YOUR CART

Geen producten in je winkelmand.

De leukste spellen voor pakjesavond

Pakjesavond komt er alweer bijna aan, dé avond om spelletjes te doen. Inmiddels zijn de meeste lootjes alweer getrokken en wordt er overlegt of er dit jaar weer het bekende dobbelspel wordt gespeeld. Heb je zin in iets anders dan het vertrouwde dobbelspel op sinterklaasavond? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Bij Didgames zijn we bekend met het organiseren van activiteiten. Daarom hebben wij onze krachten gebundeld en alle spellen, quizzen en activiteiten voor pakjesavond op een rijtje gezet, zodat jij dit jaar eens iets anders kan uitproberen. Leuk voor alle leeftijden!

1. Het (online) Sinterklaas spel

Eén van onze collega’s speelt ieder jaar met zijn vrienden en familie het Sinterklaas spel. Dit is een leuk spel voor vrienden, voor een spannende en gezellige sinterklaasavond. Het spel bestaat uit 4 rondes, waaronder een vragenronde, een gedichtenronde, een opdrachtenronde en een zang/liedjesronde. Je speelt het tegen elkaar en dat kan één-op-één of in teams. En het leuke is, je kunt het Sinterklaas spel nu downloaden! Klik hier om het spel aan te schaffen en maak je klaar voor een fantastische pakjesavond. Plus, we hebben wat tips & tricks in het spel gezet voor een online pakjesavond, dus ook als je een coronaproof sinterklaas avondje houdt, kun je dit spel samen spelen!

2. Sinterklaas muziekbingo

Muziekbingo is een spel waarbij iedereen een bingo kaart krijgt met liedjes er op. Als jouw liedje wordt gedraaid mag je hem van de kaart wegstrepen. Heb je horizontaal of verticaal een volle rij? Bingo! Super leuk om te doen, zeker omdat je allerlei prijsjes aan de bingo’s kunt hangen die te maken hebben met Sinterklaas. Je mag een cadeautje uitpakken, een cadeautje weggeven, iemand aanwijzen om een Sinterklaas liedje te zingen, etc. Heb je de hele kaart vol, dan mag je bijvoorbeeld twee cadeaus pakken of op zoek naar het grootste pakket met je naam erop.

Wij hebben speciaal voor pakjesavond een Sinterklaas bingo gemaakt waarbij er alleen Sinterklaas liedjes op de bingo kaarten staan. Uiteraard staan alle klassieke Sinterklaas liedjes op de kaarten, maar we hebben er ook een paar nieuwe bij gezet. Zo zit er voor iedereen wat leuks bij.

3. Sinterklaas Pictionary

Iedereen kent het spel Pictionary waarschijnlijk wel. Steek dat spel eens in een feestelijk jasje en je hebt een super leuke activiteit voor pakjesavond! We leggen uit hoe je dit spel kunt organiseren:

Regel iets waarop je makkelijk kunt tekenen. Een whiteboard of een krijtboard zijn het handigst, omdat je die makkelijk kunt hergebruiken. Als je daar niet aan kunt komen zijn grote vellen papier ook goed. Zo lang straks maar iedereen goed kan zien wat je aan het tekenen bent.
Maak van te voren kaartjes, knip een A4-tje in stukken en schrijf daar allerlei zaken op die met het Sinterklaas feest te maken hebben. Enkele voorbeelden zijn: Een schoorsteen, De Pakjespiet, Het Sinterklaasjournaal, Coole Piet Diego, De intocht, de stoomboot, Een Pieten diploma, Amerigo, Een mijter, Een roe, De zak van Sinterklaas, Een banketletter, en noem zo maar op. Laat je creativiteit hierbij vooral op de loop. Maak ten minste 25 kaartjes.

Verdeel alle spelers in twee teams. Als je een groter aantal spelers hebt kun je vier teams vormen, maar het spel is leuker met minder teams en met meer spelers in elk team. Elk team selecteert een persoon die mag beginnen. De spelers trekken samen één kaart van de stapel en daar mogen zijn 5 seconden samen naar kijken. Als die 5 seconden om zijn beginnen beide spelers met tekenen. Zij krijgen nu 1 minuut de tijd om te tekenen wat er op het kaartje staat. In die minuut moeten de teams raden wat hun eigen speler aan het tekenen is. Het team dat dit als eerste lukt krijgt 1 punt.

Zo ga je door totdat alle kaartjes op zijn. Ook zijn er extra moeilijkheidsgraden te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een dobbelsteen erbij pakken en als er een ‘3’ gegooid wordt moet er met de ‘andere hand’ getekend worden. En als je een ‘6’ gooit moet je tekenen met de ogen dicht. Ook hier geldt weer: gebruik vooral je eigen creativiteit voor leuke regels!

4. Minute to win it

Wat heeft dit nou met Sinterklaas te maken hoor ik je denken? Nou, precies zoveel als je zelf wilt! Minute to win it is namelijk een hele leuke manier om allerlei kleine spelopdrachten te spelen, en als het je lukt om de opdracht te voltooien mag je bijvoorbeeld een cadeautje open maken. Of krijg je een extra chocoladeletter! De mogelijkheden zijn eindeloos. Tijdens het spelen zet je een pietenmuts of een Sinterklaas mijter op, wat uiteindelijk zorgt voor hilarische foto’s. Je kunt Minute to win it zelf in elkaar zetten, er staan allerlei opdrachten op het internet. Heb je daar nou geen zin in? Kijk dan eens bij onze kant-en-klare Minute To Win It spelletjes. Na aankoop van het spel krijg je meteen een e-mail met het spel er in, zodat je direct kunt beginnen met spelen.

Veel plezier!

Hopelijk hebben we je zo weer een stukje op weg geholpen voor het organiseren van een super leuke pakjesavond! Met deze Sinterklaas spellen kun je weer even vooruit en jouw vrienden of familie eens iets anders bieden dan het traditionele lootjestrekken of Sinterklaas dobbelspel.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen voor ons hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier. En anders wensen je heel veel plezier!