Organiseer een onvergetelijke babyshower – De Top 20 leukste babyshower spelletjes!

top-20-leukste-babyshower-spelletjes

De Top 20 leukste babyshower spelletjes – Zorg voor een onvergetelijke babyshower!

Organiseer jij een babyshower voor jouw vriendin, zus of collega? En ben je op zoek naar een leuke babyshower spelletjes? Dan ben je hier op de juiste plek! Jij wilt natuurlijk een babyshower geven waar zij nog lang met veel plezier op terug kijkt. En meestal is het moeilijk om spelletjes te bedenken die de gasten daadwerkelijk willen doen. Daarom hebben wij voor jou de allerleukste babyshower spelletjes op een rij gezet. Of je nou gaat voor de klassieke babyshower spelletjes, of je wil laten verrassen door iets nieuws, wij weten zeker dat hier iets tussen staat dat jij nog niet eerder tegen bent gekomen. Dus lees snel verder en organiseer een babyshower om nooit meer te vergeten!

Foute babyshower spelletjes

Babyvoeding proeven

Wellicht ben je het spelletje al eens tegengekomen, zo niet dan is deze best leuk om te proberen. Spaghetti bolognese, banaan en koek, wortel kip en aardappel.. de smaken in babyvoeding zijn eindeloos, wat het nog best lastig maakt om te raden welke smaak jij voor je kiezen krijgt. Koop voor dit babyshower spelletje verschillende smaken babyvoeding. Blinddoek elke speler, of haal van te voren het etiket van de potjes. Zorg in het laatste geval wel voor dat jij zelf nog weet welk potje welke smaak bevat! Laat de spelers vervolgens een hap uit het potje babyvoeding nemen, waarna zij op schrijven wat ze precies proeven. En de persoon / het team met de meeste punten wint. Eet smakelijk!

babyshower-spelletje-babyvoeding

Één van de meest gespeelde babyshower spelletjes: Babyvoeding proeven

Baby Bump of Beer belly?

Niemand wil aangesproken worden op straat met de vraag “Hoeveel weken ben je al??”, terwijl je helemaal niet zwanger bent.. oei! Het komt daarom goed van pas als we een Beer belly van een Babybump kunnen onderscheiden!

Zoek verschillende plaatjes bij elkaar, een aantal van zwangere buiken en een paar van echte bierbuiken. Zet deze plaatjes op een A4 en print ze uit. Deze A4’tjes deel je tijdens de babyshower uit. Je kunt teams maken of iedereen speelt individueel mee. De teams mogen een inschatting maken van de getoonde buiken, is het een bierbuik of zit er een baby in? Per goed antwoord krijg je 1 punt en degene / het team met de meeste punten wint.

Het spel Baby Bump of Beer Belly zit ook in ons babyshower spellenpakket!

Shit Happens – luier ruiken

Dit babyshower spelletje is een leuk en interactief idee voor gasten. De instructies zijn: ruiken, aanraken en proeven om erachter te komen welke chocoladerepen er in elke luier zitten. Koop verschillende repen en verdeel ze in een paar opengevouwen luiers. Op elke luier schrijf je een getal. Laat de deelnemers alle luiers ruiken. Laat ze vervolgens per luier opschrijven wat ze denken te ruiken. Degene die de meeste goede antwoorden heeft wint.

babyshower-spelletjes-luier-ruiken

Het ziet er heerlijk vies uit deze luiers.. gelukkig is het alleen maar chocolade!

De één vindt dit ontzettend leuk, de ander vindt het misschien een wat flauw spel. Het zal hoe dan ook wel op de lachspieren werken tijdens de babyshower, plus het levert gegarandeerd mooie kiekjes op!

Één van de minder bekende babyshower spelletjes: Televisie kinderen

Is de mama-to-be een echte televisie fan? Houdt ze veel van films en series? Dan is dit babyshower spelletje wel een hele leuke om te doen. Het idee is simpel, je krijgt een A4 met daarop verschillende kinderen te zien. Het is de bedoeling dat je de televisie kinderen matcht met de film of de serie waar ze in spelen. Het lijkt wellicht simpel, maar het is lastiger dan je denkt!

Wij zijn zelf stiekem ook echte film en serie liefhebbers, daarom hebben wij het televisie kinderen spelletje voor jullie gemaakt. Hij is helemaal vrij te downloaden door te klikken op deze link. Wanneer je de PDF download staan op de 2e pagina de antwoorden. Let dus op met het printen dat ja alleen pagina 1 selecteert. Veel plezier!

Babyshower-spelletje-televisie-kinderen

Bevalling of … Porno?

Vrouwen trekken tijdens de bevalling soms vreemde gezichten. Vrouwen die seks hebben ook. Kunnen jullie het onderscheid maken tussen een vrouw die aan het bevallen is en een vrouw die in een erotische film speelt? Dit is een ronde met een knipoog en wellicht niet voor iedere groep dames weggelegd. Maar als jullie van een grapje houden, valt dit babyshower spelletje zeker in de smaak.

Het werkt hetzelfde als Beer Belly of Baby Bump. Zoek verschillende plaatjes bij elkaar, van dames die in een 18+ film spelen en vrouwen die aan het bevallen zijn. Zet deze plaatjes op een A4 en print ze uit. Deze A4’tjes deel je tijdens de babyshower uit. De spelers maken een inschatting van de getoonde gezichten, is de vrouw aan het bevallen of speelt ze mee in een ‘natura’ film? Per goed antwoord krijg je 1 punt en degene / het team met de meeste punten wint. Ook dit spel is te vinden in ons babyshower spellenpakket! Dus mocht je geen tijd hebben om het te maken, kijk eens naar het babyshower spelletjes pakket. Voor een betaalbare prijs krijg je 6 verschillende babyshower spellen opgestuurd waarmee je 2 tot 3 uur zoet bent.

Klassieke babyshower spelletjes

Wanneer je een aantal babyshowers heb bezocht, ken je de meeste babyshower spelletjes uit deze lijst inmiddels wel. Er zijn namelijk een aantal klassieke spellen die op veel babyshowers worden gespeeld. Desalniettemin is er een reden waarom deze spelletjes zo vaak georganiseerd worden, ze zijn ontzettend leuk om te doen en vaak makkelijk te organiseren. Het zijn toegankelijke en gezellig spellen, waarbij iedereen kan meedoen. Daarom hebben we onze favoriete klassieke babyshower spelletjes voor je op een rij gezet!

Rompertjes pimpen

Dit spel is niet alleen leuk – de gasten maken hiermee ook een blijvende herinnering aan de babyshower voor moeder en kind. Plus het is hartstikke handig wanneer de baby er is, op deze manier hebben de ouders genoeg rompertjes in huis, ook wanneer deze dagelijks onder gepoept of gekotst worden. Fijn!

Voor het rompertjes pimpen heb je natuurlijk verschillende rompertjes nodig. Het liefst in het wit of in lichte, heldere pastel tinten. Overigens hoeven dit niet alleen rompertjes te zijn. Slabbetjes of mutsjes zijn ook hartstikke leuk om te schilderen. Je kunt er altijd voor kiezen om een mix te maken tussen de drie wanneer je alleen rompertjes niet zo leuk vindt. Het beste kun je meer dan één kledingstuk per gast reserveren – de ervaring leert dat de eerste creatieve poging weleens mislukt, zo heb je altijd een tweede of eventueel derde kledingstuk op voorraad.

De stiften

Omdat de rompertjes de was in gaan, heb je speciale textielstiften nodig. Deze zijn gelukkig verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en zelfs met glittereffect! Naast de textielstiften kun je ook normale markerstiften prima gebruiken. Daarnaast is er ecologisch textielkrijt of zijn er ecologische textielstiften verkrijgbaar, voor degene die rekening met het milieu willen houden.

Met de kleurrijke stiften kunnen de gasten van de babyshower zich helemaal uitleven en schattige kunstwerken voor de pasgeborene uit de mouw toveren. Wanneer de rompertjes klaar zijn, moeten ze ongeveer 6 uur drogen. Laat ze bijvoorbeeld op een slinger drogen tijdens de rest van de babyshower, op die manier kan iedereen de creaties bewonderen. Als laatste moeten ze nog binnenste buiten worden gestreken.

Afhankelijk van de gebruikte textielstiften zijn de doe-het-zelf rompertjes dan meestal tot 40 graden, binnenste buiten, wasbaar. Raadpleeg voor exacte instructies de verpakking.

