor kiezen om de kaarten van te voren te printen. Het mooiste is om de kaarten in kleur te printen. Qua grootte kun je ervoor kiezen om twee of vier kaarten op een A4 te printen. Kleiner dan vier kaarten per één A4 is niet aan te raden omdat de tekst dan erg klein wordt en wellicht niet meer leesbaar is.

Alle-muziekbingo-kaarten-samen

Hierboven een greep uit al onze muziekbingo kaarten!

Heb je geen printer of wil je liever geen papieren versie van de bingo kaart? Stuur de kaarten dan via mail of Whatsapp op naar alle spelers. Een plaatje kun je bijvoorbeeld op je telefoon openen en er op die manier op tekenen. Zo kun je makkelijk een kruis zetten door één van de liedjes wanneer je het liedje hoort.

Muziekbingo organiseren = Prijsjes regelen

Uiteraard kun je bij een bingo altijd mooie prijzen winnen. Hoeveel prijzen je wilt weggeven mag je helemaal zelf weten. Je kunt een prijs geven bij elke rij, dus bijvoorbeeld de eerste persoon met 1 volle rij mag naar voren komen, daarna de eerste persoon met 2 volle rijen, en zo ga je door tot de eerste persoon met een volle kaart. In dat geval heb je minimaal vier prijzen nodig. Een andere optie is om alleen een prijs weg te geven bij een volle kaart. Ben je met een grote groep? Dan is het leuk om een echte prijzentafel te maken en bijvoorbeeld de eerste drie mensen met 1 volle rij naar voren te laten komen, daarna de eerste twee mensen met 2 volle rijen, en ga zo maar door. De winnaars mogen een prijs van de prijzentafel kiezen. Leg per rij de prijzen klaar.

Welke prijzen je koopt maakt in werkelijkheid eigenlijk helemaal niet uit. Mensen vinden het sowieso leuk om iets te winnen! Je kunt denken aan: kleine spelletjes, een mooie mok, een tijdschrift, leuke accessoires zoals gekke (zonne)brillen, hoedjes of slingers, chocolade, een fles wijn, kaarsjes, cadeaubonnen, een bioscoopbon, en ga zo maar door. Winkels waar wij graag prijzen voor de muziekbingo’s inkopen zijn de Action, Hema of de Flying Tiger.

Muziekbingo organiseren - de prijsjes

Prijsjes die we voor onze laatste muziekbingo hebben ingekocht!

Koop ten minste zoveel prijzen als dat je bingo’s wilt weggeven. Het is te adviseren om één of twee extra (troost)prijzen in te slaan, het kan namelijk voorkomen dat er meerdere mensen tegelijk bingo hebben. Mocht je nou niet genoeg prijzen hebben en er toch meerdere winnaars naar voren komen, dan kun je dobbelen of loten om te prijs. De persoon die het hoogste dobbelt of het juiste getal raadt gaat er met de prijs vandoor.

Muziekbingo maken voor de feestdagen?

Nu de feestdagen voor de deur staan, is het ook hartstikke leuk om een muziekbingo te maken met een extra feestelijk tintje. Denk bijvoorbeeld aan een kerst muziekbingo of een bingo die bestaat uit Top 2000 liedjes. Nu hebben we ieder jaar vanaf november allerlei feestelijke spellen op de site staan, maar het is net zo leuk om zelf zo’n bingo te maken natuurlijk. Maak er één met jouw favoriete kerstliedjes of sinterklaasliedjes. Zorg dat iedereen ondertussen in zijn foutste kerst outfit naar de bingo komt en geef daar extra prijzen voor weg. Organiseer je een oud & nieuw feestje? Begin de avond met een swingende muziekbingo, waarop ‘Happy New Year’ van ABBA natuurlijk niet mag ontbreken. En voor een oudejaarsbingo regel je prijzen als lekkere champagne, extra oliebollen of een disco hoedje, succes gegarandeerd. Dat wordt zeker weten een avond waar nog lang over nagepraat wordt!

Tot slot: muziekbingo variaties

Met muziekbingo valt eindeloos te variëren. Je kunt bijvoorbeeld ook extra prijzen weggeven voor beste dansmoves, hoogste noot of een troostprijs voor degene met de minste weg gestreepte liedjes. Of je kunt  een drankspelletje van de muziekbingo maken: bij elk liedje dat je weg streept op jouw kaart moet je een flinke slok nemen, maar bij een volle rij mag je iemand anders aanwijzen die moet drinken. Deze versie hebben wij op kantoor al meermaals getest en geloof ons, die valt onder de volwassenen altijd erg goed in de smaak!

Zoals je ziet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien kun je onze muziekbingo’s zo vaak spelen als je wilt en kun je de verschillende variaties allemaal uitproberen. Hopelijk heb je wat aan onze tips en kun jij met goed vertrouwen jouw volgende muziekbingo organiseren! Mocht je nou nog vragen hebben, of heb je misschien een leuke speeltip voor ons, laat het ons vooral weten. Neem contact met ons op via het contactformulier of de Whatsapp knop rechtsonder in beeld. Veel speelplezier!

Muziekbingo-disco-bingo-logo-2

Muziekbingo

Muziekbingo is een gezellig, muzikaal spel en beschikbaar in wel 24 verschillende thema’s!

product-image-Levend cluedo logo

Levend Cluedo

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen.

Algemene-pubquiz-1-op-televisie

Levend Cluedo

Op zoek naar een leuke pubquiz die je zelf organiseert? Van algemene quiz tot filmquiz, bekijk hier ons aanbod!

Krankzinnige-Crazy-88-logo

Crazy 88

Hebben jullie een beetje lef en is er ook geen gebrek aan creativiteit in jullie groep? Dan is dit hét teamuitje voor jullie!

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

19 Reacties

 1. Beste,
  Mijn vraag is speel je met 1 kaart per avond of meer ?
  bij een normale bingo kan je tussen de 25 a 40 prijzen op een avond winnen duurt 2,5 uur ongeveer
  Hoeveel prijzen kan je dan op muziekavond maximaal winnen?

  Antwoord
  • Hallo Corina,

   In principe speel je met 1 kaart per persoon, maar je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de spelers meerdere kaarten te geven om mee te spelen.
   De reguliere speelwijze is dat je speelt voor 1 volle rij, daarna 2 volle rijen, 3 volle rijen en de volle kaart. Als je steeds de eerste speler met een volle rij naar voren laat komen, heb je dus minimaal 4 prijzen nodig. Wat wij ook vaker doen is het maken van een prijzentafel en dan laten we bijvoorbeeld de eerste 5 mensen met 1 volle rij naar voren komen. Daarna de eerste 4 mensen met 2 volle rijen, de eerste 3 met 3 volle rijen en tenslotte is degene die als eerst de volle kaart heeft de winnaar. Die mag dan een hoofdprijs uitzoeken.

   Daarnaast zou je ook prijzen kunnen uitdelen voor: hoogste of langst gezongen noot, beste air guitar solo, best dressed, een troostprijs voor degene met de minste vakjes, etc. etc.

   Je kunt er dus echt zelf een beetje mee spelen en het spel aanpassen aan jouw wensen!

   Laat het me weten als er nog meer vragen zijn! Je kunt trouwens ook altijd een mail sturen naar info@didgames.nl als je meer vragen hebt 🙂

   Groet,
   Laurance van Didgames

   Antwoord
 2. Hallo, hebben jullie ook een muziek bingo met christelijke hedendaagse nummers?

  Met vriendelijke groet Mieke

  Antwoord
  • Hallo Mieke,

   Die hebben we niet als één van onze standaard thema’s in de webshop. Maar je kunt altijd een gepersonaliseerde muziekbingo laten maken, waarbij je zelf het thema kunt aanleveren.
   (en waarbij je ook zelf liedjes kunt aanleveren) We kunnen dus zeker een bingo met christelijke hedendaagse nummers maken.
   Je vindt de gepersonaliseerde muziekbingo hier: https://didgames.nl/product/gepersonaliseerde-muziekbingo/

   Laat het me weten als we nog ergens mee kunnen helpen!

   Groet,
   Laurance van Didgames

   Antwoord
 3. beste mensen, ik wil graag muziekbingo doen met vrienden en dan een eigen lijst aan muziek aanleveren kan dat ook en hoeveel nummers moet ik doorgeven en wat zijn dan de kosten ongeveer? we zijn met 15 tot 20 personen

  Antwoord
  • Hi Jannie,

   Leuk dat je een muziekbingo wilt doen, je kunt zeker ook een eigen lijst met muziek aanleveren.
   Ik stuur je even een mailtje!

   Groet,

   Laurance van Didgames

   Antwoord
   • Hey,
    Mijn playlist is klaar op Spotify
    Wat nu..moet ik die doorsturen voor de kaarten te kunnen bestellen..voor 50 personen

    Antwoord
  • Hallo
   Wij gaan met een vriendengroep een weekend weg en willen een foute bingo doen kunnen jullie dat maken?

   Antwoord
   • Hi Jacqueline,

    Jazeker, wat een super leuk idee!
    Je kunt de bingo hier bestellen.
    Tijdens de bestelling kun je een aantal liedjes aanleveren, maar dat hoeft niet. Met het thema Foute Bingo kunnen we namelijk al goed uit de voeten.

    Groetjes,
    Laurance van Didgames

    Antwoord
    • Hoi, hoeveel liedjes moet je ongeveer in je afspeellijst hebben om een rondje te spelen met eerst 1 lijn en daarna de volle kaart?

     Antwoord
     • Hoi Sonja,

      Het ligt er aan hoe lang je ongeveer wilt spelen. Bij een kaart van 4×4 zou je minimaal 16 liedjes moeten hebben. Maar dan heeft iedereen natuurlijk na 16 liedjes een volle kaart. Hoe meer liedjes je in de afspeellijst stopt, hoe langer de bingo duurt.
      Voor een bingo met een speeltijd rond de anderhalf uur tot twee uur zou je een afspeellijst met daarin tussen de 40 en 50 liedjes kunnen maken.

      Laat het me weten als ik nog ergens mee kan helpen!

      Groet,
      Laurance van Didgames

 4. Graag zou ik de babyshower muziekbingo afnemen. Echter, die staat nergens om te kiezen. Kan dat nog?

  Antwoord
 5. Zouden jullie ook een muziek bingo kunnen maken voor alleen 50+

  Antwoord
  • Hoi Marlouk,

   Jazeker, we maken gepersonaliseerde muziekbingo’s waarbij je zelf alle nummers kunt aanleveren, of bijvoorbeeld een bepaald genre aangeeft.
   Ik stuur je even een mailtje!

   Groet,

   Laurance van Didgames

   Antwoord
 6. Beste,
  ik wil met de familie een muziek bingo organiseren.
  Er zijn kinderen van 8 jaar bij maar ook ouderen van 70 jaar.
  is het mogelijk dat ik de artiesten doorgeef en dat jullie de bingo kaarten maken?

  Antwoord
  • Hoi Rick,

   Jazeker dat is mogelijk! Ik stuur je even een mailtje met alle informatie 🙂

   Groet,
   Laurance van Didgames

   Antwoord
   • Oh dat wil ik ook als dat kan wat zijn de kosten ervan?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *