De leukste spelletjes voor thuis om zo de Corona quarantaine te overleven

Spelletjes voor thuis

De leukste spelletjes voor thuis om zo de Corona quarantaine te overleven

De coronacrisis is inmiddels ons leven gaan beheersen. Eerder waren een film in bioscoop, uit eten of een terrasje pakken er ineens niet meer bij. Gelukkig kunnen we stapje bij beetje weer meer ons huis uit, ook fijn nu de dagen steeds zonniger worden. Toch zitten we nog erg veel thuis en dat kan gaan vervelen. Maar geen nood! Wij hebben de leukste spelletjes voor thuis voor je op een rijtje gezet, zodat jij je niet hoef te vervelen. Zo kun je met het gehele gezin spelletjes thuis doen, maar je kunt ook prima via je beeldscherm spelletjes met vrienden spelen, bijvoorbeeld via Zoom of Skype. We hebben de leukste spelletjes voor thuis hier onder voor je op een rijtje gezet. Want zeg nou zelf.. die legpuzzel heb je inmiddels wel af en na 10 potjes scrabble wil je toch ook even wat anders doen?

Spelletjes voor thuis aan de keukentafel: een escapespel

Alle escaperooms in Nederland hebben op dit moment hun deuren gesloten in verband met het virus. Daarom hebben wij een spannend escapespel ontwikkeld dat je helemaal zelf kunt spelen thuis aan de keukentafel. Plus we doneren van elk verkocht escapespel de helft aan het Rode Kruis! Dus niet alleen koop je voor jou zelf een tof spel, je steunt tegelijkertijd het Rode Kruis in hun strijd tegen het Coronavirus.

Het escapespel duurt 60 – 90 minuten en door middel van het oplossen van puzzels, het ontcijferen van teksten en het kraken van allerlei codes kom je uiteindelijk tot de oplossing. Het enige wat je hoeft te doen is het printen van de documenten en je speelt het meteen thuis met je vriend of vriendin of via Skype met je vriendengroep. Geen printer? Geen probleem. Er zit een optie tussen voor een printerloze omgeving.

Spelletjes voor thuis achter Skype: het Skype Spel

Spelletjesavonden worden massaal afgezegd. We mogen niet meer bij elkaar op bezoek en spreken elkaar veelal alleen nog maar via Skype. Maar niet getreurd! Want er staat nu een super leuk Skype spel op onze website. Ieder team zit achter zijn webcam en je speelt tegen elkaar in verschillende rondes. Je krijgt allerlei opdrachten zoals het uitbeelden van films of boeken (hoe beeld jij bijvoorbeeld ‘zwerkbal’ uit?), het raden van geluiden en liplezen. Hilariteit gegarandeerd. En dat allemaal vanuit jouw eigen veilige huisje.

Spelletjes voor thuis: de ouderwetse spellenkast

Eén van de leukste dingen blijft toch het (her)ontdekken van je spelletjeskast. Dit is hét moment om die bordspellen die je al een tijd niet meer gespeeld hebt af te stoffen, of om nieuwe spellen te ontdekken. We hebben ook een blog geschreven over de leukste (bord)spellen om de quarantaine te overleven, mocht je jouw eigen spellenkast inmiddels helemaal hebben uitgespeeld. Dus neem vooral een kijkje!

The Black Hawk: Een escape game via Whatsapp

Om een te snelle verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk tegen te gaan zijn de deuren van alle reguliere escape rooms voorlopig gesloten. Daar hebben de makers van de escaperooms van Project Escape in Nijmegen iets op bedacht! The Black Hawk: een Escape Game die te spelen is via Whatsapp. De designers van Project Escape Nijmegen hebben een escape game gemaakt waarbij je via je Whatsapp-groep opdrachten ontvangt van je opdrachtgever. Wij hebben ons alvast ingeschreven en zijn benieuwd of we de escape game binnen het uur gaan halen! Meer informatie vind je hier.

Veel plezier met deze spelletjes voor thuis

Tot zo ver onze leukste spelletjes voor thuis. We zijn erg benieuwd of jij meer spellen kent? Laat het ons vooral weten, dan hebben wij namelijk ook weer iets om te testen. En houd onze website vooral goed in de gaten aangezien het allemaal nog wel even gaat duren, en we er niet gek van opkijken als er over een paar weken een deel twee van deze blog komt.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben? Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@didgames.nl

Muziekbingo-disco-bingo-logo-2

Muziekbingo

Muziekbingo is een gezellig, muzikaal spel en beschikbaar in wel 24 verschillende thema’s!

product-image-Levend cluedo logo

Levend Cluedo

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen.

Algemene-pubquiz-1-op-televisie

Levend Cluedo

Op zoek naar een leuke pubquiz die je zelf organiseert? Van algemene quiz tot filmquiz, bekijk hier ons aanbod!

Krankzinnige-Crazy-88-logo

Crazy 88

Hebben jullie een beetje lef en is er ook geen gebrek aan creativiteit in jullie groep? Dan is dit hét teamuitje voor jullie!

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Leuke spellen voor Oud en Nieuw | De gezelligste spellen op een rijtje - […] oud en nieuw! Overigens kun je online ook heel prima Pictionairy spelen, we leggen het je uit in deze…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *