Op zoek naar digitaal vermaak? De leukste online spelletjes met vrienden voor je op een rijtje!

Online spelletjes met vrienden

Op zoek naar digitaal vermaak? De leukste online spelletjes met vrienden voor je op een rijtje!

Door de hele coronacrisis mogen we nog steeds niet met grote groepen bij elkaar op bezoek. Gelukkig zien we steeds meer initiatieven verschijnen zodat jij jezelf thuis niet hoeft te vervelen. Eerder zette wij al de leukste quarantaine spellen voor thuis voor je op een rijtje, maar je wilt natuurlijk ook wel eens een online spellen met vrienden op afstand kunnen spelen. Daarom zetten wij de leukste online spelletjes hieronder voor je op een rijtje. Van Pictionary tot Dominion tot Uno, er zit sowieso iets leuks voor je tussen. Zo kun jij toch nog die te gekke spelletjesavond organiseren en online spelletjes spelen tegen je vrienden!

1. Speel online Dominion tegen elkaar

Wij zijn groot fan van het spel Dominion. Naast het basisspel liggen er ook vele uitbreidingen bij ons in de kast. Je kunt dit spel thuis met zijn tweeën spelen, maar zeg nou zelf, dat wordt je na een potje of 10 toch ook wel beu? Gelukkig kun je Dominion ook online tegen elkaar spelen. Zo kun je jouw vrienden uitdagen om online een potje te spelen en hoef je niet meer te wachten tot de quarantaine wordt opgeheven. Hoe gaaf! Let wel op: je bent zo een halve middag verder, het is namelijk erg verslavend.

2. Daag elkaar uit voor een online potje Pictionary via Skribbl

Via de app Houseparty kun je een soort Pictionary met elkaar spelen, alleen vinden wij die versie eigenlijk net niet leuk genoeg. Plots kwamen we site Skribbl.io tegen en dat vonden we zo leuk dat we er vervolgens hele avonden zoet mee zijn geweest. Het is een soort online Pictionary, waarbij jij en je vrienden samen in één ‘room’ kunnen spelen. Ben jij aan de beurt om te tekenen, krijg je in je scherm 3 opties te zien. Eén daarvan teken je en de rest moet raden wat het is Je typt de antwoorden in het scherm en als je het goed hebt verdien je een aantal punten. Hoe sneller je het woord raadt, hoe meer punten je krijgt. De persoon die na een hele ronde de meeste punten weet te verdienen is de winnaar. Je kunt in het spel met elkaar chatten, maar het leukst is om elkaar ook te kunnen zien via Skype,  Zoom of Hangouts. Aanrader!

Online spellen met vrienden

Speel online Pictionary met je vrienden

3. Digitaal Levend Cluedo

Iedereen kent het bordspel Cluedo en inmiddels weet je vast ook dat je dit spel in real life kunt spelen. Levend Cluedo is ontzettend leuk om te doen, allen moet je daar wel voor samen zijn natuurlijk. Tot nu! We hebben één van onze Levend Cluedo groepsspellen omgebouwd tot een Digitaal Levend Cluedo spel. Het concept is hetzelfde: er is een moord gepleegd en jij moet achter de dader, het moordwapen en het motief zien te komen. Door slimme vragen te stellen aan de vier verdachten kom je uiteindelijk achter de oplossing. Een superleuk online spel om met je vrienden te spelen! Het is geschikt voor 4 tot 10 spelers en je kunt bijvoorbeeld ook met een stelletje voor één verdachte spelen. Super leuk om te doen!

4. Speel online Triviant met Trivia Crack

Houd jij van spelletjes waarbij je jouw kennis kan laten zien? Trivia crack is een quiz app waarbij je jouw vrienden en familie kunt uitdagen voor een ouderwets potje Triviant. Test je kennis over allerlei verschillende onderwerpen zoals amusement, geschiedenis, wetenschap, kunst, sport en ga zo maar door. Een heel leuk en simpel spelletjes om online te spelen met je vrienden. Plus, zo steek je ook nog eens wat op tijdens deze hele corona quarantaine. Dat noemen wij nou een win-win situatie!

5. Speel online het spel Uno met je vrienden

Op zoek naar een leuk en simpel kaartspelletje om online met je vrienden te spelen? Dan word je hier vast heel blij van, je kunt namelijk heel makkelijk Uno online tegen elkaar spelen. Uno is een populair kaartspel, je speelt het met 2 tot 10 spelers en het lijkt een beetje op het kaartspel pesten. Online speel je het via Unofreak, waarbij je het spel speelt in één van de bestaande rooms of je maakt een eigen privé game waarbij je je vrienden en familie kunt uitnodigen. Daar moet je dan wel even een account voor aanmaken. Tijdens het spel kun je met elkaar chatten, wij vinden het leukst om elkaar ook te zien via Zoom of Skype. Zo zie je tenminste de reactie op elkaars gezicht wanneer jij de ander er goed onderuit weet te halen.

6. Nu ook als online spel beschikbaar: Keep Talking and Nobody Explodes

Wil je echt eens iets anders doen? Probeer dan het spel ‘Keep Talking and Nobody Explodes’, waarbij één van jullie een bom onschadelijk moet maken en de ander de handleiding heeft, maar geen van jullie kan zien wat de ander kan. Daarom staat goed communiceren centraal. Het is hectisch, gek en je hebt maar één exemplaar nodig om te spelen. Je koopt het spel voor ongeveer 15 euro, en hij is in het Engels, maar hij is echt heel erg tof om te doen! En weer eens wat anders dan de standaard bordspelletjes.

Online spelletjes met vrienden

Speel dit toffe bom-ontmantel spel online met je vrienden!

Veel speelplezier met deze super leuke online spelletjes!

Tot zo ver onze top 6 online spelletjes met vrienden, daar kun je zeker weer een tijdje mee vooruit. Super leuk om te doen en het zorgt weer eens voor wat afwisseling in deze tijd. Kijk voor meer coronaproof (groeps)spellen eens op onze spellenpagina. En mocht jij tips hebben voor meer leuke online games die je met je vrienden kunt spelen, laat een reactie achter en we nemen hem de volgende keer mee in onze blog!

Dus, veel speelplezier gewenst, en mocht je nog vragen hebben kun je ons een e-mail sturen via info@didgames.nl

Muziekbingo-disco-bingo-logo-2

Muziekbingo

Muziekbingo is een gezellig, muzikaal spel en beschikbaar in wel 24 verschillende thema’s!

product-image-Levend cluedo logo

Levend Cluedo

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen.

Algemene-pubquiz-1-op-televisie

Levend Cluedo

Op zoek naar een leuke pubquiz die je zelf organiseert? Van algemene quiz tot filmquiz, bekijk hier ons aanbod!

Krankzinnige-Crazy-88-logo

Crazy 88

Hebben jullie een beetje lef en is er ook geen gebrek aan creativiteit in jullie groep? Dan is dit hét teamuitje voor jullie!

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Bedankt voor de leuke speltips! Mijn vriend en ik vinden het leuk om samen spellen te doen, zowel bordspellen als online. Ik wist niet dat er ook een digitale versie bestaat van Cluedo, dat gaan we een keer proberen. Recent hebben wij de tip gekregen om Warhammer Age of Sigmar te spelen, dat gaan we binnenkort ook een keer doen!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Online kerstborrel: organiseer jouw kerstborrel dit jaar digitaal! - Didgames - […] zijn er ook veel online spelletjes die je kunt doen. We hebben al eens een aantal online spellen voor…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *