Didgames Logo - heel klein

Coronaproof Sinterklaas vieren? De beste tips voor een online pakjesavond!

Coronaproof Sinterklaas vieren? De beste tips voor een online pakjesavond!

In deze blog gaven we jullie allerlei tips voor een gezellige pakjesavond. Tot vorig jaar alles ineens veranderde. Sinterklaas werd thuis gevierd en ook dit jaar is het de vraag wat er wel en niet mag. We mogen waarschijnlijk niet met (te) veel mensen samenkomen, of met grote(re) groepjes Sinterklaas vieren. En dat is voor veel ouders en kinderen toch erg vervelend. Want pakjesavond is juist zo gezellig! Gelukkig kun je er ook met een kleiner groepje of op afstand nog een fijne pakjesavond van maken. We zetten hier onder beste tips op een rijtje gezet voor een online pakjesavond!

Online sinterklaas spel: Sinterklaas Pictionary

In de blog over de leukste spellen voor pakjesavond hadden we het al eens over een Sinterklaas pictionary. Nu gaat dat zo’n spelletje niet zo makkelijk als je niet bij elkaar kunt komen. Maar geen zorgen! Ook online kun je heel leuk een variant op de Sinterklaas pictionary spelen, namelijk via de site https://skribbl.io/

Je kunt een eigen spel hosten, waarbij je de rest van je online gezelschap kunt uitnodigen. Daarna kun je in het spel je eigen woordenlijst aanleveren, en daar vul je allemaal woorden in die iets te maken hebben met het Sinterklaas feest. Ben je zelf even inspiratieloos? Probeer deze woorden dan eens:

Schoorsteen, pakjespiet, Het Sinterklaasjournaal, Coole Piet Diego, de intocht, stoomboot, Een Pieten diploma, Amerigo, Mijter, de roe, de zak van Sinterklaas, Een banketletter, pepernoten, strooigoed, chocoladeletter, marsepein, stout, schoen zetten, taai taai, spanje, tabberd, cadeautjes, verjaardag, surprise, pakjes, pakjesavond, kruidnoten, speculaas, speculaaspop, speelgoed, gedichten, rijmpiet, staf, het grote boek van sinterklaas, hoofdpiet, zak, veren, schimmel, muts, schoen, ozosnel, kraag, baret, snoepgoed, handschoenen, verlanglijstje, mantel, wortel, dieuwertje blok, mandarijn, december, speelgoedwinkel, burgemeester, rijmen, laars, maan, boterletter, tekening, open haard, roet, dak, wal, mantel, dobbelspel, paardenvoetjes, speelgoeddief, klapband, pietje precies, Turkije, kapoentje, liedjes, suikerklontje, braaf

En zo kun je nog eindeloos doorgaan natuurlijk. En je kunt er zelf ook nog leuke woorden bij zetten zoals bijvoorbeeld de namen van degene die mee doen. Eindeloos plezier gegarandeerd!

online-pakjesavond-coronaproof-sinterklaas-spel

Het (online) Sinterklaas spel

Eén van onze collega’s speelt ieder jaar met zijn vrienden en familie het Sinterklaas spel. Dit is een leuk spel voor vrienden, voor een spannende en gezellige sinterklaasavond. Het spel bestaat uit 4 rondes, waaronder een vragenronde, een gedichtenronde, een opdrachtenronde en een zang/liedjesronde. Je speelt het tegen elkaar en dat kan één-op-één of in teams. En het leuke is, we hebben hem nu ook omgebouwd tot een online versie! Dus dus ook als je een coronaproof sinterklaas avondje houdt, kun je dit spel samen spelen. Maar ook als je hem ‘offline’ speelt is hij hartstikke gezellig!

Sinterklaas muziekbingo – online versie

We verkopen een hoop muziekbingo’s op onze website, waaronder een Sinterklaas muziekbingo. Perfect voor een online pakjesavond! Super leuk om te doen, zeker omdat je allerlei prijsjes aan de bingo’s kunt hangen die te maken hebben met Sinterklaas. Je mag een cadeautje uitpakken, een cadeautje weggeven, iemand aanwijzen om een Sinterklaas liedje te zingen, etc. Heb je de hele kaart vol, dan mag je bijvoorbeeld twee cadeaus pakken of op zoek naar het grootste pakket met je naam erop.

muziekbingo-sinterklaas-logo

Normaal gesproken print je de kaarten, maar nu kun je iedereen een kaart per mail opsturen. Speel je het spel in Zoom? Dan deelt één persoon zijn geluid met de rest en kun je de liedjes uit de Spotify playlist afspelen. Hartstikke gezellig én coronaproof.

Sinterklaas spel voor kinderen: vind de cadeaus in huis

Ook in huis kun je er voor kinderen iets leuks van maken. Maak bijvoorbeeld een mini speurtocht door het huis, waarbij ze op zoek moeten gaan naar de verstopte cadeautjes.

Hier een paar voorbeelden van hoe je de cadeautjes door het huis kunt verstoppen:

  1. Maak een plattegrond van je huis waar de kinderen als een soort geheime kaart voor een schat de cadeaus moeten vinden.
  2. Zet de eerste hint waar een aanwijzing of cadeau ligt in een gedicht.
    Deze is absoluut favoriet bij ons thuis. Als je naar het cadeautje gaat zoeken, dan ligt er uiteraard weer een nieuwe brief. Op die brief vind je dan weer een nieuw aanwijzing. Zo kun je ze allerlei kanten en kamers opsturen. De kinderen vinden het super spannend!
  3. Maak een Sinterklaas kruiswoordraadsel of woordzoeker, met daarin een verborgen aanwijzing.
    Je kunt zelf een woordzoeker maken op deze website
  4. Maak een rebus met daarin een aanwijzing.
    De rebus kun je zelf maken, maar hier vind je een hele handige tool

Zo stuur je de kinderen op pad. Laat ze ondertussen wat opdrachtjes doen en als beloning vinden ze uiteindelijk hun cadeau. Hartstikke leuk om te doen!

Geniet van je online pakjesavond!

Wie weet dat we Sinterklaas dit jaar vooral online vieren, we hopen van niet. Maar wat er ook wordt besloten, hopen we dat jullie een hele fijne, gezellige pakjesavond hebben. En laten we er van uitgaan dat we over een jaar geen coronaproof pakjesavond meer hoeven te vieren, maar dat we dan weer gewoon lekker samen kunnen zijn.

Veel plezier!

Anderen bekeken ook

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.