Didgames Logo - heel klein

De leukste Sinterklaas spelletjes voor Pakjesavond!

Op zoek naar spellen voor pakjesavond

Op zoek naar leuke Sinterklaas spelletjes voor Pakjesavond?

Pakjesavond komt er alweer bijna aan, dé avond om spelletjes te doen. Inmiddels zijn de meeste lootjes alweer getrokken en wordt er overlegt of er dit jaar weer het bekende dobbelspel wordt gespeeld. Heb je zin in iets anders dan het vertrouwde dobbelspel op sinterklaasavond? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Bij Didgames zijn we bekend met het organiseren van activiteiten. Daarom hebben wij onze krachten gebundeld en de allerleukste spellen voor Pakjesavond op een rijtje gezet, zodat jij dit jaar eens iets anders kan uitproberen. Leuk voor alle leeftijden!

Het Sinterklaas spel

Één van onze collega’s speelt ieder jaar met zijn vrienden en familie het Sinterklaas spel. Dit is een leuk spel dat je speelt met een wat kleiner groepje, voor een spannende en gezellige sinterklaasavond. Het spel bestaat uit 4 rondes, waaronder een vragenronde, een gedichtenronde, een opdrachtenronde en een zang/liedjesronde. Je speelt het tegen elkaar en dat kan één-op-één of in teams. En het leuke is, je kunt het Sinterklaas spel nu downloaden! Klik hier om het spel aan te schaffen en maak je klaar voor een fantastische pakjesavond. We hebben wat tips & tricks in het spel gezet voor een online pakjesavond, dus ook als je een coronaproof sinterklaas avondje houdt, kun je dit spel samen spelen. Maar hij is uiteraard ook hartstikke gezellig als ‘offline’ spel voor pakjesavond!

Sinterklaas Muziekbingo

Muziekbingo is een spel waarbij iedereen een bingo kaart krijgt met liedjes er op. Als jouw liedje wordt gedraaid mag je hem van de kaart wegstrepen. Heb je horizontaal of verticaal een volle rij? Bingo! Super leuk om te doen, zeker omdat je allerlei prijsjes aan de bingo’s kunt hangen die te maken hebben met Sinterklaas. Je mag een cadeautje uitpakken, een cadeautje weggeven, iemand aanwijzen om een Sinterklaas liedje te zingen, etc. Heb je de hele kaart vol, dan mag je bijvoorbeeld twee cadeaus pakken of op zoek naar het grootste pakket met je naam erop.

De leukste sinterklaas spelletjes voor pakjesavond

Één van de leukste sinterklaas spelletjes voor pakjesavond: Sinterklaas Muziekbingo!

Wij hebben speciaal voor pakjesavond een Sinterklaas bingo gemaakt waarbij er alleen Sinterklaas liedjes op de bingo kaarten staan. Uiteraard staan alle klassieke Sinterklaas liedjes op de kaarten, maar we hebben er ook een paar nieuwe bij gezet. Zo zit er voor iedereen wat leuks bij.

Sinterklaas 30 Seconds

Tenslotte kan een beetje competitie tijdens pakjesavond geen kwaad. Wij houden erg van het spelletje 30 Seconds. Het gaat snel, het is simpel en je wordt er ontzettend fanatiek van. Mocht jij dit nou ook leuk vinden, dan is het Sinterklaas 30 seconden spel iets voor jou. We hebben het originele spel een sinterklaas twist gegeven, dus op de kaarten staan allemaal woorden die iets met pakjesavond, Sinterklaas, de Pieten, all lekkernijen en alle gezelligheid te maken hebben. Ontzettend leuk spelletje voor pakjesavond! Het is even wat anders, tussen het uitpakken van alle cadeautjes door. Je kunt het spel gratis downloaden door op deze link te klikken of op het plaatje hier onder. Er zitten 20 kaartjes in het spel en een duidelijke uitleg. Het enige wat je nog hoeft te doen is even printen en knippen en that’s it!

Spelletje-pakjesavond-30-seconds

Verrassend Sinterklaas spelletje voor pakjesavond: Sinterklaas Pictionary

Iedereen kent het spel Pictionary waarschijnlijk wel. Steek dat spel eens in een feestelijk jasje en je hebt een super leuke activiteit voor pakjesavond! We leggen uit hoe je dit spel kunt organiseren:

Regel iets waarop je makkelijk kunt tekenen. Een whiteboard of een krijtboard zijn het handigst, omdat je die makkelijk kunt hergebruiken. Als je daar niet aan kunt komen zijn grote vellen papier ook goed. Zo lang straks maar iedereen goed kan zien wat je aan het tekenen bent. Maak van te voren kaartjes, knip een A4-tje in stukken en schrijf daar allerlei zaken op die met het Sinterklaas feest te maken hebben. Maak ten minste 25 kaartjes. Ben je zelf even inspiratieloos? Probeer deze woorden dan eens:

Schoorsteen, pakjespiet, Het Sinterklaasjournaal, Coole Piet Diego, de intocht, stoomboot, Een Pieten diploma, Amerigo, Mijter, de roe, de zak van Sinterklaas, Een banketletter, pepernoten, strooigoed, chocoladeletter, marsepein, stout, schoen zetten, taai taai, spanje, tabberd, cadeautjes, verjaardag, surprise, pakjes, pakjesavond, kruidnoten, speculaas, speculaaspop, speelgoed, gedichten, rijmpiet, staf, het grote boek van sinterklaas, hoofdpiet, zak, veren, schimmel, muts, schoen, ozosnel, kraag, baret, snoepgoed, handschoenen, verlanglijstje, mantel, wortel, dieuwertje blok, mandarijn, december, speelgoedwinkel, burgemeester, rijmen, laars, maan, boterletter, tekening, open haard, roet, dak, wal, mantel, dobbelspel, paardenvoetjes, speelgoeddief, klapband, pietje precies, Turkije, kapoentje, liedjes, suikerklontje, braaf 

Verdeel alle spelers in twee teams. Als je een groter aantal spelers hebt kun je vier teams vormen, maar het spel is leuker met minder teams en met meer spelers in elk team. Elk team selecteert een persoon die mag beginnen. De spelers trekken samen één kaart van de stapel en daar mogen zijn 5 seconden samen naar kijken. Als die 5 seconden om zijn beginnen beide spelers met tekenen. Zij krijgen nu 1 minuut de tijd om te tekenen wat er op het kaartje staat. In die minuut moeten de teams raden wat hun eigen speler aan het tekenen is. Het team dat dit als eerste lukt krijgt 1 punt.

Zo ga je door totdat alle kaartjes op zijn. Ook zijn er extra moeilijkheidsgraden te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een dobbelsteen erbij pakken en als er een ‘3’ gegooid wordt moet er met de ‘andere hand’ getekend worden. En als je een ‘6’ gooit moet je tekenen met de ogen dicht. Ook hier geldt weer: gebruik vooral je eigen creativiteit voor leuke regels!

Één van de bekendste Sinterklaas spelletjes voor Pakjesavond: Het Dobbelspel

Oké, grote kans dat je het Sinterklaas dobbelspel al kent, maar we willen hem toch nog even noemen. Het Sinterklaas dobbelspel is vlot, gezellig en cadeautjes kunnen perfect uitgedeeld worden. Hoewel dit spel vaak wel het leukste is met willekeurige, niet al te dure cadeautjes. Zijn de cadeautjes specifiek voor iemand, dan is het dobbelspel niet helemaal geschikt. We hebben zelf een leuke variant van het Sinterklaas Dobbelspel gemaakt, die je als gratis printable kunt downloaden!

Sinterklaas Dobbelspel - Ronde 1 Sinterklaas Dobbelspel - Ronde 2

Klik hier om het Sinterklaas Dobbelspel gratis te downloaden!

Het Kaartjes Cadeau spel

Naast het standaard dobbelspel, hebben we ook een kaartjes cadeau spel gemaakt. Het spel bestaat uit 6 vellen met daarop 8 verschillende kaartjes. Je print de kaartjes uit en legt die op een stapel op tafel. Sommige vellen print je vaker uit, dat ligt aan het aantal spelers en cadeautjes. Van te voren koopt iedere speler 1 tot 3 cadeautjes en die worden ook op een grote stapel gelegd. Op de kaartjes staan allerlei opdrachten zoals ‘pak een cadeau van de stapel’, ‘pak een cadeau uit’ maar ook ‘ruil twee cadeaus met elkaar’, ‘geef allemaal één cadeau door naar links’, ‘steel een cadeau van een ander’, etc.

Het lijkt dus op het Sinterklaas dobbelspel, maar wij vinden deze versie stiekem veel leuker! Er zit meer variatie in het kaartjes spel, omdat er zoveel verschillende kaartjes en dus opdrachten zijn. Plus, je krijgt geen gedoe met de timer. Bij het dobbelspel gaan mensen wel eens treuzelen op het eind wanneer ze een grote stapel cadeaus voor zich hebben liggen (dat zouden wij zelf waarschijnlijk ook doen!) Maar dat werkt bij het kaartjes spel heel anders. De geprinte kaartjes leg je namelijk op een stapel in het midden van de tafel. Om beurten pak je het bovenste kaartje van de stapel en voer je uit wat daar op staat. Zijn de kaartjes op? Dan mag je alle cadeaus die op dat moment voor jouw neus liggen mee naar huis nemen. Dus heb je zin in een wat uitgebreidere versie van het dobbelspel? Dan raden we dit kaartjes cadeau spel absoluut aan. Je kunt hem gratis downloaden door op deze link te klikken en je e-mailadres achter te laten.

Sinterklaas-kaartjes-cadeau-spel

Speel het Kaartjes Cadeau Spel als spelletje voor Pakjesavond!

Sinterklaas Ganzenbord

Waarschijnlijk kent iedereen het originele ganzenbord spel en heb je deze ook al in de spelletjeskast liggen. Nu heeft de website Onderwijs Enzovoort een heel tof Sinterklaas Ganzenbord spel gemaakt, een super leuk spelletje voor pakjesavond! Vooral als je jongere kinderen in huis hebt, is dit Ganzenbord heel gezellig om te spelen. Klik hier om naar de website van Onderwijs Enzovoort te gaan. Je kunt het spel daar gratis downloaden. Je moet nog even printen en knippen en dan ben je klaar om te beginnen. En het leuke is, alle pepernoten die je tijdens het spel weet te verzamelen mag je aan het eind lekker op eten!

Sinterklaas spelletje voor het hele gezin: De Familiequiz

Ben je nou op zoek naar een Sinterklaas spelletje voor pakjesavond, die even helemaal niets met Sinterklaas te maken heeft? Bekijk dan eens onze Familiequiz! De familiequiz is een pubquiz die geschikt is voor het hele gezin. Zowel kinderen (vanaf ongeveer 10 jaar) als opa en oma spelen makkelijk mee met deze quiz. De quiz bestaat uit zes verschillende rondes en je bent ongeveer anderhalf tot twee uur zoet. De quiz is gemaakt in een Powerpoint presentatie die je makkelijk aan zet op een laptop of televisie.

Familiequiz-op-televisie

Speel eens een heel ander soort Sinterklaas spelletje met pakjesavond: De Familiequiz

Veel plezier!

Hopelijk hebben we je zo weer een stukje op weg geholpen voor het organiseren van een super leuke pakjesavond! Met deze Sinterklaas spellen kun je weer even vooruit en jouw vrienden of familie eens iets anders bieden dan het traditionele lootjestrekken. We zijn benieuwd welk spelletje jullie met pakjesavond gaan spelen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen voor ons hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier. En anders wensen je heel veel speelplezier en natuurlijk een fantastische pakjesavond!

Het-online-sinterklaas-spel

Sinterklaas Spel

Ben je op zoek naar een gezellig spel voor Pakjesavond? Speel dan ons Sinterklaas spel met je gezin of vrienden!

Top-2000-pubquiz-op-televisie

Top 2000 Quiz

 Tover jezelf om tot de enige echte Leo Blokhuis en laat jouw vrienden of familie zien dat jij de meeste Top 2000 kennis in bezit hebt.

kerst-escapespel-red-de-kerstman

Kerst Escapespel

Een gaaf puzzelspel voor de feestdagen. Weten jullie de Kerstman te helpen ontsnappen uit de Speelgoedfabriek?

Het-online-kerst-spel

Familie Kerstquiz

Zes rondes quizplezier en gezelligheid, met deze familievriendelijke kerstquiz wordt het gegarandeerd een super avond!

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 1. Leuk wij gaan de Sinterklaas bingo spelen

  Antwoord
  • Gezellig, veel plezier!

   Antwoord
 2. Wij hebben het Sinterklaas spel gedownload, het ziet er erg leuk uit. De kinderen hebben nu al zin om het te doen tijdens pakjesavond. Dankjewel!

  Antwoord
 3. Hoi Didgames,

  Het cadeauspel ziet er leuk uit, waar kan ik die aanschaffen?

  Antwoord
 4. goedemorgen

  na invullen van mijn naam en email adres kom ik niet op de pagina waar ik de kaartjes en speluitleg kan printen.
  Ik zou graag de kaartjes en speluitleg krijgen. Kunt u ze ook op een andere manier toesturen?

  alvast heel erg bedankt

  Antwoord
  • Hi Pieta,

   Ik heb de kaartjes naar je opgestuurd via de mail, als het goed is zitten ze nu in je inbox.
   Laat het me weten als er nog vragen zijn, en anders heel veel plezier met het spel!

   Groet,
   Laurance van Didgames

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *