FAQ muziekbingo

Heb jij een vraag over het muziekbingo spel? Wij hebben de veelgestelde vragen alvast voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@didgames.nl!

Wat is een muziekbingo?

Een muziekbingo werkt eigenlijk precies hetzelfde als een “gewone” bingo, maar dan met muziek in plaats van getallen op je kaart. Je hoort tijdens het spel verschillende liedjes voorbij komen en het doel is om deze van jouw kaart weg te strepen.

Daarnaast kan iedereen met een muziekbingo mee spelen, muziekkennis is niet per se vereist! (maar kan je wel een handje helpen natuurlijk)

Hoe werkt een muziekbingo?

Iedere speler krijgt een bingokaart met daarop 16 verschillende liedjes. Hoor je dat één van de liedjes van jouw wordt gedraaid? Dan mag je hem wegstrepen. En heb je een volle rij? Bingo!

Aan een rij of een volle bingo kaart kun je verschillende leuke prijsjes hangen, waardoor je als speler natuurlijk voor die volle kaart gaat!

Wat krijg je als je een muziekbingo koopt?

Je kiest eerst het aantal kaarten dat je nodig hebt. De muziekbingo kaarten kun je printen, of je stuurt ze digitaal naar de deelnemers op.

Naast de bingo kaarten zit er in elke muziekbingo een uitgebreide speluitleg en een afstreeplijst. Tenslotte is er voor iedere muziekbingo een Spotify playlist gemaakt. Deze zet je op shuffle en de bingo kan beginnen.

Hoe lang duurt een muziekbingo?

Gemiddeld duurt een muziekbingo zo’n anderhalf tot twee uur. Je kunt de bingo inkorten door de liedjes niet helemaal af te spelen. Laat dan bijvoorbeeld steeds een couplet en een refrein horen en klik daarna het volgende liedje aan. Als je het op die manier doet, duurt de bingo ongeveer een uur!

Hoe kom ik aan de muziek?

We hebben voor elke muziekbingo een Spotify playlist gemaakt. In de speluitleg van de bingo vind je een link naar de juiste Spotify playlist. Zo kun je altijd de juiste muziek vinden voor jouw muziekbingo.

Wil je alvast even spieken naar de playlist? Zoek ons dan op Spotify op, onder de naam Didgames! Daar vind je al onze muzieklijsten terug, voor elke bingo hebben we er één.

Heb ik een Spotify abonnement nodig?

Je hebt geen Spotify abonnement nodig om de liedjes uit onze playlists af te spelen. Toch raden we aan om een account met een abonnement te gebruiken. Zonder Spotify abonnement hoor je namelijk reclame’s tussendoor en dat kan hinderlijk zijn.

Hoeveel prijsjes kan ik het beste regelen?

Dat is afhankelijk van hoe je de muziekbingo speelt. Meestal speel je voor één volle rij, twee volle rijen, drie volle rijen en uiteindelijk de volle kaart. In dat geval heb je minimaal 4 prijsjes nodig.

Het kan voor komen dat er twee bingo’s tegelijk vallen. Om ervoor te zorgen dat iedereen dan alsnog een prijsje krijgt, kun je voor de zekerheid 5 of 6 prijsjes inslaan. Of je pakt een dobbelsteen en laat de winnaars dobbelen. Degene die het hoogste aantal ogen gooit wint een prijs!

Komt er ook wel eens een dubbele bingo voor?

Het komt inderdaad wel eens voor dat twee mensen tegelijk bingo hebben. Dat is niet te voorkomen. Als je zeker wilt weten dat iedereen een prijs wint, kun je wat extra prijsjes inslaan van te voren voor de zekerheid.

Hoeveel kaarten heb ik nodig?

In principe is één muziekbingo kaart per speler voldoende. Maar je kunt iedereen natuurlijk extra kaarten geven als je wilt, daar sta je helemaal vrij in.

Hoe vaak kan ik de muziekbingo kaarten gebruiken?

Zo vaak als je wilt! Je kunt de kaarten namelijk vaker printen en steeds weer nieuwe rondes spelen.

Let wel op dat je geen kaarten dubbel gebruikt in hetzelfde spel. Dan krijg je namelijk ook dubbele bingo’s. Ben je met 11 spelers? Dan is het bijvoorbeeld niet verstandig om 1 kaart twee keer te printen. Maar je kunt wel met 10 spelers twee rondes spelen. Of drie. Of vier… 🙂

Moet ik de kaarten printen?

Ja, dat kan! De muziekbingo kaarten worden als .jpeg bestanden aangeleverd en je kunt ze dus makkelijk printen. In de speluitleg zit een instructie waarin we uitleggen hoe je een bingo kaart makkelijk print.

Je hoeft de kaarten niet per se te printen. Je kunt ze ook per mail of Whatsapp naar iedereen opsturen. Als je zo’n kaart opent in Paint of Photoshop kun je de liedjes wegstrepen. Of open hem op je telefoon, zodat je er op kunt ‘tekenen’.

Hoe kan ik de bingo nakijken?

Naast de bingo kaarten zit er in elke muziekbingo een uitgebreide speluitleg en een afstreeplijst. De afstreeplijst gebruik je om bij te houden welke nummers al zijn geweest.

Hoe maak je bingo leuk?

Goede vraag! Een muziekbingo opzich is natuurlijk al hartstikke gezellig, maar we hebben een aantal tips om hem nog beter te maken.

Ten eerste is het leuk om een quizmaster / presentator aan te wijzen en deze persoon helemaal in thema te steken. Trek een glitterjasje of een glitterjurk aan, zet een kekke zonnebril op of sla een kleurrijke boa om.

Maak een prijzentafel! De spelers vinden het hartstikke leuk om de prijsjes alvast te zien liggen. Wanneer ze weten waar ze voor spelen worden ze extra competatief.

Ojee, een valse bingo? Iedereen weet natuurlijk wat er gebeurd als iemand foutief BINGO roept, dan wordt er een liedje gezongen. Breng alle spelers hier tijdens de speluitleg van op de hoogte zodat het niet rauw op hun dak komt vallen. En mocht iemand het nou écht niet willen, dan is het misschien beter voor de sfeer om een keertje over te slaan.

Tenslotte is het heel leuk om extra prijzen of awards weg te geven voor bijvoorbeeld: beste dance moves, hoogste noot en beste outfit. Dat gaat sowieso voor hilarische moment zorgen.

 

Veel plezier!

 

 

Top Favorieten

Bekijk hier onze meest verkochte muziekbingo’s