Babyshower spel: Omvang raden

Jaa dit is een leuke! En hartstikke makkelijk om te organiseren. Het enige wat je nodig hebt is een bolletje touw en een meetlint. Jullie gaan namelijk de omvang van de buik van de zwangere proberen te raden. De babybuik van de aanstaande moeder is op dit moment waarschijnlijk al mooi groot en rond. Daar kun je niet meer omheen! Alle gasten mogen een stuk van een bolletje touw afknippen. Het stuk moet de lengte hebben waarvan jij denkt dat die precies om de zwangere buik past. Nadat alle gasten een gokje hebben gewaagd en een stuk touw hebben afgeknipt wordt de buik van de mama gemeten. Degene die er het dichtste bij zit heeft gewonnen.

Babyshower-spelletjes-2

Moeilijker dan je denkt, de omvang van de mama haar buik raden!

Babyshower Pictionary

Het oorspronkelijke spel Pictionary ken je hoogstwaarschijnlijk al. Steek dat spel eens in een baby jasje en je hebt een super leuk spel voor jouw babyshower! Zorg er voor dat je iets hebt om op te tekenen en dat de rest van de groep dit goed kan zien. Maak van te voren ten minste 25 kaartjes, schrijf daar allerlei zaken op omtrent baby’s, bevallen, zwanger zijn, etc. Laat je creativiteit hierbij vooral op de loop!

Hoe werkt het?

Verdeel de groep in twee of vier teams van minstens 4 – 6 personen per team. Iedere ronde spelen twee teams tegen elkaar. Elk team kiest een startspeler en deze twee trekken samen één kaart van de stapel en daar mogen zij 5 seconden samen naar kijken. Na 5 seconden beginnen beide spelers met tekenen. Zij krijgen nu 1 minuut de tijd om te tekenen wat er op het kaartje staat. In die minuut moeten de teams raden wat hun eigen speler aan het tekenen is. Het team dat dit als eerste lukt krijgt 1 punt.

Voorbeelden van woorden voor het Pictionary spel:

Hoofdje, Dwarsligger, Puffen, Commode, Vliezen breken, Zwemluier, Sterrenkijker, Innesteling, Navelstreng, Borstvoeding, Luier, Ziekenhuis, Draagzak, Fopspeen, Eerste stapjes, Badje, Kinderliedjes, Geboortedatum, Consultatiebureau, Opa en Oma, Puffen, Wipstoeltje, Fruithapje, Slaapgebrek, Koemelkallergie, Weeën, Zwangerschapsyoga, Placenta, Kolfapparaat, Luiertas, Tepelzalf, Voedingsbeha, Ontsluiting, Babyfoon, Beschuit met muisjes, Boxkleed, Rompertje, Rammelaar, Maxi cosi, Zwangerschapstest, Sprongetje, Termijnecho, Babygym, Zwitsal

Zo ga je door totdat alle kaartjes op zijn. Het team dat aan het eind van het spel de meeste punten heeft binnen gehaald is de winnaar!

Babyshower 30 seconds (mét gratis kaartjes)

Organiseer jij een babyshower en zoek je naar een gezellig spelletje? Wat dacht je dan van 30 seconds? Dit razend populaire spel is natuurlijk heel erg leuk om te gebruiken tijdens een babyshower. Het is snel, makkelijk uit te leggen en je wordt er een beetje competitief van, heerlijk!

Gratis download van Happy Stekkie

De dames van Happy Stekkie hebben een eigen Babyshower 30 Second spel gemaakt. Het werkt hetzelfde als het oorspronkelijke spel en je kunt hem gratis downloaden van hun website. Het leukst is om de groep op te delen in teams van 3 tot 5 personen. Vervolgens pak je een kaartje en probeer je binnen 30 seconden zoveel mogelijk woorden uit te leggen. Maar let op! Je mag geen woorden met een hoofdletter of een deel van het woord zelf noemen.

Wij voegen daar zelf vaak nog een extra regel aan toe, namelijk: je mag het woord ‘baby’ niet zeggen! Dat maakt het extra lastig, maar ook een stuk spannender.

Babyshower-spelletjes-30-seconds

Image Credit: Happy Stekkie

Babyshower Quiz

Hoeveel weet de mama-to-be al over baby’s en bevallen? Is ze er helemaal klaar voor of moet haar kennis nog wat bijgeschaafd worden? En hoe zit het eigenlijk met de rest van de babyshower gasten? Kom er achter door een babyshower quiz te organiseren! Je kunt een complete pubquiz maken met verschillende rondes, waarbij bijvoorbeeld iedere ronde een bepaald thema heeft. Of, wanneer je meerdere spelletjes op één middag speelt, stel 20 vragen en houd het kort.

Babyshower Quiz in ons babyshower spelletjes pakket

Online zijn een hoop leuke vragen te vinden, zodat het niet moeilijk is om een babyshower quiz zelf te maken. Mocht je nou helemaal geen zin hebben om zelf een quiz te bedenken, neem dan eens een kijkje naar het babyshower spellenpakket. Één van de rondes is namelijk een kennisvragen ronde, waarbij je de kennis van de zwangere en al haar gasten kan testen. Plus er zitten in totaal zes verschillende babyshower spelletjes in het pakket, dus je bent er een hele middag zoet mee.

Hilarische babyshower spelletjes

Don’t pop the baby!

De mama in spé heeft het waarschijnlijk redelijk zwaar met haar zwangere buik. Simpele, alledaagse dingen kunnen ineens onmogelijk lijken. Hoe strik je je schoenveters of knip je de teennagels? Of wat als je iets op de grond laat vallen? En dat maakt dit spelletje zo hilarisch! Je laat de gasten van de babyshower namelijk eens voelen hoe het is om met zo’n grote buik rond te lopen. En het enige wat je ervoor nodig hebt is een aantal ballonnen in van goede kwaliteit, zodat je ze flink groot kan opblazen.

Hoe werkt het?

Maak teams en bedenk een aantal kleine opdrachten die moeilijk zijn om uit te voeren met zo’n grote buik. Maak bijvoorbeeld van iedereen de veters los en leg wat spulletjes zoals de afstandsbediening op de grond. Tel af en vervolgens probeert iedereen zo snel mogelijk alle opdrachten te voltooien. De persoon die als eerste klaar is heeft gewonnen! Deze is ook erg leuk voor de aankomende mama, omdat zij natuurlijk vanuit een lekkere stoel mag bekijken hoe de rest moeite heeft met hun grote buiken. Dit spel is overigens ook erg leuk als er mannen bij de babyshower aanwezig zijn! Maak dan bijvoorbeeld team mannen tegen team vrouwen, om te laten zien hoe makkelijk die mannen het eigenlijk hebben.

Het is een…. Ballon!

Hierboven wordt al iets met ballonnen gedaan, dus als je dan toch bezig bent kun je dit babyshower spelletje net zo goed ook spelen! Je hebt ballonnen nodig van goede kwaliteit, zodat je ze zo groot kan opblazen dat het op een zwangere buik lijkt wanneer je hem onder je shirt stopt. Iedereen die mee speelt blaast een ballon op en stopt deze onder haar shirt. Vervolgens is het tijd voor de bevalling! Schud, wiebel, dans, spring, twerk en draai om ervoor te zorgen dat de ballon onder je shirt vandaan valt. Je mag je handen natuurlijk niet gebruiken! En de mama to be mag bij dit spel even lekker achterover leunen om het tafereel in zich op te nemen.

Tip: zorg ervoor dat je de videocamera bij de hand hebt, want dit zorg geheid voor hilarische beelden.

Waslijn spelletje

De ouders van tegenwoordig moeten wel ontzettend goed kunnen multitasken. Om dat alvast te oefenen kun je het waslijn spel organiseren tijdens de babyshower. Hang een waslijn of een stuk touw op in de woonkamer, of buiten als het mooi weer is. Zet twee kleine wasmanden klaar. Leg in elke wasmand een gelijk aantal babykleertjes (slabbetjes, broekjes, rompers, mutsen, etc.). Zorg er ook voor dat je genoeg wasknijpers hebt klaarliggen.

Vervolgens regel je twee baby poppen en twee telefoons. Dit mogen mobiele telefoons zijn, maar houd er rekening mee dat ze wel eens op de grond kunnen vallen. Dus het is beter om een draagbare telefoon, walkie talkie of een twee hele oude Nokia’s te regelen.

Hoe werkt dit multitask babyshower spelletje?

Je kunt twee mensen tegen elkaar laten spelen. Geef iedere persoon een baby in de hand en een telefoon die zij constant tegen hun oor moeten houden, met bijvoorbeeld hun schouder of losse hand. Vervolgens tel je af en hangen de spelers alle was uit de wasmand op aan de waslijn. Als de telefoon of de baby valt, moeten ze die eerst oprapen en weer goed positioneren voordat ze verder mogen. En de speler die als eerste alle items uit de wasmand netjes aan de waslijn heeft hangen wint!

Maak een nieuwe Baby

Soms is het ook leuk om gewoon een beetje te knutselen. Dat kan prima met het volgende babyshower spelletje! Laat meerdere close-up foto’s van mama en papa afdrukken, knip ze in reepjes en laat elke gast een foto maken van hoe de baby eruit zal zien als hij/zij opgroeit. Geloof ons dat dit voor een paar hele grappige plaatjes zal zorgen. Je kunt uiteindelijk ook nog een wedstrijdje houden, wie heeft de mooiste, beste of lelijkste baby gemaakt?

Babyshower-spelletjes-1

Image credit: Indulgy

Bijzondere babyshower spelletjes

Babyshower invulkaarten

Wil je graag iets geven wat een blijvende herinnering is voor de mama (en het kindje!), dan zijn invulkaartjes altijd een goed idee. We hebben zelf hele mooie babyshower invulkaartjes op onze website staan die je kunt bestellen en gebruiken tijdens de babyshower. Deel de kaartjes uit aan het begin van de babyshower en laat iedereen ze invullen. Je kunt de kaartjes aan het einde bundelen door er bijvoorbeeld een gaatje in te perforeren en er een mooi lint doorheen te halen.

Babyshower-spelletjes-invulkaarten

Babyshower bingo

Wanneer je de babyshower een beetje meer spice wilt geven, kun je een babyshower bingo spelen! We hebben een babyshower muziekbingo gemaakt, waarbij alle liedjes uit de muziekbingo iets te maken hebben met baby’s, kinderen krijgen, zwanger zijn of vrouw-zijn. Super leuk en spannend om te doen, bovendien kan iedereen lekker meezingen en swingen met de liedjes. Regel een paar prijzen voor de 1e, 2e en 3e volle rij en uiteraard een hoofdprijs voor de volle kaart.

Hoe werkt de babyshower muziekbingo?

Muziekbingo is een heel gezellig babyshower spelletje dat de interactie tussen alle gasten bevorderd. Ze gaan met elkaar in gesprek over de kaarten en de liedjes die je hoort. En wie was nou ook alweer de zanger van dat ene liedje..? Het duurt ongeveer één tot anderhalf uur in totaal. Je krijgt bij de babyshower muziekbingo een Spotify lijst met alle liedjes aangeleverd en we adviseren om deze liedjes niet volledig af te spelen maar om na een couplet en refrein het volgende liedje op te zetten.

babyshower-spelletjes-bingo

Verjaardagskaarten maken

Dit is één van onze favoriete babyshower spelletjes. Met dit ontroerende babyshower spel wensen de gasten de nieuwe baby alvast hun felicitaties voor de komende jaren. Koop van te voren 18 verschillende lege verjaardagskaarten en enveloppen. Op elke envelop / kaart schrijf je voor welke verjaardag is, je nummert ze dus. Vervolgens maakt iedereen één of meerdere verjaardagskaarten met allerlei stiften, knipsels, glitters, stickers, etc.  En ze schrijven op hun eigen kaart leuke wensen en felicitaties aan het kind. De kaarten worden door jou bewaard en kunnen op de verjaardag van het kind gegeven of opgestuurd worden. Heel erg bijzonder om te krijgen als kind en het is tijdens de babyshower eens iets anders dan babyhapjes proeven of rompertjes versieren.

Luier Loterij

Vraag aan iedere gast op de babyshower om een pak met luiers mee te nemen naar de babyshower. Vertel ze dat ze voor ieder pak luiers een ticket krijgen voor de luier loterij. Organiseer aan het eind van de babyshower een echte loterij, waarbij je een leuke prijs hebt voor de winnaar. Dit zorgt niet alleen voor veel gezelligheid onder de mensen die mee spelen met de loterij, want een loterij blijft altijd spannend, maar je helpt de mama-to-be ook nog eens met de aanschaf van luiers. Die zal ze straks meer dan nodig hebben! Regel van te voren tickets die je kunt uitdelen aan de deelnemers en koop wat leuke prijzen in.

Persoonlijke spelletjes

Wie ben ik

In het lijstje van onze leukste babyshower spelletjes mag het spel ‘who’s the baby’ zeker niet ontbreken! Vraag alle vrienden, vriendinnen en familieleden of ze een babyfoto van zichzelf willen meenemen, of van te voren naar jou willen opsturen. Deze foto’s verwerk je vervolgens in een mini quiz, bijvoorbeeld in een powerpoint presentatie of plak de foto’s op een A4 en print deze uit. Tijdens het spel deel je de groep op in teams en zo moeten ze raden welke babyfoto bij welke persoon past. Of je vraagt aan de aanstaande mama om de foto aan de juiste persoon te matchen!

Papa of mama?

Tijdens de babyshower van één van onze collega’s heeft haar zus dit super leuke babyshower spelletje bedacht. Ze noemde het  “mama of papa” en het bestaat uit allerlei leuke vragen zoals: wie houdt zijn auto het schoonst, wie verschoont de meeste luiers, wie kiest altijd de film, wie zal de baby het meest verwennen, enz. De gasten moesten op elke vraag aangeven of ze dachten dat papa of mama het zou zijn.

Papa of mama statistieken: hoe denkt de rest er over?

Deze antwoorden werden verzameld voordat de babyshower begon en hier zijn statistieken van gemaakt. Heel leuk om tijdens de babyshower te presenteren aan de rest van de groep en aan de mama-to-be. Hoe denkt de groep nou echt over mama? En over papa? Dit is een lekker casual en luchtig babyshower spelletje zonder al te veel gedoe.

Luier spreuken opschrijven

Tenslotte is deze ook één van onze favoriete babyshower spelletjes, omdat je de toekomstige papa en mama troost biedt tijdens de slapeloze nachten. Bovendien is dit spel goed te combineren met de luier loterij! Het enige wat je nodig hebt zijn luiers en een paar dikke stiften. Laat de gasten alle luiers decoreren met mooie tekeningen, aanmoedigingen of grappige mopjes. Met deze liefdevolle, persoonlijke creaties wordt het midden in de nacht opstaan of luiers verschonen toch nét iets leuker.

babyshower-spelletjes-luier-berichtjes

Alles in één: het babyshower spelletjes pakket

Kun je nou niet kiezen tussen bovenstaande babyshower spelletjes? No worries. We hebben van de leukste spelletjes een babyshower spelletjes pakket samengesteld, waarbij je uit 6 verschillende babyshower spellen kan kiezen (Plaatjesronde, Kennisvragen, Beer belly or Baby bump, Gedicht of kinderliedje?, Bevalling of Porno en een muziekronde). Je bent in totaal 2 tot 3 uur zoet met deze spellen en je kunt ze allemaal spelen of jouw favoriete spelletjes er tussenuit pikken. Je hoeft verder niets aan te schaffen om de spellen te spelen. Het enige wat je nog hoeft te doen is het printen van de documenten en dat is alles!

Babyshower spelletjes voor een man

Wist je dat het tegenwoordig ook heel hip is om een mannenshower te organiseren? Een zogenaamde beershower? Wij vonden het hilarisch! Waarom zou de toekomstige papa ook niet even in het zonnetje gezet mogen worden? Tijdens deze babyshower draait het natuurlijk niet om baby’s, luiers verschonen en high tea’s. Nee, de mannen willen uiteraard gewoon competitie en bier drinken. En daar hebben wij dus wat op bedacht! Met dit babyshower spel voor mannen organiseer je voor jouw man, vriend, broer of collega een super leuke beershower. Letterlijk, want bier drinken komt hier zeker aan te pas.

Babyshower spulletjes voor mannen zónder alcohol

Mocht je nou liever niet (te veel) bier drinken tijdens de mannenshower, kunnen we de volgende babyshower spelletjes van hierboven ook absoluut aanraden: Baby Bump of Beer belly?, Don’t pop the baby, Shit Happens, Bevalling of Porno, of het waslijn spelletje. Zo organiseer je ook voor een man een super gezellige mannenshower!

Extra tips

  • Ken je gasten. Weet wat voor groep mensen er komt, zodat je de spelletjes daar op kan afstemmen en het voor iedereen leuk is. Wanneer je het niet goed kan inschatten is het slim om de spelletjes wat generieker te houden.
  • Doe maximaal drie of vier spelletjes. Zorg ervoor dat je geen uren bezig bent met spelletjes spelen. Zo houd je voldoende tijd over voor het uitpakken van cadeaus. Ook kan de babyshower dan rustig en ontspannend verlopen.

 • Houd rekening met het aantal gasten. Sommige babyshower spelletjes zijn geschikter voor kleinere groepen en andere juist voor grotere groepen. Zo past het ruiken aan luiers meer bij een babyshower met een klein aantal gasten. Want wanneer er veel gasten zijn, kan het lang duren voordat iedereen klaar is met ruiken. Spelletjes waarbij je mensen in teams kan indelen of een babyshower muziekbingo zijn dan betere opties.
 • Bereid de dag goed voor, maar blijf flexibel. Het is verstandig om van te voren een planning te maken en de babyshower spelletjes goed voor te bereiden. Zorg dat je alles in huis hebt en alles geprint klaar ligt wat je nodig hebt. Maar merk je dat een babyshower spelletje echt niet aan slaat? Wees dan ook bereid om er eerder mee te stoppen of om een spelletje over te slaan.
 • Regel prijsjes voor de winnaar(s). Natuurlijk speel je de babyshower spelletjes voor de gezelligheid. Maar je maakt een spel zoveel spannender wanneer je kleine verrassingen voor de winnaars klaar hebt liggen. Want iedereen wint graag prijsjes! Vaak maakt het niet eens zoveel uit wat voor prijzen het zijn, het mogen ook lekker kneuterige dingen zijn. Voor muziekbingo’s gaan we vaak langs bij de Hema, Flying Tiger of de So Low bijvoorbeeld en dat kan voor een babyshower ook prima!
 • Leg bedankjes klaar. Dit wordt niet heel vaak gedaan, maar het is een super leuke manier om alle gasten te bedanken voor hun komst naar de babyshower. Maak kleine bedankjes die de gasten mee naar huis kunnen nemen. Bijvoorbeeld een mini champagne flesje die de gasten kunnen open maken op de dag dat de baby geboren is, om samen te proosten op de geboorte van de nieuwe baby.

Weet jij nog leuke babyshower spelletjes?

Waarschijnlijk heb je na het lezen van deze blog genoeg inspiratie opgedaan om de standaard high tea op te leuken met allerlei originele babyshower spelletjes. Mocht je zelf nog ideeën hebben voor ons, laat het vooral weten! Ook als je één van de spellen hebt georganiseerd tijdens een babyshower, en het was geslaagd, horen we dat heel graag. Altijd leuk om te zien dat onze favoriete spelletjes je hebben kunnen helpen in het organiseren van een fantastische middag.

Heel veel plezier tijdens de babyshower en mocht je nog vragen hebben, laat vooral een comment achter!

Muziekbingo-disco-bingo-logo-2

Muziekbingo

Muziekbingo is een gezellig, muzikaal spel en beschikbaar in wel 24 verschillende thema’s!

product-image-Levend cluedo logo

Levend Cluedo

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen.

Algemene-pubquiz-1-op-televisie

Levend Cluedo

Op zoek naar een leuke pubquiz die je zelf organiseert? Van algemene quiz tot filmquiz, bekijk hier ons aanbod!

Krankzinnige-Crazy-88-logo

Crazy 88

Hebben jullie een beetje lef en is er ook geen gebrek aan creativiteit in jullie groep? Dan is dit hét teamuitje voor jullie!

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

2 Reacties

 1. Hoe snel heb ik het spellenpakket binnen? Ik heb dit weekend babyshower

  Antwoord
  • Hi Anne-Marie,

   Het spellenpakket heb je binnen 5 minuten in je inbox zitten, dus je zou meteen kunnen beginnen met spelen als je wilt. Je downloadt het spel en hoeft het dan alleen nog te printen.

   Veel plezier met de organisatie van jouw babyshower!

   Groet,
   Laurance van Didgames

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *