De leukste spelletjes voor thuis op een rijtje | DIDGAMES

De leukste spelletjes voor thuis om zo de Corona quarantaine te overleven

Spelletjes voor thuis

Corona verveling? De leukste spelletjes voor thuis voor je op een rijtje.

De leukste spelletjes voor thuis om zo de Corona quarantaine te overleven

De coronacrisis is inmiddels ons leven gaan beheersen. Een film in bioscoop, uit eten of een terrasje pakken is er ineens niet meer bij. Plotseling zitten we noodgedwongen dagen achter elkaar thuis in isolatie. Maar geen nood! Wij hebben de leukste spelletjes voor thuis voor je op een rijtje gezet, zodat jij je niet hoef te vervelen. Zo kun je met het gehele gezin spelletjes thuis doen, maar je kunt ook prima via je beeldscherm spelletjes met vrienden spelen, bijvoorbeeld via Skype of de app Houseparty. We hebben de leukste spelletjes voor thuis hier onder voor je op een rijtje gezet. Want zeg nou zelf.. die legpuzzel heb je inmiddels wel af en na 10 potjes scrabble wil je toch ook even wat anders doen?

Spelletjes voor thuis aan de keukentafel: een escapespel

Alle escaperooms in Nederland hebben op dit moment hun deuren gesloten in verband met het virus. Daarom hebben wij een spannend escapespel ontwikkeld dat je helemaal zelf kunt spelen thuis aan de keukentafel. Plus we doneren van elk verkocht escapespel de helft aan het Rode Kruis! Dus niet alleen koop je voor jou zelf een tof spel, je steunt tegelijkertijd het Rode Kruis in hun strijd tegen het Coronavirus.

Het escapespel duurt 60 – 90 minuten en door middel van het oplossen van puzzels, het ontcijferen van teksten en het kraken van allerlei codes kom je uiteindelijk tot de oplossing. Het enige wat je hoeft te doen is het printen van de documenten en je speelt het meteen thuis met je vriend of vriendin of via Skype met je vriendengroep. Geen printer? Geen probleem. Er zit een optie tussen voor een printerloze omgeving.

Muzikaal thuis spel: Quarantaine muziekbingo

In tijden van crisis is het belangrijk dat we vooral een positieve instelling behouden. Zo wordt er op de balkonnetjes in Italië volop meegezongen met het volkslied en geven Dj’s en muzikanten online live optredens. Zelf kun jij er thuis ook een muzikaal feestje van maken met deze grappige Quarantaine muziekbingo. Je krijgt een bingokaart met daarop 16 liedjes. Als jouw nummer wordt afgespeeld mag je hem wegstrepen van de kaart. En heb je een volle rij? BINGO!

De Quarantaine muziekbingo bevat allerlei nummers die op één of andere manier met het Corona virus te maken hebben, zoals:

  • U can’t touch this – MC Hammer
  • Toxic – Britney Spears
  • Contagious – Avril Lavigne
  • Het Masker – Nick & Simon
Muziekbingo Quarantaine

Een voorbeeld van een bingo kaart

Spelletjes voor thuis achter Skype: het Skype Spel

Spelletjesavonden worden massaal afgezegd. We mogen niet meer bij elkaar op bezoek en spreken elkaar veelal alleen nog maar via Skype. Maar niet getreurd! Want er staat nu een super leuk Skype spel op onze website. Ieder team zit achter zijn webcam en je speelt tegen elkaar in verschillende rondes. Je krijgt allerlei opdrachten zoals het uitbeelden van films of boeken (hoe beeld jij bijvoorbeeld ‘zwerkbal’ uit?), het raden van geluiden en liplezen. Hilariteit gegarandeerd. En dat allemaal vanuit jouw eigen veilige huisje.

Spelletjes voor thuis: de ouderwetse spellenkast

Eén van de leukste dingen blijft toch het (her)ontdekken van je spelletjeskast. Dit is hét moment om die bordspellen die je al een tijd niet meer gespeeld hebt af te stoffen, of om nieuwe spellen te ontdekken. We hebben ook een blog geschreven over de leukste (bord)spellen om de quarantaine te overleven, mocht je jouw eigen spellenkast inmiddels helemaal hebben uitgespeeld. Dus neem vooral een kijkje!

Test je Corona kennis

Dagelijks worden we met allerlei Corona berichten om de oren geslagen. Hoog tijd dus om jouw Corona kennis eens te testen met deze Corona pubquiz. Deze speciale Corona pubquiz bestaat uit 4 rondes, waarvan twee vragenrondes, een muziekronde en een plaatjesronde. Alle vragen hebben op één of andere manier te maken met het Coronavirus, uiteraard met de nodige humor en luchtigheid. Super leuk om elkaars kennis te testen en te zien wie de enige echte pubquiz master van jullie is.

Pubquiz

Speel de pubquiz thuis of via Skype tegen je vrienden!

The Black Hawk: Een escape game via Whatsapp

Om een te snelle verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk tegen te gaan zijn de deuren van alle reguliere escape rooms voorlopig gesloten. Daar hebben de makers van de escaperooms van Project Escape in Nijmegen iets op bedacht! The Black Hawk: een Escape Game die te spelen is via Whatsapp. De designers van Project Escape Nijmegen hebben een escape game gemaakt waarbij je via je Whatsapp-groep opdrachten ontvangt van je opdrachtgever. Wij hebben ons alvast ingeschreven en zijn benieuwd of we de escape game binnen het uur gaan halen! Meer informatie vind je hier.

Veel plezier met deze spelletjes voor thuis

Tot zo ver onze leukste spelletjes voor thuis. We zijn erg benieuwd of jij meer spellen kent? Laat het ons vooral weten, dan hebben wij namelijk ook weer iets om te testen. En houd onze website vooral goed in de gaten aangezien het allemaal nog wel even gaat duren, en we er niet gek van opkijken als er over een paar weken een deel twee van deze blog komt.

We wensen jullie veel speel plezier en denk er aan: blijf thuis! Als je niet naar buiten hoeft blijf dan binnen. En als je dan toch even boodschappen moet doen of een frisse neus gaat halen, houd anderhalve meter afstand.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben? Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@didgames.nl

1 comment on “De leukste spelletjes voor thuis om zo de Corona quarantaine te overleven”

  1. Pingback: De leukste online spelletjes met vrienden voor je op een rijtje | DIDGAMES

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *