Verveling tijdens de quarantaine: 6x de leukste (bord)spellen op een rij

de-leukste-bordspellen-op-een-rij

Verveling tijdens de quarantaine: 6x de leukste (bord)spellen op een rij

De kroegen zijn nog steeds dicht en we zijn geadviseerd om voorlopig zo min mogelijk de deur uit te gaan. Dat betekent dat de meeste van ons inmiddels alweer bijna een jaar thuis zitten. En dat kan behoorlijk gaan vervelen. We zien mensen hun oude hobby’s weer oppakken of juist nieuwe dingen leren. De puzzels van de Action zijn massaal uitverkocht en oude bordspelletjes worden weer afgestoft. Dit is namelijk dé gelegenheid om weer eens wat ouderwetse spelletjes te spelen met je partner of gezin. En daar zijn wij eigenlijk helemaal niet zo rouwig om. Want zoals je het al kunt raden, wij zijn gek op spelletjes! Sinds de quarantaine vorig jaar werd aangekondigd staan er bij ons alweer acht nieuwe spellen in de kast (oeps) en wordt er volop gespeeld en getest. En deze spellenkennis willen uiteraard niet zomaar aan jou voorbij laten gaan. Daarom hebben we de leukste 6 (bord)spellen eens voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet welke spellen perfect zijn voor de komende periode!

1. Pandemic

Ja ja, nogal voor de hand liggend, we weten het. En dat dacht met jou de rest van Nederland. Want om eerlijk te zijn is het inmiddels vrij lastig om aan een exemplaar te komen, hij was vorige week namelijk overal uitverkocht. Maar dat komt omdat het ook gewoon een ontzettend leuke game is. Pandemic is een coöperatief spel dat goed in elkaar zit en uitnodigt om opnieuw te spelen. De regels zijn niet te complex en het spel duurt niet te lang. Hapjes en een borreltje erbij, en je bent zo een paar potjes verder!

2. Ticket to Ride

Ticket to ride is op dit moment één van onze favoriete spellen om te doen. Je speelt het met 2 tot 5 personen en bent er ongeveer een uurtje mee kwijt (iets minder als je met zijn tweeën bent). Voor je op tafel ligt een speelbord met daarop een landkaart. Op de kaart staan allerlei treinroutes die een aantal steden met elkaar kunnen verbinden. Het is de bedoeling dat jij deze routes gaat kopen, en als je er één hebt gekocht mag je er treintjes van jouw kleur op zetten. Zo ontstaat er een heel netwerk van treinroutes. Het doel is om bepaalde steden met elkaar te verbinden en als je dat lukt krijg je daar punten voor. Deze routes staan op zogenaamde bestemmingskaarten, waarvan je er aan het begin van het spel een paar krijgt, maar ook tijdens het spelen er nog een aantal bij kunt pakken.

Het leuke aan Ticket to Ride is dat het spel erg afwisselend is, er zijn namelijk verschillende manieren om punten te verdienen. Ook kun je elkaar in de weg gaan zitten als je denkt dat de ander een bepaalde route probeert binnen te halen. Dus je mag elkaar lekker uit de tent lokken. Geen spel is hetzelfde, en hij is ook hartstikke leuk met twee personen. Wij spelen hier makkelijk 2 of 3 potjes van achter elkaar.

3. Dominion

Dominion is altijd één van onze favoriete spellen geweest. Het is een heerlijk gevarieerd spel waarbij 2 tot 4 spelers strijden om de meeste overwinningspunten. In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, dus je gebruikt elke kaart in je deck meerdere keren. Omdat in elk spel maar 10 van de in totaal 26 koninkrijkkaarten worden gebruikt, is Dominion iedere keer weer anders. Je kunt eindeloos combinaties maken met de koninkrijkkaarten en dat maakt het spel zo afwisselend en blijft het boeien. Het gaat vlot, het is strategisch en tot op het laatste moment spannend. Een hele dikke aanrader!

4. Exploding Kittens

Exploding Kittens is het meest succesvolle spel op Kickstarter. Het is een simpel, maar spannend kaartspel waar iedereen plezier aan kan beleven. Exploding Kittens valt het beste uit te leggen als een potje Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. En als jouw kitten ontploft ben je de sjaak. Er hoeven geen lastige strategieën bedacht te worden tijdens dit spel, het is gewoon ontzettend leuk om te doen. Als je een spel met meer strategie zoekt adviseren we je om Ticket to Ride of Dominion te spelen. Je speelt het met 2 tot 5 spelers en een potje duurt ongeveer 10 tot 20 minuten.

5. Monopoly Deal

Dit is een super leuk kaartspel, voor 2 tot 5 spelers. Dit is eigenlijk het monopoly bordspel maar dan in kaart vorm. Iedereen krijgt vijf kaarten in zijn hand. Er zijn actiekaarten, geldkaarten en straatjes. Het doel van het spel is om als eerste speler drie complete straten voor je op tafel te hebben liggen. Wat leuk gedaan is dat elke kaart voor meerdere dingen gebruikt kan worden. Het spel gaat vlot, is snel te begrijpen en duurt ongeveer een kwartier. Hier speel je makkelijk een avond mee vol!

6. Escapespel: De Virusuitbraak

Ok ok, dit is een klein beetje vals spelen. Want De Virusuitbraak is officieel geen (bord)spelletje, maar een spannend escapespel dat je thuis kunt spelen in je woonkamer. Maar hij is wel ontzettend leuk! Plus je steunt er ook nog eens het Rode Kruis mee, want van elk verkocht spel wordt de helft van de opbrengst aan het Rode Kruis gedoneerd. De Virusuitbraak is een spannend escapespel, waarbij je door middel van allerlei codes en breinbrekers achter een geheime code moet komen, om zo de wereld te redden van een verschrikkelijk virus. Wel zo toepasselijk toch?

Veel plezier!

Welke spellen zijn jouw favoriet? Staat die van jou er tussen of heb jij nog andere leuke tips voor ons? Laat een comment achter en wij gaan het spel zeker uitproberen. Verder wensen we iedereen veel sterkte en gezondheid toe de komende periode. Blijf gezond en vooral: blijf binnen!

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben? Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@didgames.nl

Muziekbingo-disco-bingo-logo-2

Muziekbingo

Muziekbingo is een gezellig, muzikaal spel en beschikbaar in wel 24 verschillende thema’s!

product-image-Levend cluedo logo

Levend Cluedo

Een moord is gepleegd, en jij bent de aangewezen persoon om als een echte detective het mysterie op te lossen.

Algemene-pubquiz-1-op-televisie

Levend Cluedo

Op zoek naar een leuke pubquiz die je zelf organiseert? Van algemene quiz tot filmquiz, bekijk hier ons aanbod!

Krankzinnige-Crazy-88-logo

Crazy 88

Hebben jullie een beetje lef en is er ook geen gebrek aan creativiteit in jullie groep? Dan is dit hét teamuitje voor jullie!

Geschreven door

Laurance Didden - Didgames

Laurance

Laurance is de oprichtster van Didgames en het creatief brein achter onze spellen. Ze heeft een liefde voor spelletjes, in zowel het spelen als het ontwikkelen ervan. In haar blogs deelt Laurance graag haar uitgebreide kennis met mede spelletjes liefhebbers!

Volg Laurance op social media voor meer inspirerende spelideeën en praktische tips:

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Bedankt voor het delen van deze tips. Tijdens de lockdown doe ik ook veel bordspellen, echt veel leuker dan Netflixen! Aan deze lijst zou ik nog Warhammer willen toevoegen, echt een heel gaaf spel waar je helemaal in kunt verdwijnen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *