FAQ moorddiner

Heb jij een vraag over het moorddiner spel? Wij hebben de veelgestelde vragen alvast voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@didgames.nl!

Wat is een moorddiner?

Een moorddiner is letterlijk een etentje waar een moord plaats vindt. Alle spelers komen in een bepaalde rol naar het etentje toe, één van hen wordt vermoord en het is vervolgens aan de rest van de spelers om deze moord op te lossen.

De spelers die de moordenaar en het motief weten te vinden hebben het spel aan het eind van de avond gewonnen. Of weet de moordenaar iedereen voor de gek te houden?

Hoe werkt een moorddiner?

Je koopt een moordspel op onze website en je krijgt binnen 5 minuten alle documenten in jouw mail binnen. Vervolgens prik je een datum en kies je een locatie, deze deel je met alle spelers. Verdeel de karakters onder het aantal spelers en stuur de rollen naar iedereen op.

Tenslotte hoef je alleen nog te bedenken wat je tijdens de avond wilt koken en dat is alles, het moorddiner kan beginnen!

Wat krijg je als je een moorddiner koopt?

In het moorddiner spelpakket zit allereerst een speluitleg voor de organisatie. Lees deze van te voren goed door. Daarnaast zit er voor iedere spelers een karakterset inbegrepen, deze stuur je per speler op via de mail of per post. Ook zitten er een paar documenten bij die je van te voren moet printen, zoals detective documenten en een beschuldigingsbriefje. En dat is alles wat je nodig hebt om het moorddiner te organiseren.

Hoe lang duurt een moorddiner?

Een moorddiner speelt zich af rondom een etentje. Dit etentje heeft over het algemeen een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Houd er daarom rekening mee dat je zeker zo’n 2 tot 3 uur bezig bent met het spel. Je kunt het spelverloop wel een beetje sturen door de rondes sneller of juist langzamer in elkaar over te laten lopen.

Moet ik een tafelschikking maken?

Dat is niet nodig. Je zult namelijk zien dat de spelers gaan rondlopen in de ruimte. Sommige spelers trekken naar elkaar toe of zullen juist ruzie met elkaar maken, dat hoort allemaal bij het spel. Daarom is het dus niet nodig om van te voren te bepalen wie waar zit. Maar het mag natuurlijk wel! Je kunt het spel beginnen met een bepaalde tafelschikking, die je naar mate het moorddiner verloopt los laat.  

Wat moet de organisator regelen?

Coming soon

Kan de organisator zelf ook mee spelen?

Coming soon

Wat moet ik doen als iemand onverhoopt niet kan meedoen aan de avond?

Coming soon

Wat voor aankleding moet ik regelen voor het moorddiner?

Coming soon

Welke spelvariant moet ik kopen - voor hoeveel spelers heb ik een spel nodig?

Koop altijd een spel met daarin het minimale aantal karakters dat mee speelt. Ben je met 8 personen, koop je de variant met 8 karakters. Ben je met 9 personen? Dan koop je ook de variant met 8 karakters. De 9e persoon zal meedoen aan het spel in een ‘extra’ rol. Je hebt dan geen officiële karakter rol, maar je kunt gewoon meedoen met het spel. Het enige wat je zeker weet over deze extra rol, is dat deze persoon niet vermoord wordt of de moordenaar is. Hier onder een overzicht:

8 – 9 personen: een spel met 8 karakters
10 – 11 personen: een spel met 10 karakters
12 personen of meer: een spel met 12 karakters

Verder adviseren we om het spel niet met meer dan 20 spelers tegelijk te spelen. Ben je met veel meer man? Knip de groep dan bijvoorbeeld in tweeën en speel het spel met twee groepen tegelijk. Of kijk eens naar één van onze Levend Cluedo spellen, die met tot wel 60 deelnemers georganiseerd kunnen worden.

Wat moet ik regelen qua eten?

Coming soon

Komt iemand het spel begeleiden?

Coming soon

Kan ik het moorddiner thuis organiseren?

Coming soon

Kan ik het moorddiner in een restaurant organiseren?

Coming soon

Top Favorieten

Bekijk hier onze meest verkochte moorddiners